Ik heb mijzelf een cadeau gedaan en omdat ik zo blij ben ermee schrijf ik graag deze Samsung Galaxy S9 plus review. Het was tijd om mijn zakelijke abbonement bij T-Mobile te verlengen en speciaal vanwege de camera kwalificaties van de nieuwste Samsung stapte ik af van mijn oude iPhone 5S.

Samsung Galaxy S9 plus review met top camera

Soms mag je jezelf wel eens verwennen en dat is precies wat ik heb gedaan door mijzelf de Samsung Galaxy S9 plus cadeau te doen. De reden dat ik voor deze telefoon koos was eenvoudig. Het was tijd om mijn abbonement te verlengen en de Samsung S9 heeft op dit moment de beste camera specificaties. Dat was voor mij de doorslaggevende factor. Voor mijn werk gebruik ik mijn telefoon ontzettend veel en vanaf nu kan ik fantastische foto’s maken met mijn telefoon.

Donker of licht, ik ben verrast over de scherpe foto’s die deze telefoon camera maakt. Door het variabel diafragma bepaal je namelijk zelf hoeveel licht de enkele camera doorlaat. De beelden in de avond zijn echt om blij van te worden. Daarbij vind ik alle extra functies van de camera ook ideaal. Ik ben vaak niet in de gelegenheid om bepaalde instellingen te bewerkstelligen omdat tijdens mijn reizen te tijd er daarvoor vaak niet is. Met alle ingebouwde camera opties is het ideaal dat je snel in allerlei situaties de beste foto’s kan maken. Wat dacht je van de onderstaande foto’s, gemaakt met de ‘live-focus’ functie en de speciale ‘voedsel’ camera instellingen.

De slow-mo video is ook super met 960 beelden per seconde zie je elk detail. En het geluid is ook optimaal. Leuk voor als ik videobeelden opneem en ideaal voor in de auto. Onlangs begaf mijn autoradio het (ja, ik heb een autoradio uit het jaar 0) en ten opzicht van de Samsung S8 kan de speaker 40% harder. De onderstaande reisvideo’s zijn voor het grootste gedeelte gefilmd met de Samsung Galaxy S9 plus.

Samsung Galaxy S9 plus review met top camera

Samsung Galaxy S9 plus camera review

Samsung S9 plus camera specs

Voor diegene die echt alles wil weten, hieronder heb ik de Samsung S9 plus camera specs op een rij gezet.

 • Resolutie camera achter: de Samsung S9 camera heeft 12 MP.
 • Resolutie camera voor: de Samsung S9 camera heeft8 MP.
 • Camera achterkant.
 • Zoom: Digital.
 • Camera voorkant: video afspelen en video opnemen.

Samsung S9 plus camera specs

Verschil Samsung S9 en S9 plus

Het verschil tussen de Samsung S9 en de Samsung S9 plus heb ik hieronder weergegeven. De keuze voor de Samsung S9 plus heb ik gemaakt op basis van de camera en het werkgeheugen. Het belangrijkste verschil is de camera. De S9 heeft een enkele camera, in tegenstelling tot de S9 Plus die een dubbele camera heeft.

 • 5.8 inch Quad HD+ sAMOLED scherm – 6.2 inch Quad HD+ sAMOLED scherm
 • 64 gigabyte opslagcapaciteit – 64 gigabyte opslagcapaciteit
 • 4 gigabyte werkgeheugen – 6 gigabyte werkgeheugen
 • Enkele 12 megapixel achtercamera, 8 megapixel voorcamera – Dubbele 12 megapixel achtercamera, 8 megapixel voorcamera
 • 3000 mAh batterijcapaciteit – 3500 mAh batterijcapaciteit

Verschil Samsung S9 en S9 plus

Plus- en minputen Samsung S9 plus

De Samsung S9 is beschikbaar in de kleuren lichtblauw, paars en zwart. De batterij gaat prima een hele dag mee en ik praat uit ervaring dat ik er dan de hele dag mee heb gefotografeerd en gefilmd. Er zijn diverse batterij besparende opties mocht de batterij toch langzaam leeg raken. Als je het toestel op vliegtuigstand zet laat die super snel weer op. Wat mij betreft zijn dit de plus- en minpunten van de nieuwste Samsung.

+ Het variabele diafragma (1,5 – 2,4 f) is ideaal in lichte én donkere situaties voor haarscherpe foto’s.
+ De 
optische beeldstabilisatie is heel fijn.
+ Filmen in 4K
+ De telefoon is super licht, 0,163 kg.
+ Resolutie tot 1440 x 2960 pixels, ideaal voor foto uploads op een website en afdrukken.

De telefoon past niet in je broekzak en is even wennen qua grootte. H: 14,77 cm, B: 6,87 cm en D: 0,85 cm.
– Het is even goed opletten met de camera op de voorkant als je gaat filmen dat die goed scherp stelt op wat je wilt.
– Het is niet mogelijk om tegelijkertijd een extra geheugenkaartje en een extra simkaart te plaatsen.

Samsung Galaxy S9 plus

Tips voor foto’s maken met je smartphone

Mijn persoonlijke reismagazine staat vol reisfoto’s die ik grotendeels maak met mijn mobiele telefoon. Ik deel graag mijn tips voor foto’s maken met je smartphone:

 1. Zo maak je de beste foto’s met je smartphone
 2. Opzetlenzen voor je smartphone
 3. Reisgadgets voor je smartphone

Heb jij iets aan deze Samsung Galaxy S9 plus review?

Print Friendly, PDF & Email