Aankomend weekend gaat de klok alweer een uur vooruit, de lente zet in en ik kan niet wachten om naar het terras te gaan met vriendinnen. Maar het is ook de tijd voor het fenomeen “lente skiën”, nog even genieten van de laatste sneeuw met een heerlijk zonnetje.

Dé tijd om je wintersport kleding te shoppen

Als een van de weinigen ben ik nu nog volop in de wintersport modus. Aanstaande vrijdag vertrek ik voor een shortbreak naar de sneeuw, Zuid Tirol om precies te zijn. In januari was ik ook al voor een shortbreak in de sneeuw. Toen verkende ik de regio “Gitschberg Jochtal” en nu ga ik richting “Alpe di Siusi”.

Fotoblog: Wintersport shortbreak Gitschberg Jochtal

In mijn blog “Wat neem je mee op wintersport?” kon je lezen wat mijn 6 must haves voor de wintersport zijn. Als je het helemaal hebt gelezen heb je ook gezien dat ik nodig toe ben aan een nieuwe skibroek aangezien ik de laatste keer in mijn wandelbroek heb geskied.

Hoog tijd dus voor een nieuwe wintersport outfit en die kan je het beste kopen tijdens de sale want dan bespaar je nog meer. Wil je daar meer over weten, lees dan ook zeker mijn blog “5 Tips om geld te besparen voor je reis”.

Muts, skihelm, en handschoenen

Een mutsen collectie heb ik al en sinds vorig jaar ben ik fan van het merk Poederbaas. Ken jij de hippe gebreide en gekleurde mutsen al? Een skihelm huur ik altijd ter plaatse al zou het handig zijn om mijn eigen helm te hebben nu ik mijn ski avonturen vast leg met een actioncam. Mijn handschoenen heb ik ooit eens bij de ANWB besteld. Maar een paar onder handschoenen staan nog steeds op mijn verlanglijst. Een vriendin van mij heeft ze ook van het merk, “The North Face”.

Fotoblog: Wintersport shortbreak Gitschberg Jochtal          Must have travel gadget, een Actioncam

Skihandschoenen Wintersport

Skibroek en winterjack

Een skibroek en winterjack zijn de duurste aankopen voor een wintersport reis. Mijn huidige ski-jack van Protest heb ik ooit eens gekocht bij de outlet shopping in Batavia stad. Dat is weer even een stukje rijden en voorlopig kom ik daar niet in de buurt. Online bestellen is dan het makkelijkste en zo kwam ik bij Otto terecht die een specifieke pagina hebben voor ski- en/of snowboard kleding.

Er is zoveel keus maar het belangrijkste voor mij is dat ik mijn jack aan de onderkant kan afsluiten drukknopen naast de rits die je dichtdoet. Op die manier weet ik zeker dat er geen sneeuw onder mijn jas terechtkomt. Wat ik ook fijn vind is een binnenzak aan de linkerkant zodat ik daar mijn skipas in kan doen en ik in één keer door kan skiën bij de poortjes. De wintersport jas op de foto is van het merk Protest.

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

Last but not least; thermo ondergoed

Thermo ondergoed is absoluut belangrijk tijdens een wintersportreis. Het moet goed zitten, het lichaam omsluiten en met lange pijpen zodat het niet omhoog kruipt onder mijn skibroek. Een lange bijpassende top is heerlijk om er overheen te dragen en ook daarin heb je online genoeg keus.

Wat neem jij mee op wintersport?

Print Friendly, PDF & Email