Ben jij van plan om te gaan skiën in de lente? Ik zeg doen! Er zijn namelijk een aantal voordelen waarom lente skiën een goed idee en ik vertel je gelijk waar het kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van in april nog naar Kaprun of begin mei naar Oostenrijk of Frankrijk?

Skiën in de lente

Skiën in de lente vind ik heerlijk! Het is niet zo druk, het zonnetje schijnt vaker en je kan in het dal ook nog andere dingen doen dan alleen wintersport gerelateerde activiteiten. Zo ben ik in april in Kaprun gaan skiën toen ik een vriendin op zocht en diezelfde vriendin heb ik opgezocht toen ze in Canada woonde. Toen zijn wij halfverwege mei gaan skiën in Whistler. Wat mij betreft zijn dit de voordelen van skiën in de lente:

  1. Ideale weersomstandigheden;
  2. Het is relatief rustiger op de pistes;
  3. Omdat het rustiger is, worden er vaak extra activiteiten georganiseerd op de piste zoals toffe festivals.

Skiën in april in Kaprun

Ik ben een keer gaan skiën in april in Kaprun op de Kitzsteinhorn. Ideaal dat je tot begin mei kan skiën in dit gletsjergebied. Zo weet je tenminste zeker dat er nog genoeg sneeuw ligt en je kan volop genieten van de zonnestralen op de piste.

Skigebied Kitzsteinhorn - Zell am See - Kaprun

Lente skiën in Frankrijk

In Frankrijk ben ik nog nooit geweest in de lente maar de Franse wintersportplaatsen zetten wel volop in op het lente skiën. Wat ik echt een voordeel vind van lente skiën is dat er veel wordt georganiseerd in de wintersportgebieden om extra mensen te trekken. Het begin van de lente is namelijk ook de aftrap van het festival seizoen.

Skiën in de lente, heb jij dat wel eens gedaan?

Print Friendly, PDF & Email