Hoe ouder hoe wijzer zeggen ze toch? Ik hou van avontuur, wil veel een keer gedaan hebben en bescherm mijzelf goed met hoofdbescherming en bodyprotectors. Maar er is één ding waar ik mij niet goed tegen bescherm en dat is Uv-straling, oftewel de zonkracht. Ik moet bekennen dat ik mijzelf bijna nooit insmeer.

Mijn leven in de zon

Ik ben opgegroeid met veel zonnebaden. Met een Omi die op Scheveningen woonde was ik vaak op het strand te vinden. In de zomervakanties was ik er zes weken lang en gingen we dagenlang naar het strand. Mijn Opa ging om 08.00 uur al de stoelen klaar zetten bij onze vaste strandtent. Rond een uur of tien kwamen wij met de hele familie en gedurende de dag breidde onze strandplek uit met vrienden die erbij kwamen zitten.

Toen ik klein was smeerde mijn moeder mij natuurlijk in. Bij ons was het zo dat wanneer de eerste zonnestralen zich aandeden dan ploften we direct in een stoel in de zon. Omi had een heerlijke tuin waar ik vele uren heb doorgebracht en aan de voorkant van het huis staat nog steeds een grote relaxstoel die wordt omgedraaid zodra de zon schijnt, de tuindeuren gaan open en het is tijd om te bakken. Een lekker kleurtje hebben was belangrijk en eigenlijk geldt dat nog steeds voor mij. Ik woon nu in het huis van mijn Omi die ik helaas vorig jaar heb verloren. Er was één ding dat ze niet wilde en dat was overlijden in de zomer, gelukkig voor haar werd het november.

Mijn leven in de zon

Insmeren met zonnebrand?

Met zo’n familie is het dus niet zo gek dat ik ook gek ben op de zon. Ik dacht altijd ik heb goede genen want ik verbrand bijna nooit dus dat zit wel goed. Insmeren vond ik niet nodig want ik werd toch wel bruin zonder te verbranden.

Toen ik naar Brazilië afreisde dacht ik dat komt wel goed met die huid van mij, ondanks dat je daar een stuk dichter op de evenaar zit en de Uv-straling dus ook een stuk sterker is. Ik ging samen met vriendin Kim op reis. Kim heeft een lichte huid, kruipt snel onder de parasol en smeert zich helemaal gek. Zij lag onder de parasol naast me en ik lag daarnaast in de volle zon te bakken. Met als gevolg dat ik voor het eerst van mijn leven verbrandde. Knalrood en met veel pijn werd ik de volgende ochtend wakker en liep ik een aantal dagen met een luchtige sjaal om mijn schouders. Na een paar dagen werden we wakker in bed en lag het vol vellen, ik was gaan vervellen en zag er niet uit. Wat een drama en vooral ook heel pijnlijk!

Brazilië

Je zou zeggen dat ik hiervan geleerd heb. Waar voor een deel want ik begon mij van nu af aan in te smeren op reis. Maar niet in Nederland want ik dacht daar is de zon toch niet zo sterk?!

Vision lanceert de #OnderDeZon campagne

Henriëtte, heb je je ingesmeerd”? vragen mijn vriendinnen regelmatig. Als ik ze blozend aankijk weten ze wel dat ik dat dus niet heb gedaan en volgt er een serenade van jewelste over het belang van goed insmeren. Ik dacht, “Jaja, zo’n vaart zal het niet lopen”. Wat wel gek ik is, is dat ik de geur van zonnebrand heerlijk vind. Ik associeer de geur ook echt met vakantie dus waarom zou ik het dan niet opsmeren?

Ik werd pas wakker toen ik een bericht las over de mogelijke gevolgen en er de laatste vaker over hoorde. Zonnebrandmerk Vision wil met de campagne #OnderDeZon awareness creëren over de hoeveelheid tijd die we in de zon doorbrengen en de mogelijke gevolgen daarvan. Dat was precies het duwtje in de rug dat ik nodig had.

Smeer jij je in met zonnebrand? #Onderdezon campagne

Smeren, smeren, smeren is dus het advies en met het #OnderDeZon pakket dat ik heb ontvangen van Vision moet dat zeker goedkomen. Jullie hebben het vast al bij meerdere bloggers voorbij zien komen maar ik draag graag mijn steentje bij om awareness te creëren, gezien het feit ik zelf hét voorbeeld van niet smeren. Nu moet ik het alleen nog echt doen. Ik heb al mijn vrienden verteld dat ik het waardeer als ze mij erop aanspreken en dat ik niet meer zal zeuren maar het gewoon ga doen. Geloof het of niet, as we speak zit ik in Italië en ik heb me ingesmeerd en mijn mams ook gelijk.

Onderdezon

De mini flacons van Vision zijn ideaal en ik heb nu standaard een kleine tube in mijn tas zodat ik zelfs even kan smeren als ik op een terrasje zit. Eigenlijk zou je jezelf al moeten insmeren als je op de fiets een boodschap gaat doen, in de zon gaat wandelen met de hond of zoals ik, als ik geniet van een buitenrit te paard.

Onderdezon

Vision zonnebrandcréme
Vision zonnebrandcréme is een parfumvrije- en zonbeschermende huidverzorgingslijn. De substantie LyphaZome dat in de créme zit is waterbestendig, laat geen plakkerig laagje achter en biedt de hele dag bescherming. Nu schreef ik eerdere dat ik juist zonnebrand zo lekker vind ruiken, dus op het strand mis ik die geur een beetje maar voor op een terras is het ideaal. Nu ruikt mijn omgeving mijn luchtje tenminste wel;).

Welke zonnecrème past bij jou?

Welke zonnecréme bij jou past ligt geheel aan je huid, de bestemming waar je naar toe gaat en welke zonkracht daar geldt. Hoe lichter je huid en hoe sterker de zonstraling hoe hoger de factor die wordt aanbevolen.

Onderdezon Vision

Op de website van Vision kan je een speciale beschermingstest doen. Aan de hand van zes vragen volgt er een persoonlijk beschermingsadvies. Wil je echt goed advies laat je dan ergens voorlichten over de zonnecréme die bij jou past.

Onderdezon

Wist je dit over zonnebrand?
• Zonnecréme kan je maximaal 1 jaar gebruiken i.v.m. afname van de werking?
• De werking afneemt als je de créme in de zon legt?
• Je ook achter glas kan verbranden? Dus smeer je ook in als je in de auto stapt!
• Je zelfs in de schaduw kan verbranden?

Ben jij je bewust van de risico’s en smeer jij je altijd in?

Print Friendly, PDF & Email