Heb jij altijd al eens willen overnachten in een ijshotel of willen slapen in een iglo? Wist je dat dat zelfs redelijk dichtbij kan? Ik ben gaan slapen in een iglo in Oostenrijk en dat was fantastisch!

Bijzonder overnachten in Kühtai Oostenrijk

Brrr, slapen in een iglo! Dat wilde ik graag een keer beleven maar ik zag wel enorm op tegen de kou. Inmiddels kan ik je vertellen dat als je je goed voorbereid het super leuk is en veel minder koud dan je zou denken.

Het fijne is dat je er helemaal niet ver voor hoeft te reizen, je ook niet een ondoorgrondelijk gebied hoeft te doorkruisen en het is ook niet zo dat je in de ‘middle of nowhere’ bent en geen andere keus hebt dan in je iglo te gaan slapen. Je kan namelijk in een iglo slapen in Oostenrijk dat middenin het skigebied van Kühtai staat.

Vanuit Nederland vlieg je in nog geen 1,5 uur naar Innsbruck. Vanaf daar is het maximaal drie kwartier reizen naar het skigebied van Kühtai. Leuk om te weten is dat Kühtai het hoogst gelegen en permanent bewoonde skigebied van Oostenrijk is. Doordat Kühtai op een hoogte ligt van 2020 meter is het een sneeuwzeker wintersport bestemming en de ideale locatie voor een ijshotel, of zoals ze het in Kühtai noemen, een Iglo dorp.

*Vlieg naar Innsbruck met Transavia;
**Bekijk hier alle tips voor slapen in een iglo;
***Huur een auto op Innsbruck Airport en rij naar Kühtai;
****Alle tips over het sneeuwzekere skigebied Kühtai lees je hier.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Slapen in een iglo in het Iglu Dorf

Slapen in iglo in Kühtai

Wil jij iets bijzonders beleven tijdens je wintersport vakantie? Kies dan voor de ervaring van slapen in een iglo. In december start men met de bouw van iglo’s en meestal kan je vanaf de kerstperiode tot eind maart overnachten in één van de iglo’s.

Ieder jaar is er een ander thema waarin het ijshotel wordt gebouwd maar het principe is hetzelfde. Er zijn twaalf iglo’s waar je vanaf 2 personen tot maximaal 4 personen in kan overnachten. Daarnaast is er een ijsbar, een ijsrestaurant, een kampvuur buiten en sanitaire voorzieningen op loopafstand van de iglo’s. Sinds het winterseizoen 2019/2020 is er ook een sauna. Ideaal om even op te warmen voordat je in je slaapzak kruipt.

Bij aankomst in het Iglu Dorf krijg je altijd eerst een paar instructies, gepaard met een lekker glaasje warme Glühwein. Daarna volgt een korte rondleiding en kun je voor het betrekken van je iglo de andere iglo’s bekijken. Iedere iglo heeft namelijk zijn eigen ijssculptuur, dus het is wel zo leuk om ze allemaal even te bekijken.

Na de rondleiding volgt meestal een sneeuwschoenwandeling zodat je lekker warm blijft. Ondertussen worden de fonduestellen aangezet. Mocht je niet van kaasfonduen houden dan kun je dat voor aankomst doorgeven zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Na het diner kun je nog een drankje drinken in de ijsbar, de sauna induiken of een warme douche pakken voordat je de ijskoude iglo induikt.

Was het slapen in een iglo afzien? Redelijk, maar ik had het niet willen missen. Ik koos ervoor om ‘s avonds voor het slapen gaan niet meer de sauna in te gaan en had het eigenlijk al koud voordat ik de slaapzak indook. Niet handig, want als je het eenmaal koud hebt, zul je het de rest van de nacht ook echt niet meer warmer krijgen. Daardoor werd ik ieder uur van de nacht wakker.

Al is het grotendeels iets mentaals, want de slaapzakken zijn bestand tegen temperaturen tot -30. Dankzij het dikke ijs zijn de iglo’s goed geïsoleerd, dus de temperatuur blijft altijd consistent rond het vriespunt. Mijn reispartner had overigens nergens last van, die heeft de hele nacht heerlijk aan een stuk doorgeslapen.

Slapen in iglo in Kühtai

Tips voor een overnachting in een iglo

Reis je met een (huur)auto naar Kühtai? Dan kan je het beste al je reisbagage achter laten in de auto en een aparte tas of rugzak meenemen voor je overnachting in het ijshotel. Reis je vanaf Innsbruck met de skibus naar Kühtai dan raad ik je aan om te vragen of je bij het eerst volgende hotel alvast je bagage kan achterlaten. Slaap je de laatste nacht in het ijshotel dan kan je ook beter je bagage achterlaten bij het hotel of appartement waar je eerst sliep.

Nadat je bent aangekomen in het ijshotel wordt alles voor je geregeld en hoef je nergens meer aan te denken. Je diner en activiteiten om je warm te houden zijn inbegrepen bij de prijs. In de ijsbar kan je drankjes bestellen en het ontbijt is ook inbegrepen en vind plaats bij het nabijgelegen Jagdschloss Resort. Vanaf het iglo dorp loop je hier in nog geen tien minuten naar toe en kan je lekker opwarmen tijdens het ontbijt. Alle elektronica die je wilt gebruiken (telefoon + camera) kan je opladen in je eigen iglo met de Usb poort die achter je bed is.

Na mijn overnachting in een iglo heb ik alle tips voor het slapen in een iglo en waar je aan moet denken verzameld in één artikel. Check dus zeker even mijn inpaklijst voor het slapen in een iglo zodat je alles bij je hebt wat je nodig hebt.

Tips voor een overnachting in een iglo

Doen rondom het Iglu-Dorf in Kühtai?

Tenzij je in de buurt woont van Kühtai ga je niet alleen naar het skigebied om te gaan slapen in een iglo. Het skigebied van Kühtai is vrij klein, maar ideaal voor een lang weekend wintersport. Het Iglu Dorf ligt middenin het lager geleden gedeelte van Kühtai op een paar honderd meter afstand van de Alpenrosenlift. Wil je gaan rodelen dan kom je langs het ijshotel. En of je nou wel of niet van skiën houdt, er is voor iedereen genoeg te doen in Kühtai.

  1. Ga rodelen, sneeuwschoen wandelen of langlaufen;
  2. Laat jezelf verwennen in de spa van winterresort Mooshaus in Kühtai;
  3. Reis een dagje naar Innsbruck en bekijk zeker deze uitkijkpunten in Innsbruck;
  4. Met de pistebully naar boven en fonduenin de Drei-Seen-Hütte op 2334 meter hoogte.

*Ontdek hier al mijn reistips voor sneeuwzeker skigebied Kühtai.

Kuhtai reisaanbieders

Zou jij ook wel eens in deze iglo in Kühtai in Oostenrijk willen slapen?

Print Friendly, PDF & Email