Als je reisplannen hebt richting Curaçao kun je kiezen uit een scala aan verblijfsmogelijkheden. Dicht bij de stad of juist een resort aan het strand? Een appartement of tot rust komen tussen de bergen?

Het Santa Barbara Beach & Golf Resort ligt ver buiten het centrum omgeven door glooiende groene heuvels en direct aan een privé strand. Het 5 sterren resort telt in totaal 350 kamers, waarvan 15 suites. Normaal gesproken heb ik het niet zo op grote hotels maar omdat de kamers in aaneengeschakelde gebouwen zijn gelegen had ik hier absoluut niet het massa vakantie gevoel.

Het hotel word omgeven door een 18 holes golfbaan. Aan de andere kant ligt het hotel direct aan het strand met daar tussen een prachtig aangelegde tuin. Wil je in een bezoek brengen aan Willemstad dan kan je gebruik maken van de shuttle service van het hotel.

Actieve sporten, walhalla voor golfliefhebbers

Voor mij is vakantie ook de tijd om dingen te ondernemen en actief bezig te zijn. Op het strand heb je genoeg ruimte voor beachvolleybal en in het zwembad heb ik me gewaagd aan een potje pool volleybal. Ben je een golfliefhebber dan kan je je hart ophalen op de 18 holes “Old Quarry” golfbaan. Pete Dye heeft de baan ontworpen en de baan telt een lengte van méér dan 6 kilometer. De golfbaan is vernoemd naar de 19e eeuwse plantage, dat een oude steengroeve was.

Golfbaan Old Quarry

Hike

Het resort is gelegen onderaan een heuvel vanwaar je een wijds uitzicht hebt over de Caracasbaai. Onder leiding van gids Maurice voert hij mij de groene heuvel op naar boven. De trail wordt de “meditation hike’’ genoemd maar al gauw kom ik erachter dat het niets met meditatie te maken heeft en ik geen yoga oefeningen onderga op de top. Maurice verteld; “de vrouw van de vorige eigenaar van het hotel maakte vaak deze wandeling om zelf te mediteren. Na haar overlijden is deze wandelroute vernoemd naar haar”. Als je dezelfde wandeling wil maken kan je een reservering maken bij de hotel receptie.

HIke Santa Barbara Beach & Golf Resort

Snorkelen en duiken

Sinds ik mijn PADI heb gehaald ontdek ik overal ook graag het onderwaterleven. Speciaal voor mijn reis naar Curaçao kocht ik een onderwatercamera zodat ik kan delen wat ik onderwater spot. Vanaf het privé strand loop je zo het water in en zwem je al snel tussen de meest uiteenlopende vissoorten. Mocht je meer tijd hebben dan kan je ook gaan duiken.

Onderwater leven

Ontspannen Atabei Spa

Tot rust komen kan in de Atabei Spa. In de vier behandelkamers worden op reservering diverse behandelingen aangeboden. Denk er wel aan dat de Spa op dinsdag gesloten is. In het zwembad is een verhoging opgeworpen waarop ligbedden staan. Hoe relaxt is dat om af en toe even je voeten van het bed in het water te laten bungelen. De drie zwembaden beschikken over diverse jetstreams wat relaxt aanvoelt op mijn rug.

Zwembad Santa Barbara Beach & Golf Resort

Culinair genieten

Het resort biedt voldoende mogelijkheden voor de lunch of het diner. Medi is een full service restaurant met open keuken waar diverse mediterrane gerechten en lokale gerechten worden geserveerd. Shore is de chique burgerbar van het hotel, een grill restaurant in Amerikaanse stijl. Bij Jun’s Sushi kan je zoals de naam al zegt, van Sushi genieten.

Zou jij ook wel eens naar Santa Barbara Beach & Golf Resort willen?

Print Friendly, PDF & Email