Ik vind het een fantastisch land en echt een aanrader om een individuele rondreis Israël te plannen. Ga je voor de eerste keer dan raad ik een rondreis van 10, 12 of 14 dagen aan met een huurauto zodat je zelf alle bezienswaardigheden in Israël kan ontdekken.

Individuele rondreis Israël + verlenging Eilat

Veel reizigers met een religieuze achtergrond reizen naar Jeruzalem, partypeople en strandliefhebbers gaan naar Tel Aviv. De Dode Zee is een must om eens te ervaren hoe het voelt om te drijven in het zoute water, maar wordt ook door veel mensen bezocht wegens gezondheidsredenen. De zuidelijke badplaats Eilat is populair als zonbestemming en geliefd bij duikers vanwege de onderwaterwereld.

Ik heb één keer een privé rondreis door Israël gemaakt met een vriendin en ik ben één keer naar Israël afgereisd op uitnodiging van het Israëlisch verkeersbureau voor een reisreportage. Je eigen individuele rondreis Israël samenstellen is super tof om te doen en Israël is een land waar ontzettend veel te zien en te doen is.

🚗 Tips voor autohuur Israël;
✈️️Geniet van een rondreis naar Israël met TUI;
✈️️Check de goedkoopste vlucht naar Israël bij Skyscanner.nl.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Roadtrip rondreis Israël route

Ik hoop dat ik je kan inspireren met al mijn reistips Israël om je eigen privé rondreis te gaan plannen. De onderstaande plaatsen zijn ideaal om te bezoeken met een huurauto. Eventueel kan je deze rondreis Israël uitbreiden met een verlenging in Eilat of je maakt een combinatie rondreis door Israël en Jordanië en je bezoekt ook Aqaba, Wadi Rum en Petra.

De tips die ik geef kan je bezoeken tijdens een rondreis van 10 , 12 of 14 dagen. Korter of langer kan natuurlijk ook. Dan skip je gewoon een paar tips of je reist nog langer door Israël.

 1. Tel Aviv en Jaffa
 2. Haifa
 3. Akko
 4. Nes Ammim (optie: christelijke commune)
 5. Rosh Hanikra
 6. Nahsholim
 7. Caesarea + Carmel Winery + Ein Hod
 8. Kerem Maharal – Paardrijden Mechora ranch
 9. Jeruzalem
 10. Bethlehem + Palestijns gebied
 11. Ein Gedi
 12. Massada
 13. Eilat
 14. Timna Park
 15. Optie combinatiereis verlening naar Jordanië > Aqaba, Wadi Rum en Petra.

Onderaan dit artikel vind je alle informatie over reizen naar Israël, informatie over een autohuur Israël, zelf een rondreis naar Israël met TUI samenstellen, goedkoop vliegtickets en hotels reserveren en reisadvies en reistips. Op de onderstaande Google Maps kaart kan je precies de rondreis Israël route zien die ik heb afgelegd inclusief alle locaties waar ik ben geweest en de hotels waar ik heb geslapen.

Bezienswaardigheden Haifa

Als je naar Ben Gurion Airport in Tel Aviv vliegt dan kan je vanaf de luchthaven in ongeveer 1 uur naar Haifa rijden. Na aankomst heb ik dat gedaan en de eerste nacht heb ik in het Dan Panorama Hotel geslapen dat vlakbij de beroemde Baha’i Gardens is gelegen. De Baha’i Gardens in Haifa worden ook wel de ‘hangende tuinen‘ genoemd. De tuinen in Haifa staan op de UNESCO lijst, is één van de 14 Bahi tuinen ter wereld en komt voort uit het bahai-geloof.

Iedere Baha’i aanhanger moet één keer in zijn leven van boven naar beneden via de 1400 traptreden zijn gelopen. Check van te voren de openingstijden van de tuinen in Haifa zodat je ook over de ‘Koningsweg’ kan wandelen en de graftombe van Bab kan bezoeken. Kleed je eenvoudig want de tombe is alleen toegankelijk voor pelgrims. Let op: je mag in de tuinen geen lawaai maken en niet eten en drinken. Goed om te weten is dat tijdens Sabbat de tuinen gesloten zijn. Als je in de avond aankomt rij dan zeker even langs de tuinen, het is super gaaf om te zien hoe de tuinen in de avond zijn verlicht.

