Wellness at home met winterse gezelligheid in huis. Sfeer maken in huis met openhaard, kaarsen, een lekker warm dekentje op de bank, een vachtje op de houten vloer en zo kan ik nog wel 100 dingen bedenken.

Me-time, winterse gezelligheid in huis

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Alleen voor mij geldt op dit moment nog; ‘leaving for a new destination, feels like coming home‘.  Ik reis de hele wereld over en verblijf in de meest mooi ingerichte hotels, appartementen en vakantiehuizen. Elke keer als ik weer een interieur inrichting zie die mij bevalt dan maak ik er foto’s van zodat ik precies weet, als ik eenmaal mijn droomhuis in Nederland heb gevonden, hoe ik dat wil inrichten.

Ik vind me-time heel belangrijk. Ik kan ervan genieten om uren in bad te liggen omringd door kaarsen. Ik lig graag op de bank met een warm kleedje over mij heen te nippen aan een hete kop thee en toen ik vroeger bij mijn vader thuis was kon ik uren in de grote stoel zitten staren naar het knisperende haardvuur. Ik heb daar zulke fijne herinneringen aan dat als ik eenmaal mijn eigen huis heb er geen twijfel over bestaat dat ik zorg voor sfeer maken in huis met een openhaard. Op de header foto zie je mijn appartement met openhaard in Hotel Pashmina in Val Thorens. Wat een fijne plek was dat!

Sfeer maken in huis met een openhaard

Hout halen en in de tuin in stukken hakken vind ik al het voorspel van een gezellige winterse avond waarbij de openhaard aangaat. Genieten van een glas rode wijn, een lekkere kaas erbij en goede gesprekken of juist even de tijd nemen voor een goed boek of even helemaal niets. Iedereen heeft zo zijn eigen me-time momenten. Heb je niet de mogelijkheid voor een openhaard of houtkachel thuis dan kan een gashaard in huis of een elektrische haard ook een leuk speels effect geven in je interieur. Heb je huisdieren dan zijn de laatste twee opties ideaal en net wat veiliger. Je wilt niet dat je hond achter de tennisbal aan richting de openhaard snelt tenslotte. Maar hoe kies je de beste openhaard?

  1. Kijk naar de mogelijkheden in je huis;
  2. Kies je voor hout, gas of elektrisch?
  3. Wil je iets laten inbouwen, inzetten of aanpassen?

Denk nou niet gelijk dat een haard duur is. Een elektrische haard is al mogelijk vanaf €250,-. Er zijn zelfs sfeerhaarden met LED verlichting. Dimplex is wereldleider in mogelijkheden qua elektrische verwarming en biedt een assortiment met diverse stijlen en brandertechniek. Die wereld van haard mogelijkheden zal je nog verbazen. Wil jij weten wat voor mogelijkheden er allemaal zijn qua haarden voor in huis? Reis dan eens naar Apeldoorn en laat je verrassen door alle interieur ideeën qua haarden bij de Haardenexpert. Op de foto hieronder zie je een houtkachel in het tuinhuis van een vriendin dat inmiddels zo’n beetje als tweede woonkamer dient. Nou hebben zij de ruimte naast het huis, maar ik vind het wel een super tof idee om een haard in je ’tuinhuis’ te plaatsen.

Winterse gezelligheid in huis

Tips voor wellness @ home

Ben je op zoek naar meer tips voor wellness @ home? Kijk ook eens op mijn andere website voor fijne wellness ideeën voor thuis.

  1. Tover je douche om tot een spa;
  2. Thuis ontspannen met deze wellness tips;
  3. Zo creëer je thuis een Wellness Spot.

Sfeer maken in huis met een openhaard, zou jij dat ook willen?

Print Friendly, PDF & Email