Met stevige wandelschoenen, een winddichte broek, meerdere laagjes kleding en met een dikke winterjas aan wacht ik in de gure november kou op Johan. Hij zal ons meenemen op een klim avontuur in zijn geliefde Lake District.

Rotsklimmen in Lake District UK

In principe heb je geen out- of indoor klim ervaring nodig om de rosten in het Lake District te gaan beklimmen maar het is natuurlijk wel handig als je het al een keer gedaan hebt. Ik heb wel eens geklommen op een indoor klimmuur maar outdoor klimmen zou voor mij een nieuwe belevenis worden. Voor de vrouwelijke avonturiers onder ons, zorg ervoor dat je nagels zijn geknipt want zo kan je je beter vasthouden aan de rots of klimmuur. Ben je een ervaren klim(st)er informeer dan naar de speciale mogelijkheden.

Johan is de eigenaar en één van de gidsen van het outdoor bedrijf River Deep Mountain High dat diverse outdoor activiteiten organiseert in het Lake Distict. Meestal wordt er geklommen op de leistenen, granieten en/of kalkstenen rotsen in de vallei Langdale, Tilberthwaite en/of Coniston. Het Lake District is de thuisbasis van rotsklimmen en de eerste beklimming werd gedaan door W.P. Haskett Smith in 1886. Hij beklom toen Napes Needle in Wasdale.

Met de auto rijden we achter Johan aan naar de verderop gelegen vallei. Bij de auto trekken we onze klimgear aan en beginnen we aan onze wandeling naar de eerste rots. Voor Johan is het belangrijkste dat zijn gasten een leuke dag hebben, nieuwe vaardigheden leren en het avontuur van klimmen willen beleven.

Bij de eerste rots legt Johan uit wat de bedoeling is alvorens hij zelf naar boven klimt om de touwen te gaan bevestigen. Ik mag als eerste en vriendin Linda zal mijn eerste klim ervaring vastleggen. Het heeft flink geregend en de rots is spekglad, het is meer knuffelrock dan dat ik daadwerkelijk het gevoel heb dat ik aan het klimmen ben. Terwijl ik halverwege de rots hang barst ik in lachen uit maar onder geen beding mag ik het touw vastpakken. Met de laatste krachten trek ik mezelf omhoog en plof ik neer op de top.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Rotsklimmen Lake District

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK          Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Gewoon doen! Je krijgt er vanzelf handigheid in…

Bij rots twee gaat het beter en krijg ik er al handigheid in. Ik vind steeds beter mijn weg naar boven en zoek naar plekken waar ik mijn handen en voeten schrap kan zetten. Tussendoor geeft Johan wat aanwijzingen en hij probeert mijn focus op de berg te houden in plaats van dat ik er af en toe nog even aardig probeer bij te hangen voor een foto zodat jullie mijn belevenissen kunnen zien.

Het is tijd voor een korte pauze en mijn handen kunnen even opwarmen aan een beker warme chocolademelk. Johan is goed voorbereid en heeft wat lekkers meegenomen voor onderweg.

Bij rots drie heb ik het dan eindelijk redelijk door en is er van knuffelrock geen sprake meer. Redelijk snel klim ik naar boven totdat ik wordt verrast door een geweldige stortbui, “Welkom in Engeland”! Linda zekert mij en al abseilend spring ik van de rots naar beneden, dat vind ik nog wel het leukste van alles.

Het klimavontuur zit erop en Johan neemt ons mee naar de top van de berg voor de zonsondergang die al heeft ingezet. Het is een korte wandeling over rotspartijen en tussen rotsgleuven door, dit noemen ze scrambling. Het stormt en we moeten oppassen dat een windvlaag ons niet omver blaast maar wat een avontuur was dit.

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK          Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK          Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK          Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

 

 

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Wat moet je aan c.q. meenemen als je gaat rotsklimmen in de natuur?

Hou er rekening mee dat je kleren vies kunnen worden en/of kunnen beschadigen. River Deep Mountain High biedt vele outdoor sport activiteiten aan. Naast klimmen kan je ook kanoën, zeilen, raften, mountainbiken, abseilen, canyoning, scrambling of gorge walking gaan doen. Bezoek de website en/of neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of als je speciale wensen hebt.

  1. Winddichte broek;
  2. (Klim) handschoenen;
  3. Meerdere lagen kleding;
  4. Winddichte en vochtbestendige jas;
  5. Goede en stevige schoenen met profiel;
  6. Eventueel een muts voor onder je helm.

Heb jij al wel eens rots geklommen of zou je het eens willen proberen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email