Wil jij naar het Finse merengebied op vakantie in de zomer of de winter? Ik kan het je zeker aanbevelen om deze dingen te zien en te doen qua Savonlinna bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn in het Lake Saimaa gebied, het Saimaameer in het Nederlands.

Doen in Savonlinna, bekijk bezienswaardigheden

Het land van de duizenden meren, zo wordt Finland ook wel genoemd! Lake Saimaa, in het Nederlands het Saimaameer is het grootste meer van Finland en ligt in het zuidoosten. Het Finse merengebied is erg groot en Lake Saimaa beslaat zo’n 4400 vierkante kilometer!

Het Saimaameer is als een labyrint en bestaat uit duizenden eilanden en brede wateren. Leuk om te weten is dat Lake Saimaa de langste meer kustlijn ter wereld heeft, 14.500 kilometer om precies te zijn. De plaatsen Savonlinna, Mikkeli en Varkaus zijn de bekendste plaatsen in het Finse merengebied.

De stad Savonlinna is gebouwd op een eiland en de Savonlinna regio wordt ook wel de parel van het Saimaameer genoemd. Savonlinna ligt in het hart van Lake Saimaa en dat is dan ook gelijk de reden waarom er een hart in het logo van Savonlinna verwerkt zit. Je zult merken als je door de regio Savonlinna reist dat er overal hartjes te zien zijn. Punkaharju is een streek in de Savonlinna regio en een must om te bezoeken.

Ik vertel je in dit artikel graag meer over de Savonlinna bezienswaardigheden. Wil je meer weten over Lake Saimaa, het Saimaameer en wat je kan doen in de Punkaharju regio dan kan je het aparte artikel daarover lezen. Lake Saimaa regio is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Finland, in zowel de zomer als de winter. Nog even voor de duidelijkheid want het zijn zoveel namen, regio’s en streken:

  1. Plaatsen rondom Savonlinna vallen onder de Savonlinna regio;
  2. Savonlinna is een van de grote steden in het hart van Lake Saimaa;
  3. Punkaharju regio is een gebied in de Savonlinna regio en valt onder Lake Saimaa;
  4. Lake Saimaa is het Saimaameer, het Finse merengebied in het zuidoosten van Finland.

Leuk nieuws, de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel biedt deze zomer ook reizen aan naar Savonlinna en het Saimaameer in Zuid-Finland. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een Fly & Drive naar Savonlinna en het Saimaameer of alleen een Saimaameer Fly & Drive. Je kan er naar toe vliegen en/of met je eigen auto en de boot naar Finland reizen. Meer informatie over deze reizen vind je onderaan in dit artikel.

*Doe het rustig aan met deze ontspannende activiteiten in Finland.
**Bekijk ook al deze wellness hotels in Savonlinna Lake Saimaa regio.
***Dit wil je doen in buurt van Savonlinna in Lake Saimaa, Saimaameer en Punkaharju regio.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Savonlinna bezienswaardigheden

Bezoek kasteel St. Olaf, oftewel kasteel Olavinlinna, Savonlinna Castle

Het kasteel van St. Olaf, het kasteel Olavinlinna zoals de Finnen het noemen is een van de meest populaire bezienswaardigheden in het Lake Saimaa gebied. Kasteel Olavinlinna werd in 1475 gebouwd door een de Deense ridder Erik Axelsson Tott.

Reis je in de zomer naar het Saimaameer in Finland zorg dan dat je je reis plant rondom het beroemde operafestival dat hier jaarlijks plaatsvind. Het operafestioval bij het kasteel in Savonlinna wordt al sindsa 1912 georganiseerd en het schijnt dat de akoestiek beter is dan andere bekende opera plekken.

Ik was even teleurgesteld dat ons bezoek aan kasteel Olavinlinna pas in de avond gepland stond maar achteraf gezien was dat misschien wel het mooiste. Woww, hoe het kasteel in de donker wordt verlicht is zo mooi. Voordeel van overdag het kasteel Olavinlinna bezoeken is dat je er natuurlijk ook in kan met een rondleiding.

Savonlinna bezienswaardigheden

Lokale biertjes proeven in Finland bij Olav Brewery Savonlinna

Een van de meest leuke dingen van reizen zijn vaak de lokale dingen. Dat is wat het reizen naar het ene land anders maakt dan het andere land. Als bier liefhebber probeer ik eigenlijk overal waar ik kom wel een bierproeverij te doen.

Bij het Sokos Hotel in Savonlinna kan dit georganiseerd worden. In totaal mocht ik 7 bieren proeven waarbij de bieren van de Olav Brewery er bij mij met kop en schouder bovenuit staken. Leuk details is natuurlijk dat de Olav Brewerij is vernoemd naar het gelijknamige kasteel St. Olaf in Savonlinna.

Savonlinna bezienswaardigheden activiteiten

Trakteer jezelf bij Korppi Bistro of volg een kookworkshop

Schuin tegenover het hotel op nog geen 5 minuten lopen bevind zicht Korppi Bistro. Korppi Bistro is een van de nieuwste hotspots in Savonlinna. Bij Korppi kan je jezelf trakteren op een lekker kopje koffie met een heerlijk gebakje.

