Woow, dat is mooi zeg, waar is dat?”, in Den Haag! In Den Haag hebben we ook een grachtengordel waar je met de rondvaartboot “de Ooievaart” doorheen kan varen. Vaar je mee?

Rondvaart Den Haag met Ooievaart tickets bestellen 

Het kan niet alleen in Amsterdam, Delft en Leiden, maar ook in Den Haag! Hoewel veel Haagse grachten gedempt zijn is er gelukkig een grachtengordel blijven bestaan en kan je zeker 1,5 uur rondvaren door de diverse wijken van Den Haag. Laat ik nou net mijn eigen stad als laatste te water verkennen. Schandalig, maar beter laat dan nooit! Ik stapte samen met mijn zusje en moeder aan boord van de Haagse Ooievaart.

De rondvaartboten van de Ooievaart liggen aan de Bierkade  en de vaarten worden georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers die het leuk vinden om over Den Haag te vertellen. Laat je verrassen door deze leuke wist je datjes’ over Den Haag die mede tot stand zijn gekomen door de kennis van alle vrijwilligers van De Ooievaart rondvaarten in Den Haag.

🛥️Bestel online je tickets voor een van de vaarten;
🚗Reis je met de auto naar Den Haag?
Hier kan je goedkoop parkeren in Den Haag.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

 

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Varen met de Ooievaart rondvaarten Den Haag

Op de dag dat ik aan boord stapte stond Kees aan het roer en was Ludo de gids. Laatst genoemde is sinds zijn pensioen gids bij het Gilde en sinds een aantal jaar jaar ook vrijwilliger bij de Ooievaart.

Anderhalf uur lang vertelt hij van alles over Den Haag. Zo kreeg Den Haag kreeg stadsrechten van Koning Lodewijk Napoleon. In de Middeleeuwen was het zonder stadsrechten onder andere niet toegestaan om bier te brouwen in de stad.

Het bier voor de Hagenezen kwam uit Delft en werd per boot aangevoerd naar, je voelt hem al aankomen, de Bierkade. Kunstenaar Jan Steen woonde aan de Bierkade en hield wel van een biertje. Leuke anekdotes komen aan bod en de meest besproken wijk van Den Haag, de Schilderswijk, ziet er vanaf het water toch wel even anders uit.

🍺Ook leuk, deze tips voor een bierproeverij in Den Haag

Ooievaart

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Leuke weetjes over Den Haag en verborgen plekjes in Den Haag

Ken jij de snoepkettingen nog van vroeger? Je kon ze dragen als ketting of als armband en dan de kleine ronde snoepjes eraf bijten. Nooit geweten dat die dingen uit Den Haag komen. Zo heb ik ook nooit geweten dat onze Minister President Rutte nog steeds elke week les geeft op de Johan de Witt school in het vak, Maatschappijleer.

Op een gegeven moment varen we langs het oude PTT gebouw van de post. Vroeger lag de telefoondienst regelmatig plat. De straat werd dan opengebroken, tentje eroverheen tegen eventuele regen en er kon gewerkt worden. Onder Hagenezen had je dan de volgende grap, vertelde Ludo; “PTT, putje graven, tentje bouwen, tukkie doen. Je zag namelijk nooit iemand aan het werk”. Voor meer leuke wetenswaardigheden over Den Haag lees ook mijn artikel: wist je datj’ over Den Haag“? en/of check mijn speciale Den Haag pagina“.

Na anderhalf uur varen leggen we de boot weer aan bij de Bierkade en kan ik eindelijk zeggen dat ik Den Haag ook eens vanaf het water heb gezien. De volgende keer ga ik mee met de rondvaartboot door Scheveningen, want jawel, daar hebben wij ook grachten.

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Kom jij ook eens door Den Haag varen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email