Het liefste ontdek ik elke keer weer nieuwe plaatsen als ik op reis ben en ik riep altijd hard, ik wil nooit terug naar dezelfde plaats. Roep nooit, ‘nooit’, want inmiddels kan ik zeggen dat ik drie keer ben terug geweest naar dezelfde bestemming. Eigenlijk is dat juist leuk want waar ik de eerste keer toch meestal voor de highlights ga van een stad heb ik de tweede keer de tijd om ook andere dingen te ontdekken. En geloof het of niet, je ziet ook werkelijk andere dingen.

In december was ik voor het eerst met een minicruise in Newcastle onder het mom van kerstshoppen. Ik hou helemaal niet van shoppen en op reis doe ik liever hele andere dingen dan shoppen al vind ik winkeltjes kijken onderweg en struinen over markten wel leuk.

Shoppen in Newcastle

Omdat Newcastle bekend staat als één van de beste winkelsteden van Engeland toch een paar tips. Het Georgische Grainer Town is een wijk met vele mooie en statige gebouwen en Grey Street is uitgeroepen tot de beste winkelstraat van Newcastle.

Grainger Market is een overdekte markt in een historisch pand waar je werkelijk van alles kan kopen maar ook op je gemak een Engelse thee kan drinken. Central Arcade is een overdekte passage in een koepelvormig gebouw. Je kan hier vooral lekkernijen en souvenirs scoren.

Percy Street is het hart van Newcastle waar je vele internationale winkels kan vinden, het overdekte winkelcentrum, “Eldon Square” ligt hier vlakbij. Voor de bekende winkelketens zoals H&M en Primark moet je in Northumberlandstreet zijn. Mocht je meer te besteden hebben of gewoon van luxe houden dan kun je je op vijf verdiepingen uitleven in het warenhuis, “Fenwick Newcastle”.

Ik sluit af met de Quayside Market, iedere zondag is er langs de Tyne een markt met lokale souvenirs, etenswaren, diverse soorten kleding en leuke hebbedingetjes voor in huis.

Central Arcade, shoppen Newcastle

Verblijf in Newcastle

Tijdens mijn vijfdaagse reis in Newcastle verbleef ik in het Jurys Inn NewcastleGateshead Quays Hotel. Het hotel is gelegen aan de Tyne en binnen een kwartier lopen zit je in het centrum. Aan de Tyne zelf valt ook genoeg te beleven. Via de Gateshead Millenium Bridge loop je naar de overkant waar op zondag de Quayside market is. Als je de brug over bent ligt er aan de rechterkant gelijk een restaurant langs het water waar je heerlijk en voor een goede prijs kan eten.

Jury's Inn Hotel Newcastle     Jury's Inn Hotel Newcastle

Aan dezelfde kant als het hotel ligt het BALTIC Centre for Contemporary Art. Een museum voor hedendaagse kunst waar je echt van moet houden wil je er de schoonheid van inzien. Persoonlijk werd ik zelf meer getrokken door het prachtige uitzicht wat je hebt vanaf het terras op de vijfde verdieping boven de Tyne. Mocht je alleen voor het uitzicht willen gaan neem dan de lift naar de vijfde verdieping.

Newcastle Gateshead

Reisfilm, Newcastle

Beniewd naar de video die ik maakte van deze reis? Bekijk hem hieronder:

Print Friendly, PDF & Email