 • Baha’i Gardens op top Carmelberg;
 • Heilige grot van Elijah, nabij Stella Maris klooster;
 • Wil je naar het strand in Haifa? Ga naar Carmelbeach.

Rondreis Israel

Bezienswaardigheden in Akko Israël

Vanuit Haifa ben ik via Nes Ammim naar Akko gereden. Nes Ammin is een christelijke commune. Deze internationale werk- en leefgemeenschap werd opgericht in 1963 met als uitgangspunt de dialoog en het vertrouwen tussen diverse culturen te vergroten. Mocht je eens willen zien hoe de mensen daar leven en wat zij doen dan is het een aanrader om er even te gaan kijken. De Israëlische lunch is hier uitgebreid en goed betaalbaar.

Als je het interessant vind kan je op weg naar Akko ook nog een tussenstop maken bij Kibbutz Lohamei HaGeta’ot voor een bezoek aan het Ghetto Fighters Museum.

Wat te doen in Akko

Akko wordt ook wel Acre genoemd en ligt aan de Middellandse Zee. Akko staat op de UNESCO Werelderfgoederenlijst en is één van de heilige steden voor de Bahá’í Faith gelovigen. Bijzonder is dat in tegenstelling tot andere steden, Akko een ‘moslim-stad’ is. Akko is een oude havenplaats die vooral bekend werd vanwege de archeologische opgravingen. Onder de citadel en de oude gevangenis is een deel van de oude stad van de kruisvaarders blootgelegd. Het betreft een complex van hallen waarvan de Ridderzaal de grootste is.

In Akko is het echt alsof je in het Midden Oosten loopt door een wir war aan straatjes. Mijn advies, ga slenteren door de stad, ga eens links en rechts en ontdek de leukste plekken in Akko. Mijn tips voor wat te doen in Akko zijn:

 • Beklim de oude stadsmuur;
 • Wandel door de Templar Tunnel;
 • Ga overnachten in The Efendi Hotel in Akko;
 • Als je wilt kan je de Al Jazzar Moskee bezoeken, denk aan je kleding;
 • Zorg dat je een plekje hebt gereserveerd om te dineren in Restaurant Uri Buri;
 • Wil je meer zien en weten over het Baha’i geloof, ga dan naar Bahje House en de Baha’i Gardens;
 • Bij de lokale VVV kan je goedkoop combitickets kopen voor diverse bezienswaardigheden in Akko;
 • Een aanrader is een bezoek aan het Museum Of The Underground Prisoners en de de Knights Halls.

Bezienswaardigheden Akko

Eten bij restaurant Uri Buri in Akko 

We dwalen door de oosterse bazaars richting de haven waar we worden ontvangen door Uri Jemeirah. Hij heeft ons uitgenodigd in zijn restaurant, Uri Buri. Uri Buri is dé beste chef kok van Israël op het gebied van vis lijkt zelfs op Neptunes.

De tafel wordt vol gezet met uiteenlopende visgerechten en hij vind het een uitdaging om met mijn speciale eet wensen iets bijzonders te creëren. Voor het eerst doet er iemand zoveel moeite en verbaas ik mij erover wat hij op tafel weet neer te zetten dat ik lekker vind.

Rosh Hanikra grotten

Vanuit Akko rijden wij vroeg in de ochtend naar Rosh Hanikra. Rosh Hanikra is het meest noordelijke punt van Israël aan de grens met Libanon. De grenspost wordt voornamelijk gebruikt door VN-militairen.

Je kan hier gratis je huurauto parkeren. Even verderop zie je een kabelbaan die je 70 meter naar beneden brengt. Daar kan je tegen betaling een  wandeling maken door het grottencomplex.

Rosh Hanikra grotten

Spicy Way Village – Beit Lechem HaGlilit

Na mijn bezoek aan Rosh Hanikra zijn we doorgereden naar Kerem Maharal. Ik ging daar namelijk paardrijden bij de Mechora ranch. Onderweg hebben wij een tussenstop gemaakt in Spicy Way Village. Een must visit voor de culinaire liefhebbers want er is een enorme hoeveelheid aan kruiden te koop die daar lokaal worden verbouwd.

Individuele rondreis Israel

Druzisch dorp – Daliyat el-Karmel

Op de Golanhoogte vind je een aantal Druzische dorpjes. Druzen leven in een zeer gesloten gemeenschap. Het grootste Druzische dorp is Daliyat el-Karmel gelegen midden in nationaal park Havat Mishmar ha’Carmel.

