Bekijk jij ook graag een stad van boven? Reis naar deze rooftop restaurants met uitzicht in Istanbul en geniet van een drankje en de Turkse keuken vanaf een hoogtepunt in de stad.

Rooftop restaurants met uitzicht in Istanbul

Vergeet niet af en toe naar boven te kijken als je van de ene bezienswaardigheid in Istanbul naar de andere wandelt. Er zijn vele rooftop bars en rooftop restaurants met uitzicht in Istanbul te vinden!

Veel hotels hebben een dakterras, maar er zijn ook veel gebouwen waarvan als je er beneden langs loopt geen idee zou hebben dat er een mooi café, terras of restaurant op het dak is gevestigd. Heb je trek gekregen in een drankje en/of een hapje? Kijk omhoog of noteer al deze hotspots in de hoogte in Istanbul voor een bezoek. Voor een aantal locaties is het aan te raden om van tevoren te reserveren.

*Ook leuk, ontdek street art in Istanbul.
**Ga naar de top van al deze uitzichtpunten in Istanbul.
***Ga lekker ontspannen in hammam in Istanbul bij Hürrem Sultan Hamami.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Rooftop restaurants met uitzicht in Istanbul

Deraliye Terrace in Sultanahmet, uitzicht Ayasofya & Blauwe Moskee

Heb je net de Blauwe Moskee en de Ayasofya bekeken? Geniet dan van een lunch of diner bij Deraliye Terrace in de wijk Sultanahmet. Laat je niet afleiden door alle leuke restaurantjes in de straat waar ze je maal al te graag naar binnen wensen. Loop de lobby in van het Sura Design Hotel & Suites en neem de lift naar de bovenste verdieping.

Bij dit rooftop restaurant met uitzicht in Istanbul geniet je van de Turkse keuken en het uitzicht op twee van de meest bekende bezienswaardigheden in Istanbul. De Ayasofya moskee en de blauwe moskee. Het schuifdak was nu dicht vanwege de frisse temperatuur, maar bij mooi weer is het open. Wil je zeker weten dat je volop kan genieten van dit uitzichtpunt in Istanbul? Maak dan alvast online een reservering bij Deraliye Terrace.

Locatie:
Alemdar Mahallesi, Teras Kat, Ticarethane Sk. No:10, 34122 Fatih/İstanbul, Turkije
Overnachten: Blijf slapen in het Sura Design Hotel & Suites met buiten zwembad.

Restaurant met uitzicht Sultanahmet

Rooftop restaurant vlakbij de Spice Bazaar in Suleymaniye wijk

Heb je trek gekregen in een drankje en een hapje na het struinen door de Spice Bazaar? Wandel na je bezoek dan in ongeveer 10 minuten naar Kubbe-i Aşk, wat de ‘Dome of Love’ betekent. Het is een populair dakterras onder de locals.

Kubbe-i Aşk is gelegen in de Suleymaniye wijk. Vanaf hier heb je uitzicht op de Gouden Hoorn, de Bosporus en de Galata brug, de Galat toren in de verte en aan de andere kant van het terras de Suleymaniye moskee. Er is geen lift dus je moet even een paar trappen lopen, maar de trap oplopen naar het dakterras in Istanbul is al een belevenis op zich.

Locatie: Kubbe-i Aşk.

Rooftop restaurant in Suleymaniye wijk

Restaurant met uitzicht op Bospurus in wijk Beyoğlu

Een hotspot in het hart van Istanbul, rooftop restaurant met uitzicht Madam Nica. Madam Nica bevindt zich op het dak van The Artisan Istanbul MGallery. Hier kan je gastronomisch genieten van traditionele recepten met de beste lokale ingrediënten terwijl je geniet van het uitzicht op de stad. Stap niet op je slippers en in korte broek naar binnen maar zorg dat je iets netjes draagt voor deze hotspot in Istanbul.

Locatie: Roof Madam Niça.

Restaurant met uitzicht Istanbul

Uitzichtpunt en theehuis met terras Pierre Loti Hill

Voor het beste uitzicht over de Gouden Hoorn en de Bospurus moet je naar de Pierre Loti Hill. De heuvel en het theehuis Pierre Loti Café is vernoemd naar de Franse schrijver Pierre Loti die hier in de 19e eeuw zijn thee dronk. Vanaf het centrum van Istanbul kan je hier met de tram naar toe reizen en voor het laatste stuk de heuvel op kan je in de kabelbaan stappen naar het uitzichtpunt.

Geniet van een kopje Turkse thee en wandel daarna weer naar beneden langs de graven op de heuvel van de begraafplaats van Eyüp. Ben je nog niet in de wijk Balat geweest? Pak de tram of een taxi naar Balat Street om de umbrella street  en street art in Istanbul in deze wijk te spotten.

Locatie: Piere Loti Hill.

Uitzichtpunt en theehuis met terras Pierre Loti Hill

Naar welke rooftop restaurants met uitzicht in Istanbul gaat jouw voorkeur uit? 

Print Friendly, PDF & Email