Wil jij op wintersportvakantie naar een kleinschalig skigebied in Italië? Ik laat je graag zien wat je in skigebied Klausberg in het Ahrntal in Zuid-Tirol kan beleven en waar je fijn kan overnachten, direct naast de piste.

Skigebied Klausberg in Ahrntal, Zuid-Tirol

Met 33 kilometer aan pistes voor skiërs en snowboarders is het skigebied Klausberg in het Ahrntal in Zuid-Tirol zeker een kleinschalig skigebied te noemen. Voor die 33 kilometer zijn er in totaal zo’n 11 liften.

Betrek je het skigebied Skiworld Ahrntal erbij, dan heb je totaal zo’n 77 kilometer aan pistes die je kan bedwingen tijdens een wintersport vakantie in Zuid-Tirol. Skiworld Ahrntal is de overkoepelde naam van de skigebieden Klausberg en Speikboden. Heb je zin om te genieten van sneeuwpret, een paar piste afdalingen en voldoende momenten om te ontspannen dan vind je hier alles wat je zoekt.

Er is maar één hotel in het Ahrntal dat direct aan het dalstation van skigebied Klausberg ligt. Dat hotel is een heerlijk wellness hotel! Het Amonti & Lunaris wellnessresort in Cadipietra in Zuid-Tirol is gelegen naast de cabinelift en aan de skipistes. Ideaal dus! Hier kan je alles lezen over dit wellness hotel direct aan de piste van Klausberg.

*Check de prijzen en beschikbaarheid van dit hotel;
**Bekijk meer info over het Amonti & Lunaris in Cadipietra in Zuid-Tirol

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

AMONTI & LUNARIS wellnessresort in Cadipietra in Zuid-Tirol

AMONTI & LUNARIS wellnessresort in Cadipietra in Zuid-Tirol

Skischool, skiverhuur en skipas voordelen

Wil je eerst weer een paar lessen volgen voordat je na jaren je ski’s onderbind? Of heb je nog nooit geskied en wil je het graag leren? In het Amonti & Lunaris wellnessresort bevind zich een skischool en skiverhuurbedrijf. Heb je je eigen ski spullen mee? Dan kan je die in het ski depot in het hotel droog opbergen.

Ideaal! Want zo kan je vanuit je wellness hotel gelijk je ski’s aan doen en voor de deur de piste op. Handig om te weten is dat de skipas voor skigebied Klausberg een skipas- en fun card ineen is. Dat betekent dat je met je skipas aan boord kan stappen van de Alpine Coaster ‘Klausberg-Flitzer’. Het is gelijk een bucketlist dingetje wat je kan afstrepen, deze rodelbaan is de langste Alpen rodelbaan van Zuid-Tirol. De totale lengte bedraagt 1800 meter! Ben je dol op rodelen? Hier vind je de langste verlichte rodelbaan van de wereld.

Wil je meer pistes in de omgeving ontdekken? Het skigebied Kronplatz ligt op zo’n 25 kilometer afstand. Voor gasten van het Amonti & Lunaris wellnessresort is het ook interessant om naar het skigebied Speikboden te gaan, er vertrekt elke 20 minuten in de wintermaanden een gratis hotelshuttle.

Skigebied Klausberg & Skigebied Ahrntal

Winterwandelingen en sneeuwschoen wandelen

Een mooie winterwandeling tijdens je wintersport vakantie in Zuid-Tirol is natuurlijk altijd een goed idee. En wil je een beetje van de gebaande paden af dan bind je sneeuwschoenen onder zodat je ook door de diepe sneeuw kan wandelen.

Sneeuwschoenwandelen Ahrntal

Skigebied Klausberg Zuid-Tirol

Op je gemak genieten van omgeving met langlaufen

Wil jij lekker rustig aan door de sneeuw glijden en genieten van het mooie winterlandschap in Zuid-Tirol? Dan is langlaufen wellicht de ideale activiteit voor jou. In skigebied Klausberg en skigebied Ahrntal bevind zich in totaal zo’n 51 kilometer aan langlaufroutes.

Skigebied Klausberg in Ahrntal, Zuid-Tirol

Snowpark Funtaklaus

Dol op adrenaline en funparks? Dan moet je naar het snow- en funpark Funtaklaus in Skigebied Klausberg! Freeriders kunnen zich hier compleet uitleven op buckelpistes, kickers en rails.

Skigebied Klausberg in Ahrntal, Zuid-Tirol

Lijkt het jou iets om op vakantie naar
skigebied Klausberg in het Ahrntal in Zuid-Tirol te reizen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email