Paardrijden Israël

Ik vind het altijd super leuk om ook te gaan paardrijden op reis. Als je daar niet van houdt dan kan je natuurlijk deze optie skippen in je privé rondreis. Vanaf de Mechora Ranch, gelegen in Kerem Maharal, rijden we een paar uur door het nabijgelegen natuurgebied Carmel.

Niet wetende dat dit natuurgebied ook een militair oefenterrein is. Onderweg worden wij, maar in eerste instantie vooral de paarden, verrast door militairen die ineens uit een nabij gelegen bosje springen. “No worries”, roept onze gids.

Paardrijden Israël

Kibbutz – Nahsholim Sea Side Resort Hotel 

Het is een lange dag vandaag en het laatste stuk richting Nasholim val ik in slaap in de auto. Tijdens mijn individuele rondreis Israël overnacht ik in het bijzondere Kibbutz Nasholim Sea Side Resort Hotel.

Vroeger was het een commune en tegenwoordig is het een leefgemeenschap met appartement faciliteiten. Mijn appartement is direct aan het strand gelegen en ik vind het heerlijk om na een lange dag te genieten van de frisse zoute zeelucht en de ondergaande zon. Restaurant tip, ga eten bij Helena Restaurant in de haven van Caesarea.

Archeologische onderwater duik

Onderweg kom ik iemand tegen die vertelt over de vele archeologische ontdekkingen die worden gedaan in de Middellandse Zee. Ik staar voor mij uit en kan me amper indenken dat hier onder water ooit de havenstad Dor, de oude hoofdstad van de Carmelkust was. Helaas had ik er geen tijd voor maar mocht je van duiken houden zorg dan dat je meegaat met een duikexpeditie van het Nahsholim Conrad Archeological Diving Center. Hoe bijzonder is het om een archeologische onderwater duik te maken.

Nahsholim Sea Side Resort Hotel 

Kunstenaarsdorp Ein Hod & Carmel Winery

Kunstenaarsdorp Ein Hod is echt een bezoek waard. Op initiatief van kunstenaar Marcel Jancon vestigden in 1953 kunstenaars zich in de oude stenen huizen van Ein Hod.  Ein Hod vind je schilderachtige straatjes met vele galeries en winkels van ambachtslieden. Veel van de kunstenaars die in Ein Hod wonen stellen hun huizen open voor bezoekers.

Als je echt iets unieks wilt hebben dan moet je hier naar toe. Ik vond het één van de leukste dorpjes in Israël omdat je het niet verwacht in deze natuurlijke omgeving. Je kan het een klein beetje vergelijken met de oude straatjes van Jaffa waar je ook veel winkeltjes van kunstenaars vind.

Vanaf Nasholim is het niet ver rijden naar de Carmel Winery. Ook tijdens een individuele rondreis Israël kan je aansluiten bij een wijnproeverij. In de Carmel Wine cellars worden vanuit vier wijngaarden druiven verwerkt tot koosjere wijnen.

De enige manier om koosjere wijn te produceren is als er tijdens het gehele productieproces een Rabbi aanwezig is. Het is dan ook ten strengste verboden om ook maar iets aan te raken, gezien dat zou betekenen dat de wijn niet meer koosjer is. Koosjer of niet, de wijn smaakt goed!

Kunstenaarsdorp Ein Hod

Koosjer wijn proeven

Opgravingen Caesarea Israël

Rozig van de wijn stap ik de auto weer in op weg naar Caesarea, een gigantisch archeologisch park waar al jaren lang opgravingen worden gedaan. Caesarea Maritima werd door Feniciërs in de 4e eeuw voor Christus gebouwd. Eerlijk is eerlijk, met die paar wijn die ik gedronken heb en de warme zonnestralen op mijn gezicht krijg ik nog maar weinig mee van de geschiedenis van Caesarea.

Wat ik vooral heb onthouden is het enorme Hippodroom en het Caesarea aquaduct gelegen aan de Middellandse Zee, een toffe plek voor foto’s. Leuk om te weten is dat in het Romeinse amfitheater nog steeds in de zomermaanden concerten worden gegeven. Wil je daarna even bijkomen van de wijnproeverij en de historische indrukken? Ga naar een van de beste stranden van Israël: Caesarea Aquaduct Beach. Echt fantastisch de zonsondergang hier!

