Kan jij ook uren staren naar een mooie sterrenhemel? Doe het vanuit bed met deze tips voor locaties waar je  kan slapen onder de sterren in Nederland.

Slapen onder de sterren in Nederland

Ben jij ook blij als er weer eens een heldere nacht is en je volop kan genieten van de sterrenhemel boven je? Kijk jij gewoon wat rond of ga je op onderzoek uit wat je allemaal ziet met bijvoorbeeld de Skyview app? Ik gebruikte die app voor het eerst toen ik naar een ‘Starlight Tourism Destination’ ging, het Alqueva Dark Sky Reserve in de Alentejo in Portugal. Daarna kwam ik er pas achter dat wij dat ook in Nederland hebben, het Dark Sky Park in Nationaal Park Lauwersmeer.

Nou kan je natuurlijk gaan kamperen in Nederland en gewoon voor je tent gaan liggen in je slaapzak om naar de sterrenhemel te staren maar ik doet dat zelf liever met iets meer luxe vanuit een bed. In Portugal sliep ik al eens in een Skyview Suite en ik huurde een Nicols boot op het Alqueva meer en genoot vanaf het dek van de sterren. Ook tijdens mijn reis in Fins Lapland had ik de luxe vanuit bed naar de sterren in Finland te kunnen kijken, zie de foto. Dat vond ik zo gaaf dat ik eens ging kijken waar dat in Nederland allemaal kan.

*Ook leuk, geef iemand een cadeaubon voor slapen onder een sterrenhemel!
**Ga naar Frankrijk voor een nacht onder de sterren in een bubbel met bubbelbad.

Slapen onder de sterren in Drenthe

Het kan ook niet anders heten dan de ‘Ster van Dwingeloo’. Vanuit een comfortabel hemelbed staren naar de sterrenhemel, dat is hemels slapen onder de sterren. Vanuit de sterren studiokamer kan je door het glazen dakraam genieten van een fonkelende sterrenhemel mits het weer je goed gezind is natuurlijk. Kruip onder je warme dekbed als je één van de twee dakramen open doet.

Leuke tip voor sterrenliefhebbers, combineer je verblijf in de sterrenstudio met een bezoek aan het Planetron in Dwingeloo en de oude radiotelescoop waarmee twee sterrenstelsels zijn ontdekt.

*Bekijk prijzen en beschikbaarheid bij de Ster van Dwingeloo via Booking.

Slapen onder de sterren in Drenthe

Overnachten onder de sterren in Twente

In Noordoost Twente wordt het nog echt donker. Op het Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp nabij Ootmarsum vind je een sterrentuin vol met sterrenkubussen waarin je kan overnachten. Elke Sterrenkubus is genoemd naar een ster die vanuit Nederland te zien is, zo kan je kiezen uit een verblijf bij Orion, Capella, Nunki, Antares, Spica, Aldebaran, Regulus, Elnath, Castor en Pollux.

De sterrenkubus is een bijzonder klein Tiny House met een oppervlakte van maar 9 m2. Vanuit het bovenste stapelbed staar je door de transparante koepel naar de sterren. Daarnaast staat er ook een telescoop zodat je nog meer kan ontdekken. Alleen een bezoek aan de website van de Sterrenkubus in Twente is al een feestje, zet zeker je geluid aan voordat je hiernaar toe surft!

Op nog geen 200 meter van de biologische boerderij vind je Cosmos Sterrenwacht. Elke zaterdagavond is er een sterrenkijkavond. Leuk en interessant want als je dan daarna in bed kruipt weet je waar je naar kijkt.

*Bekijk prijzen en beschikbaarheid van de Sterrenkubus in Twente.
**Je kan de prijzen vergelijken door aanbod bij Special Villa’s te bekijken. 

Slapen onder de sterren in Twente

Slapen onder de sterren op Texel

Ook leuk, wandelen onder de sterren op Texel. Via de link ontdek je de beste locaties om sterren te kijken op Texel, aldus VVV Texel. De favoriete locaties van de Texelaren zijn De Slufter, Uitzichtpunt Prins Hendrikzanddijk, Molen ’t Noorden, Sterrenwacht bij Ecomare en natuurlijk het enorme strand van Texel.