Of je neemt eind van de middag een lekker lokaal biertje met een snack. En wil je zelf de keuken in om te ontdekken hoe je een typische Finse snack maakt dan is het ook mogelijk om een kookworkshop te volgen. Eigenaresse Sanna Ratia geeft de kookworkshops bij Korppi Bistro en bij Korpi Enonkoski. De typische Finse snack die je leert maken is Karjalanpiirakka.

*Ontdek alles over Korppi Bistro in Savonlinna.

Doen in Savonlinna regio

Slaap in wellness hotel in Savonlinna centrum

Lekker tot rust komen tijdens je vakantie en de Finse sauna lifestyle ontdekken? Reis dan naar Savonlinna en overnacht in het Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna. Sokos Hotels is een bekende hotelketen in Finland en Estland.

Het Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna ligt middenin het centrum van Savonlinna waar vanuit je eenvoudig alle Savonlinna bezienswaardigheden kan ontdekken. Op de 6e etage van het hotel bevind zich een sauna met een buiten terras waarvandaan je uitzicht hebt op de kerk van Savonlinna en Lake Saimaa, het Saimaameer. Hou er rekening dat mannen en vrouwen in het Original Sokos Hotel Seurahuone gescheiden van elkaar naar de sauna gaan. Er is dus een Finse sauna voor mannen en een Finse sauna voor vrouwen.

*Bekijk ook al deze wellness hotels in Savonlinna Lake Saimaa regio.
**Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.

Savonlinna bezienswaardigheden uitkijkpunt

Savonlinna en het Saimaameer in zomer

Zoals je aan alle foto’s kan zien waren wij in de wintermaanden in het Finse merengebied aan het reizen. Uiteraard is de zomer in Zuid-Finland ook een prachtige bestemming. In de zomermaanden kan je in Savonlinna en op het Saimaameer weer hele andere dingen beleven. Zoals:

  1. Fietsen langs het Saimaarmeer;
  2. Kayakken of suppen op het Saimaameer;
  3. De Saimaa ringed seal, zeehonden spotten;
  4. Van de Finse sauna genieten en daarna afkoelen in het Saimaameer.

Naar Lake Saimaa, Saimaameer Savonlinna regio

Ben jij enthousiast geworden door dit artikel en wil jij in de zomer of in de winter ook Lake Saimaa oftewel het Saimaameer ontdekken? Dan raden wij je aan om gebruik te maken van een huurauto.

Vanuit Nederland kan je met het vliegtuig naar Helsinki vliegen. Vanaf daar kan je met een binnenlandse vlucht naar het Saimaameer reizen.

Een mooi alternatief is om na aankomst met het vliegtuig op Helsinki Vantaa Airport met de trein naar Lake Saimaa te reizen en bij aankomst een auto te huren in Finland. De treinreis vanaf het Centraal Station van Helsinki betreft een rechtstreekse Intercity en doet er iets minder dan 5 uur over. Wij zijn vanaf Helsinki treinstation naar Helsinki treinstation Mikkeli gereisd in de regio Savonlinna. Het is een comfortabele treinreis en er is een restauratiewagon aan boord waar je iets te drinken en te eten kan kopen. Je kan ook direct vanaf het vliegveld van Helsinki een auto huren en naar het Saimaameer toerijden.

Je kan ook in je eigen vakantieauto stappen in Nederland. Je rijdt dan naar de Duitse havenstad Travemünde en reist dan in iets meer dan een dag met je eigen auto op de boot naar de haven van Helsinki in Finland. Vanaf daar kan je verder reizen naar het Finse merengebied. Hier kan je de vaartijden van Travemünde naar Helsinki bekijken.

*Bekijk de beschikbaarheid van vluchten naar Helsinki Airport
*Check de mogelijkheden qua vluchten via Helsinki naar Savonlinna
*Vergelijk autohuur prijzen Helsinki Airport & autohuur prijzen in Savonlinna via Easyterra.
*Bekijk autohuur prijzen op Helsinki Airportautohuur prijzen in Savonlinna via Sunny Cars.

Savonlinna bezienswaardigheden

Finse merengebied

Met Voigt Travel een Fly & Drive naar Savonlinna en Saimaameer

Leuk nieuws, de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel biedt deze zomer ook reizen aan naar Savonlinna en het Saimaameer in Zuid-Finland. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een Fly & Drive naar Savonlinna en het Saimaameer of alleen een Saimaameer Fly & Drive.

De vluchten voor de Fly & Drive reizen naar Zuid-Finland van Voigt Travel worden uitgevoerd door Transavia, waarmee je rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Savonlinna vliegt.

Wil je liever met je eigen auto op vakantie? Ook dat is mogelijk! Je moet dan van Nederland naar Lübeck-Travemünde in Duitsland reizen, vanaf Utrecht kan dat als alles meezit onderweg in iets minder dan 6 uur reistijd. Na ruim een dag varen kom je dan met je eigen auto aan in de haven van Helsinki. Hier kan je de vaartijden van Travemünde naar Helsinki bekijken.

*Bekijk de reizen van Voigt Travel.
**Check hier de vluchttijden met Transavia naar Zuid-Finland
***Ontdek de Fly & Drive naar Savonlinna en het Saimaameer of alleen een Saimaameer Fly & Drive.

Doen in Savonlinna in de zomer

Weet jij al wat je wilt gaan zien en
doen in Savonlinna en het Finse merengebied?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email