Opgravingen Caesarea

Citytrip en zonvakantie in Tel Aviv

Vanuit Caesarea rijden we tijdens onze individuele rondreis Israël door naar de badplaats Tel Aviv. De komende drie nachten verblijf ik in het hippe boutique Melody Hotel dat aan de overkant ligt van het Indepence Park. Vanaf het dakterras kan ik nog net genieten van de ondergaande zon boven zee.

Vroeg in de ochtend sta ik op voor een fietstocht door de stad, een fijne manier om de stad te ontdekken. Al snel blijkt fietsen in Tel Aviv een uitdaging want fietspaden in het centrum kennen ze hier nog niet. Je fiets dan ook voornamelijk over de stoep en het enige waar je op let is hoe je de wandelaars omzeilt. Een stuk leuker is het fietsen door Yarkon Park. Al vroeg in de ochtend is het druk met sporters, hardlopers en mensen die hun hond uitlaten.

Wij vervolgen de route langs de haven, het strand en over de boulevard terug richting het centrum waar we een bezoek brengen aan de Carmel open air market. Het krioelt hier van de mensen op de markt die Oosters aan doet.

Jaffa – Tel Aviv

Als laatste brengen we een bezoek aan de oude havenstad Jaffa dat sinds 1950 is opgenomen in de gemeente Tel Aviv – Jaffa. Het oude stadscentrum is volledig gerestaureerd en er wonen vele kunstenaars die er galerieën hebben of een museum. Het bekendste museum is van de kunstenares Ilana Gur en is zeker een bezoek waard.

Jaffa is superleuk om gewoon lekker doorheen te struinen. In de smalle steegjes vind je soms bijzondere winkeltjes en kleine galerieën. In de haven en op het plein is het heerlijk om iets te drinken en vanaf hier heb je ook een top uitzicht op de skyline van Tel Aviv.

In de namiddag heb ik tijd voor mezelf en omdat het de tweede keer is dat ik hier ben besluit ik een wandeling over de boulevard te maken en even te relaxen op het enorme witte zandstrand. De lange kustlijn biedt vele mogelijkheden. Of je nu lekker wilt zonnen, van watersport houdt of actief bezig wilt zijn in het park of op het strand, het kan allemaal. Voor religieuze mensen is het noordelijke strand Nordau Beach de ideale plek omdat er op het strand een scheidingswand is aangebracht waar mannen en vrouwen apart van elkaar naar het strand kunnen.

Wil je Tel Aviv vanaf boven bekijken? Ga naar The Observatory tussen 9:30 en 18:00 uur. Voor de zekerheid kan je het beste even bellen van tevoren of ze open zijn. Het adres is: 132 Petah Tikva Rd – Tel: (03) 608-1179. Je kan het uitzichtpunt bezoeken via de derde etage in het winkelcentrum.

Jaffa - Tel Aviv

Uitgaan in Tel Aviv

Na een paar uur relaxen ben ik weer opgeladen om het vibrerende nachtleven van Tel Aviv te gaan ontdekken. We starten de avond met een diner in het hippe Social Club restaurant waarna we tijdens het dessert onze partyguide voor vanavond ontmoeten. Hij neemt ons mee het nachtleven van Tel Aviv in. Het eerste drankje doen we in een Georgische bar en in de Jimmy Woo staan we te dansen in een oude bankkluis.

Al snel blijkt dat onze partygids van een drankje teveel houdt dus we laten hem achter en vervolgen onze weg met een paar locals waar we nog tot diep in de nacht mee door feesten in de Abraixxa club en Haoman 17. Dat is het voordeel tijdens een individuele rondreis Israël, lekker je eigen gang gaan.

Citytrip Jeruzalem 

Na mijn roes uitgeslapen te hebben in Tel Aviv is het tijd om naar Jeruzalem te rijden. We verblijven in het net buiten de stadsmuren gelegen Mount Zion Hotel. De aangrenzende tuin is geweldig en biedt een mooi uitzicht op de Mount of Olives.

In de tuin staat een heerlijk bubbelbad om te relaxen na een dag Jeruzalem te hebben ontdekt. Daarnaast zijn de wellness faciliteiten te vinden en kan je onder andere ontspannen in de hammam.

