Zin in een afwisselende rondreis in de Verenigde Staten? Ben je op zoek naar een mix van stedentrips, cultuur, mooie natuur en een afsluiting van je vakantie in Amerika aan het strand? Begin je avontuur met een reis door Oost-Amerika en ontdek de vele hoogtepunten van deze diverse regio.

Rondreis langs de hoogtepunten aan de Oostkust van Amerika

Wil jij alle highlights aan de Oostkust van Amerika ontdekken? Pak je agenda er dan maar bij en kijk wanneer het mogelijk is om minimaal drie weken vakantie op te nemen. In drie weken tijd kan je een prachtige rondreis langs de highlights aan de Oostkust van Amerika maken. Een Oost-Amerika reis biedt je een variërende vakantie met historische bezienswaardigheden, natuur, strand, culinaire en culturele ervaringen.

Wij zouden zeggen start je reis in New York en eindig je rondreis aan het strand in Miami. De reisroute andersom maken kan natuurlijk ook, het is maar net wat je zelf wilt. Je bepaald zelf wat je allemaal wilt doen tijdens je vakantie, waar je wilt verblijven en of je met de trein, bus, een huurauto of met binnenlandse vluchten tussen de staten wilt reizen. Kies je voor een huurauto, verblijf in standaard hotels met ontbijt en een retourvlucht dan kan je rekening houden met een vakantiebudget tussen de €3000,- en €4000,- per persoon. In dit artikel lees je tips voor een rondreis naar de onderstaande steden:

  1. New York City;
  2. Washington D.C.;
  3. Philadelphia;
  4. Savannah in Georgia en Charleston in South Carolina;
  5. Orlando en Miami in Florida.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Iedereen wil een keer naar New York City

Wandelen over Times Square en je vergapen aan alles wat er om je heen gebeurd. Een boottocht naar Liberty Island om het Vrijheidsbeeld van dichtbij te bewonderen. Wat lekkers kopen bij de bakker en een koffie bij de Starbucks om te gaan picknicken in Central Park.

Het spreekt voor zich wat je allemaal in NY kan doen, daar zijn geen losse reistips voor nodig. De meeste mensen trekken zo’n 5 dagen uit voor een bezoek aan de stad die nooit slaapt. Uiteindelijk ligt het er natuurlijk maar net aan je wat je allemaal wilt zien, doen en beleven en op welk tempo je de stad wilt ontdekken. Tijdens een week vakantie in New York zal je je ook niet vervelen.

New York City is een stad van waaruit je goed je rondreis door Oost-Amerika kan starten. Vanuit Nederland gaan er regelmatig rechtstreekse vluchten naar New York. De stad kent twee luchthavens, John F. Kennedy Airport en LaGuardia Airport. Je kan er ook voor kiezen om een stopover te maken op de heen reis naar Amerika, bijvoorbeeld in IJsland.

Rondreis langs hoogtepunten Oostkust Amerika

Reis na NY naar Washington D.C., mooi combi stedentrip

Niet New York, maar Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Een bezoek aan New York wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Washington D.C. In het centrum van New York kan je op de Amtrak trein stappen die je in ongeveer 3.5 uur naar Washington brengt. Zo heb je alle tijd onderweg om uit te rusten van al je indrukken van het bruisende NY en je voor te bereiden op alle mooie bezienswaardigheden die je wilt zien in Washington. De hightlights die je beslist wilt zien, zijn:

  1. Het Witte Huis, de residentie van de Amerikaanse president;
  2. Wandelen langs de National Mall met Lincoln Memorial, Washington Monument en het Jefferson Memorial;
  3. Museum liefhebbers kunnen naar het Smithsonian Institution, hier bevind zich onder andere het National Air and Space Museum en het Museum of American History, die allemaal gratis toegankelijk zijn.

Stedentrip Washington D.C.

Philadelphia, de stad met de meeste Amerikaanse geschiedenis

Wil je het échte Amerika ontdekken? Dan moet je naar de stad Philadelphia, zeggen veel mensen. Philadelphia, liefkozend ‘Philly’ genoemd, heeft een centrale rol in de geschiedenis van Amerika gespeeld. Dit is namelijk de stad waar in 1776 de onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. Geschiedenis- en cultuur historische liefhebbers moeten een bezoek brengen aan de Independence Hall, dit is namelijk de plek waar de ondertekening plaatsvond en waar op 4 juli 1776 de Liberty Bell klonk om de historische gebeurtenis aan te kondigen. Vandaag de dag vieren de Amerikanen nog steeds ‘The 4th of July’, onafhankelijkheidsdag.

Naast geschiedenis liefhebbers is Philadelphia ook een stad met smaak. Wie kent niet de Original Philadelphia roomkaas? Je kan niet verder reizen langs de highlights van de Oostkust van Amerika voordat je een ‘Philly cheesesteak’ hebt geproefd. Het is een soort sandwich met dungesneden vlees, gesmolten kaas, paprika en ui. Het simpele gerecht met een volle smaak werd in de jaren ’30 bedacht en is nog steeds populair. Je kan het onder andere proeven op de Reading Terminal Market.

Georganiseerde rondreis Amerika

Savannah en Charleston: Zuidelijke Charme

Reis vanuit Philadelphia verder naar het zuiden en ontdek de steden Savannah in Georgia en Charleston in South Carolina. De zuidelijke charme zal je verrassen en omarmen na een bezoek aan de noordelijk gelegen steden.

Zo staat Savannah bekend om haar historische huizen en prachtige pleinen. Dwaal door het Savannah Historic District en strijk neer voor een lunch en wandeling in Forsyth Park voor een ontspannende pauze.

In Charleston kan je onder andere historische plantage huizen bezoeken zoals Middleton Place en Magnolia Plantation. Een boottocht naar Carpers Island is ook een must, wie weet heb je geluk en kan je zeearenden en dolfijnen spotten onderweg. Heb je meer tijd voor je rondreis? Dan kan je je rondreis verlengen met een verblijf op een van de vier zogenoemde ‘Gold Isles’, de gouden eilanden voor de kust van Georgia waar je veel luxe resorts vind.

Sluit je rondreis af in Florida en bezoek Orlando en Miami

Alleen al in de staat Florida kan je prima wekenlang rondreizen. Zelf maakte ik eens een rondreis van drie weken in Florida, waar je hier alles over kan lezen. Er is zoveel te zien en doen in Florida dat je tijd tekort zal komen.

Ben je voor het eerst op reis in Florida dan is een bezoek aan de pretparken stad Orlando een aanrader en sluit daarna je vakantie af aan het strand in Miami. Orlando is de thuisbasis van enkele van de beroemdste pretparken ter wereld, waaronder de Universal Studios en Walt Disney World. Twee dagen Orlando is prima en reis vervolgens door naar Miami. Het is afhankaleijk van hoeveel reisdagen je nog hebt, maar 5 volle dagen is ideaal om nog wat te zien en te ontspannen op het strand.

Trek er in elk geval nog een dag voor uit om een bezoek te brengen aan de Everglades. In Everglades National Park kan je krokodillen spotten vanuit je huurauto en tijdens een boottocht met een ‘airboat’. Aan boord stappen van de moerasboot is een van de leukste activiteiten in de Everglades.

Everglades National Park Florida

Everglades - National Park - Florida

Krijg jij al zin in deze rondreis langs de highlights aan de Oostkust van Amerika?

Print Friendly, PDF & Email