Heb je dat ook weleens, dat alles al klaar ligt om op reis te gaan en je er op het laatste moment achter komt dat je toch iets mist? Ik had het vorige week toen ik mijn koffer aan het inpakken was voor mijn wintersport reis naar Frankrijk. Ik kon nergens mijn ski handschoenen vinden.

Lichtelijk gestrest besloot ik uiteindelijk naar de ANWB winkel te rijden waar ik gelukkig vlakbij woon. Als ik reisspullen of boeken nodig heb ga ik eigenlijk altijd daar naar toe. Naast het feit dat het voor mij vlakbij is vind ik het een groot voordeel dat je als lid gebruik kunt maken van ledenkorting.

Eenmaal in de winkel was de keuze niet zo groot, misschien omdat de sale alweer bijna is afgelopen. Mijn oog viel op de witte “Lady Marise” handschoenen. Het oog wil ook wat en het wit past mooi bij mijn skibroek en het zwarte randje bij mijn ski jack.

Ski handschoenen

Afgezien van het feit dat ik het belangrijk vind dat ik er ook nog leuk uitzie op de piste moeten de handschoenen vooral ook functioneel zijn en lekker zitten. De wintersport reis ging naar het Franse skigebied, Serre Chevalier. Twee dagen lang heb ik de berg af geskied en jawel, met warme handen. Ik vind het fijn als mijn handschoenen strak om mijn handen zitten zodat ik er een goede grip in heb. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een aansnoerkoord aan zit zodat er geen sneeuw tussen mijn handschoen en jas kan komen.

Achteraf gezien had ik iets te gehaast mijn handschoenen gekocht want mijn dunne onder handschoen paste er niet in maar ondanks dat had ik toch warme handen.

Denk je nu, die handschoenen wil ik ook? Bestel ze dan in de ANWB webwinkel of ga naar de dichtstbijzijnde ANWB vestiging in jouw buurt.

Ski handschoen - Wintersport

Pluspunten

  • Lichtgewicht, (40 gram)
  • Het zwarte stukje stof aan je wijsvinger en duim is zacht
  • Gevoerd met warmte isolerend Thinsulate
  • Kunststof in de handpalm en op de vingertoppen

Minpunt

  • Er zit geen touwtje in de handschoen die je om je pols kan doen zodat je de handschoen uit kan doen en aan je pols kan laten hangen.
Print Friendly, PDF & Email