Slapen onder de sterren kan ook op Texel bij twee toffe locaties. Just Watching Stars spreekt hierbij natuurlijk het meest tot de verbeelding. En zoals je waarschijnlijk wel weet is het fotograferen van sterren behoorlijk ingewikkeld. De Texelse fotografen Justin Sinner en Richard Heerschap gaan regelmatig op pad. Wie weet spot je ze ergens tijdens een heldere nacht.

*Bekijk de Just Texel Suites op Texel.
**Ontdek de Buytenplaats Vvilla 189 op Texel

Vanuit bed naar sterren kijken in Amsterdam

In de Tuinen van West, het recreatiegebied tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmermeer, Halfweg en de N200, is een hele bijzondere ruimte gecreëerd. Omgeven door water en moestuinen kan je jezelf terugtrekken in het groen in een van de luxe en minimalistisch ingerichte cabins en suites van The Unbound.

Ik ben helemaal verliefd op The Lighthouse want die heeft een Skylight slaapkamer met kamerhoge ramen aan het voeteneind zodat je vanuit bed naar buiten kan kijken. Ik ben er nog niet achter of er nou ook een raam boven het bed zit, dat zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn, maar in elk geval kan je vanuit bed onder een heerlijk Yumeko dekbed naar buiten kijken. Voordat je naar bed gaat kan je in de hottub naast de cabin al volop genieten van de sterrenhemel.

*Bekijk prijzen en beschikbaarheid van Unbound in Amsterdam via Booking.
**Ontdek deze goedkope parkeerplekken in Amsterdam via Mobypark!

Slapen onder de sterren in Amsterdam

Sterren kijken vanuit glazen huisje in Amsterdam

Blij verrast dit dit bestaat en dat in onze hoofdstad! Beleef een romantische overnachting in Amsterdam in het ronde bed van The Panorama Suite, ook wel het Mandelahuisje in Amsterdam genoemd.

Leuk om te weten is dat dit enorme ronde bed is ontworpen door een kunstenaar en twee functies heeft. Soms doet het dienst als vergadertafel en als er gasten blijven slapen dan ontvouwt de tafel zich als een bloem open tot een romantisch rond bed.

*Bekijk beschikbaarheid van The Panorama Suite in Amsterdam via Booking.
*Ontdek deze goedkope parkeerplekken in Amsterdam via Mobypark!

The Panorama Suite in Amsterdam

Slapen onder de sterren in Tiny House op Veluwe 

Op EuroParcs de Zanding op de Veluwe staat een groep van meerdere Tiny Houses rondom een tuin met een hottub. Het Tiny House heeft een trap naar boven waar de slaapkamer is. En daar, recht boven het bed zit een raam waardoor je naar de hemel kan staren.

*Tiny house met gedeelde hottub op EuroParcs de Zanding.
**Bekijk ook de andere wellness accommodaties op EuroParcs de Zanding, zoals
Wellness Lodge met hottub buiten, vakantiehuisje met bubbelbad binnen en de algemene wellness faciliteiten op Droompark de Zanding.

Slapen onder de sterren in Tiny House op Veluwe 

Slapen onder de sterren in Trekkershut in Vechtdal 

Hoe gaaf is dit? Camping de Klashorst ligt aan de rand van het Hardenbergse Staatsbos in het plaatsje Diffelen in de provincie Overijssel. De Trekkershut is gebouwd op palen waardoor je uitzicht hebt over het maaiveld met en het mooie landschap. Dat er ramen zijn boven je bed maakt het perfect om vanuit het bed naar de sterrenhemel te staren.

Dit is zo’n bijzondere overnachting in Nederland waar je gewoon een keer geslapen wil hebben. Buiten en binnen gaan naadloos in elkaar over en dat is zo fijn! Je ervaart direct de verbinding met de natuur. In deze accommodatie op de camping heb je privé sanitair in de Trekkershut Skyte Naturelodge, er is een keukenhoek en je kan er met maximaal 4 personen slapen. En om het nog toffer te maken, je kan als extra ook nog een hottub erbij huren en/of kiezen voor de mobiele sauna of houtgestookte sauna!

*Ohhh, kijk nou wat een Wellness Spots, bekijk hier de sauna op Camping de Klashorst!
**Ontdek Trekkershut Skyte Naturelodge voor badderen en slapen onder de sterren in Nederland.

Heb jij wel eens onder de sterren geslapen in Nederland?

Print Friendly, PDF & Email