Snowbiken? In eerste instantie dacht ik dat ik op een mountainbike met dikke banden de besneeuwde paden zou gaan bedwingen. Maar toen ik mij moest melden bij de skilift zag ik ineens dat het om heel iets anders ging. Een snowbike lijkt op een fiets met een stuur en een zadel maar onder dit 7,5 kilo lichtgewicht aluminium sportapparaat zitten twee korte ski’s. Je ziet ze niet veel, maar op een aantal wintersport bestemmingen kan je ze huren of er lessen in volgen.

Snowbiken

Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Ik heb er lang naar gezocht, rond gevraagd en van alles uitgeplozen maar ik ben er niet achter gekomen wie het heeft uitgevonden. Maar dank, voor diegene die het gedaan heeft want het is werkelijk een hilarische belevenis. Trouwens ook niet zonder gevaar, want je kan met behoorlijke snelheden de piste af.

Denk eraan dat snowbiken onder de ‘extreme sporten’ valt. Dus naast een reisverzekering met wintersportdekking moet je ook de extra module afsluiten voor extreme sporten.

Snowbiken tijdens de wintersport

Hoe doe je dat, snowbiken?

Hoe het snowbiken in zijn werk gaat? Je trekt je skischoenen aan, bevestigd ze op kleine en korte ski’s en gaat aan boord van de skilift. Eenmaal boven installeer je jezelf lekker zittend op de fiets en ben je klaar voor de piste afdaling. Ik moet zeggen dat ik als niet gevorderde skiër het best even pittig is in het begin om je slag erin te krijgen. Je stuurt met het stuur maar je remt met je ski’s. Het duurde bij mij even voordat ik de smaak te pakken had maar daarna kon ik met aardige snelheden van de piste af suizen.

Snowbiken

Freestylers op een snowbike

Er zijn natuurlijk altijd adrenaline junkies voor wie het nooit genoeg is. Flips, spins, off-piste, in het park, you name it. Nieuwsgierig wat er allemaal kan met een snowbike? Check de onderstaande films:

Waar kan je allemaal op een snowbike stappen?

Duitsland – Snowbiken in Thüringen

Oostenrijk – Snowbiken in Obertauern
Oostenrijk – Snowbiken in Achensee
Oostenrijk – Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis
Oostenrijk – Snowbiken in Neukirchen

Zweden – Snowbiken in Åre, Zweden

Reisvideo Thüringen

Ik heb van de gehele reis in Thüringen een reisvideo gemaakt. Wil je deze regio verder ontdekken bekijk dan zeker de reisvideo voor meer inspiratie.

Heb jij het wel eens geprobeerd ergens?

Snowbiken Wintersport

Print Friendly, PDF & Email