Waar ligt de sneeuw wel? Want dat is wat je wilt als je op wintersportvakantie gaat. Witte poeder en veel ook. Gegarandeerd vind je sneeuw in een skigebied met een gletsjer. In dit artikel deel ik mijn top 4 ‘Sneeuwzekere skigebieden voor de maand december‘.

Sneeuwzekere skigebieden december

Wat zon liefhebbers met de zon hebben, hebben wintersport liefhebbers met de sneeuw. Hoe erg is het als je maanden hebt gespaard voor een wintersportreis en je komt op je wintersportbestemming aan en er is geen sneeuw in het skigebied. ‘Heeft november koude en droge dagen, dan zal in december de sneeuw u plagen‘, in dit geval mag plagen dan leuk zijn. Maar tegenwoordig weet je het gewoon niet meer. Is het in mei zomers warm in Nederland, drijft men weg in Spanje. Genoot men thuis van sneeuwvlokken, zo stond ik aan de voet van een groene Alpe ‘d Huez. Sneeuwzekere skigebieden, dat is wat je wilt als je maximaal wilt genieten van je wintersport reis.

Ontdek 4 skigebieden met sneeuwzekerheid

Ik heb zelf een viertal sneeuwzekere skigebieden mogen ontdekken, van Oostenrijk tot Frankrijk en Canada:

Sneeuwzekere skigebieden december

1 Oostenrijk – Kitzsteinhorn – Zell am See – Kaprun

Goede vriendin Linda woont tussen Zell am See en Kaprun. Ideaal want in de winter kan ik altijd bij haar logeren en zowel gaan skiën bij Schmitten in Zell am See en ik kan met dezelfde skipas naar de Kitzsteinhorn in Kaprun. Dit is het eerste gletsjer skigebied van Oostenrijk en met een hoogte van 3000 meter heb je hier gegarandeerd sneeuw. Wat mij betreft is deze wintersport bestemming echt een aanrader, het is zo mooi en er is zoveel wintersport plezier te beleven. Lees mijn uitgebreide artikel hierover zodat je precies weet waar je naar toe moet. De onderstaande foto is gemaakt bij het uitzichtpunt, ‘Gipfelwelt 3000‘, super gaaf toch?!

Beschikbaarheid Hotels Kaprun

Oostenrijk – Kitzsteinhorn - Zell am See – Kaprun

2 Oostenrijk – Stubaital

Sneeuwzekerheid, dat is wat je hebt in de Oostenrijkse Stubai Vallei. Door de hooggelegen Stubaier gletsjer en de drie andere skigebieden, (Schlick 2000, Serles en Elfer) kan je op de Stubaier Gletscher vanaf oktober tot en met mei skiën. Het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk heeft meer dan 100 kilometer aan pistes. Het leuke aan de Stubaivallei vind ik dat je het prima kan combineren met een winterse citytrip naar Innsbruck.

Beschikbaarheid Hotels Stubai

Oostenrijk – Stubaital

3 Frankrijk – Les deux Alpes

Er ligt altijd sneeuw in het populaire Franse wintersport dorp, Les deux Alpes. Voor beginnende skiërs is dit gletsjergebied ideaal want bovenop zijn er ook voldoende blauwe pistes. Personlijk vind ik het skigebied niet zo mooi omdat er veel liften zijn. Het voordeel is wel dat je het kan combineren met een bezoek aan Alpe ‘d Huez. Als je echt iets bijzonders wilt beleven dan raad ik je aan om van het ene skigebied naar het andere skigebied te reizen per helikopter. Het klinkt misschien wat decadent maar voor €70,-  vind ik die 4 minuten lol meer dan dan waard. Naar aanleiding van mijn wintersport in Frankrijk heb ik een artikel geschreven over beide bestemmingen zodat jij zelf kan kiezen wat het beste bij je past.

Beschikbaarheid Hotels Les Deux Alpes

Frankrijk – Les deux Alpes

4 Canada – Whistler – Blackcomb

Ik ben een gematigde skiër maar wel in het wintersport mekka van de wereld geweest, Whistler in Canada. Vriendin Linda, die ik bij tip 1 ook al noem, heeft ook hier een tijd gewoond. Het is het grootste skigebied in Noord-Amerika. Het skigebied omvat 2 bergen, Whistler en Blackcomb Mountain. De gevorderde skiër kan zijn hart ophalen op de zware pistes bij de ‘Peak van Whistler’.  Op de Blackcomb Glacier vind je een weids off-piste gebied. Als je geluk hebt spot je aan het einde van het seizoen misschien zelfs wel beren op de piste.

Beschikbaarheid Hotels Whistler

Canada – Whistler - Blackcomb

In welke sneeuwzekere skigebieden ben jij wel eens geweest?

Print Friendly, PDF & Email