In nog geen minuut schiet ik 63 verdiepingen de lucht in, het is één van de snelste liften ter wereld die mij naar de Sky Bar brengt. Volgens The New York Times is het “the most stunning rooftop bar you’ll ever see” en de bar is te zien in de film ‘The Hangover“. In Dubai en Rio de Janeiro ben ik bij een aantal skybars geweest maar deze Skybar in Bangkok slaat werkelijk alles. In één woord; ”Woowww”!

Sky Bar @ Lebua Tower

Met gepaste kleding, lees een mooie jurk en schoenen, stap ik de lift uit. Heb je slippers aan, gympen of té casual kleding dan kan je een bezoek aan de bar wel vergeten.

De 63e verdieping klinkt hoog, maar het klinkt nog hoger als ik zeg dat die 63e verdieping zich op 250 meter boven de grond bevind. De Sky Bar is daarmee de hoogste Sky Bar in de wereld. Voor de steeds verkleurende bar is restaurant Sirocco gelegen, als je hier wil dineren moet je van tevoren een reservering maken maar bedenk wel, goedkoop is het niet.

Sirocco

En als je dan toch in de hoogste Sky Bar bent dan kan je nog één verdieping hoger naar de hoogste bar van Bangkok, Distil. Nooit geweten dat een professioneel cocktail shaker een mixologist word genoemd maar Ron Ramirez, één van de top cocktailshakers van de wereld, verrast je met uiteenlopende soorten. De goedkoopste cocktail heeft een vanaf prijs van €20,-!

In de dome met de gouden koepel is restaurant, The Dome at Lebua gevestigd, nog een verdieping hoger vind je het hoogste restaurant, Mezzaluna.

The Dome @ Lebua Tower

De enorme dome met het gouden dak, het adembenemende uitzicht, de band die speelt op een terras dat uitkijkt over de immense stad, een bar die elke 90 seconden van kleur veranderd. Het is echt een must see als je in Bangkok bent.

Dineren bij Sirocco

Uitzicht over Bangkok

Meer informatie

De Sky Bar kan je gratis bezoeken en zonder aanmelding. Wil je ook dineren dan moet je wel een reservering maken via de website. De beste tijd voor een bezoek aan de bar is rond zonsondergang voor het mooiste uitzicht.

Open van 18.00 uur tot 01.00 uur
State Tower 63rd, 64th or 65th Floor, Lebua Tower
1055/42 Silom Road,Silom Bangkok
+66 2624 9555
reservations@lebua.com

Meer informatie over Thailand vind je op de website van het Thais verkeersbureau en via hun Facebook pagina.

Print Friendly, PDF & Email