Jarenlang stond het op mijn bucketlist en in april van dit jaar was het eindelijk zover, ik ging op safari in Zuid Afrika. Vanuit Johannesburg reisde ik af naar het 2,5 uur verder gelegen Pilanesberg National Park.

Safari Pilanesberg National Park

Pilanesberg NP is een goed alternatief voor het welbekende Krugerpark. Vergeleken met andere wildparken is het een stuk kleiner maar ook hier heb je de kans om de Big 5 te spotten. Ik schreef er een heel blog over, “Safari in Zuid Afrika”. Nu laat ik jullie graag mijn beste foto’s zien met een kort verhaal erbij.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Wilde dieren spotten

Ik had er zo naar uit gekeken om wilde dieren te gaan spotten dat ik super enthousiast achterin de auto zat. Ik voelde kriebels in mijn buik en was benieuwd wat ik allemaal zou gaan zien. Ik kon mijn ogen dan ook niet geloven toen er vanuit het niets gelijk een olifant op dook die stond te genieten van de blaadjes aan een boom. Het was rustig in het park en wat normaal gesproken absoluut niet mag heb ik nu wel gedaan. Ik ben in het raam van de auto gaan zitten om deze foto te maken.

Aan het einde van de dag had ik nog een keer geluk. We reden over een onverharde weg en ineens zien we achter ons een olifant aanstalte maken om de weg over te steken. Hij keek even naar rechts en wat ik niet had durven hopen gebeurde, hij kwam recht op de auto afgelopen.

Al rijdend door het park komen we ook andere gidsen tegen. Ze wisselen informatie met elkaar uit waar welke dieren zijn gespot. Het voordeel van reizen met een gids is dat zij precies weten waar ze op moeten letten. Onze gids ziet in de verte een jakhals lopen en dat zou betekenen dat er ook leeuwen in de buurt moeten zijn. Als we iets verder doorrijden spot hij inderdaad een leeuwin onder een boom. Hoe hij die kan zien met het blote oog is mij een raadsel maar dat zal de ervaring zijn. Ik heb er een verrekijker voor nodig! Helaas dus geen foto van de leeuwin maar wel van een paar struisvogels en zebra die even later de weg over staken.

Inmiddels is het lunchtijd en rijden we over een onverhard pad naar het midden van het park. Bij de lunchspot staat een groep giraffen en zebra’s. Na de lunch rijden we richting een meer. Ik stap uit de auto en via een houten loopbrug kan ik naar het uitkijkpunt lopen waar ik deze groep vogels zie zitten op de enige boom die uit het meer steekt.

De tijd vliegt voorbij en langzaam rijden we naar de uitgang van het park. Op het laatste moment zie ik dan toch nog, op een paar meter naast het zandweggetje, een neushoorn met daarachter een klein everzwijn. Wowww, echt ik kan het iedereen aanraden om eens naar een wildpark te gaan.

Ik ga zeker weten nog eens terug en zou dan graag eens overnachten in het wildpark of bijvoorbeeld een tour doen bij zonsopkomst en/of zonsondergang. Mijn ultieme droom is om ooit nog eens in Kenia te paard door een wildpark te rijden in de hoop te kunnen galopperen naast een groep giraffen.

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Fotoblog; Safari Pilanesberg NP Zuid Afrika

Fotoblog: Pilanesberg NP

Ik ben benieuwd of jij wel eens op safari bent geweest of dat het nog op jouw bucketlist staat?

 

Print Friendly, PDF & Email