Sommige reizigers zullen denken, die Henriëtte is gek! Nou prettig gestoord zeker. Maar die kanonschoten op Malta die wilde ik perse zien. Dit soort unieke gebeurtenissen op reis vind ik tof om mee te maken en te zien.

Saluting Battery Malta – Upper Barrakka Gardens 

De ridderorde van St. John liet in 1566 de Saluting Battery aanleggen. Tot aan 1954 werd dit nog gebruikt door het Maltese leger. Sinds 2004 is het een museum en is de opstelling in oude staat hersteld zoals het in de 19e eeuw was. Twee keer per dag, stipt om 12.00 en 16.00 uur, worden er ceremoniële saluutschoten afgevuurd. Dat is wat ik wilde zien!

Saluting Battery - Upper Barrakka Gardens - Valetta

Saluting Battery - Valletta

Fotografietips kanonschoten op Malta

Ruim van te voren arriveerde ik in de Upper Barakka Gardens om de, voor mij, beste spot uit te zoeken waar vandaan ik het saluutschot wilde vastleggen. Ik had maar een kans, want de ceremonie van 16.00 uur kon ik niet ook nog bekijken qua tijd. Uiteindelijk besloot ik om linksboven op het terras te gaan staan.

Ik stelde mijn camera in en wachtte tot 11.58. Vanaf die tijd keek ik door mijn lens om het moment, het afschieten van het saluutschot, vast te leggen. Met militaire precisie werd de voorbereiding uitgevoerd en inderdaad, om klokslag 12.00 uur volgde het schot. Mijn camera klikte als een bezetene met als resultaat, my perfect shot!

  • Zorg ervoor dat je op tijd op de locatie bent om je persoonlijke fotografie spot te zoeken
  • Stel je camera in op het maken van meerdere foto’s achter elkaar
  • Kijk om 11.58 door je camera en begin te klikken zodra de militair wegloopt bij het kanon
  • Duim dan voor je lucky shot, zoals ik;)
  • Fotografietips kanonschoten Malta

Foto’s kanonschoten in Valletta

Wat te doen in Valletta

Kanon Valletta

Bezienswaardigheden Valletta

Kanonschoten Malta

Bezienswaardigheid Malta

Kanonschoten Upper Barakka Gardens

Bezienswaardigheden Valletta

Reistips voor Malta en Gozo

Op zoek naar meer reistips voor Malta, Gozo en Comino? Lees dan ook deze artikelen:

  1. Huur een boot en ontdek Gozo en Comino
  2. Zo zag het Azure Window op Gozo er ooit uit
  3. Wellness Hotel Kempinski San Lawrenz

Ben jij al eens in Malta en/of op Gozo geweest of heb je plannen om ernaar toe te gaan?

Print Friendly, PDF & Email