Mount Zion Hotel Jeruzalem

Bezienswaardigheden Jeruzalem 

Jeruzalem is opgedeeld in vier wijken waar diverse culturen met elkaar samenleven. Ik ben er nu op zaterdag en dat betekent dat bepaalde delen van de stad gesloten zijn omdat het een rustdag is. Op zondag zijn de Arabische bazaars voor een deel gesloten. Ik zou zeggen dat donderdag en vrijdag de beste dagen zijn om Jeruzalem te bezoeken. Op vrijdagmiddag heb je het belangrijke middaggebed voor de moslims en als zij terugkeren van de moskee begeven de Joodse mensen zich naar het plein voor de sabbat.

Jeruzalem is een stad waar je doorheen moet dwalen op diverse tijden en dagen om de stad een beetje te leren kennen. De bekendste bezienswaardigheden in Jeruzalem mag je uiteraard niet missen maar ik geef je ook graag twee insider tips. Spot je ergens in de bazaar een trap, ga omhoog en wandel over de daken. Voor het beste panorama uitzicht over de stad, ga naar de top van het oude Oostenrijkse hospice.

Wij sloten de dag af met een Segway tour buiten het historische centrum van Jeruzalem. Het is even wennen maar als je het eenmaal door hebt is het een leuke manier om de omgeving te verkennen. Tip; blijf altijd voor je kijken en luister naar de gids want de Segway is gevoelig voor elk hobbeltje in de weg. Het mag duidelijk zijn dat ik uit ervaring spreek;)

Citytrip Jeruzalem

Wat te doen in Jeruzalem

In Jeruzalem is zoveel te doen en te zien. Je kan er prima twee hele dagen vooruit trekken om de stad te ontdekken. Wat mij betreft moet je in ieder geval de onderstaande bezienswaardigheden in Jeruzalem zien.

 • Heilige grafkerk;
 • Zionsberg, uitkijkpunt;
 • Tempelberg / Mount of Olives;
 • Bezoek de Klaagmuur / Western Wall;
 • Gouden Rotskoepel en de Al-Aqsa Moskee;
 • Ben Yehuda Pedestrian Mall > leuke straat;
 • Ga een willekeurige trap op en loop over de daken;
 • The Roman Square bij de Damascus poort (Sha-ar Sh’hem);
 • Ga naar het Oostenrijkse Hospice voor een top uitzicht over de stad;
 • Via Dolarosa / Kruisweg,  pad dat Jezus aflegde naar zijn kruisiging;
 • Holocaustmuseum Yad Vashem. Het monument is gratis toegankelijk. Let op: kinderen onder de 10 worden niet toegelaten.

Bezienswaardigheden Jeruzalem 

Grensovergang Israël > Palestijnse gebieden

Tijdens je individuele rondreis Israël heb je ook de vrijheid om een bezoek te brengen aan Bethlehem. Hou er rekening mee dat Bethlehem op Palestijns grondgebied ligt. Gezien de politieke spanningen raad ik je aan om dit gebied met een gids te bezoeken. Wat mij betreft ben je niet in Israël geweest als je Palestina niet hebt gezien. Check het huidige reisadvies Palestijnse gebieden hier en download de 24/7 app van Buitenlandse zaken.

Ik ben in 2012 rond geleid en rond gereden door tour guide en taxi driver Yousef Moti. Ik heb contact met hem opgenomen (maart 2018) en hij werkt nog steeds als gids. Ik raad je aan om je huurauto te parkeren bij de grenspost en lopend de grens over te gaan en aan de ‘andere kant’ met Yousef af te spreken. Persoonlijk was ik zo dom om met de huurauto de grens over te gaan, wat dus niet mag. Ik heb er een uitgebreid verhaal over geschreven hoe dit kon gebeuren. Lees ook; “een spannende grensovergang“.

Op pad met Yousef…

Mijn advies is om aan Yousef te vragen je naar de onderstaande bezienswaardigheden te rijden. Spreek van te voren af met Yousef wat je wilt en wat de prijs daarvoor is. Eventueel kan je ook met zijn zoon Ahmad op pad, zijn vader heeft hem ook opgeleid tot gids en taxi driver. Je kan Yousef Asakrah bereiken via: +9720598916675, facebook messenger en yousefmoti@yahoo.com.

 • Milky grotto in Bethlehem;
 • Nativity Church , de kerk waar Jezus is geboren;
 • Bezoek Aida Camp en spot de tekeningen van Banksy;
 • Breng een bezoek aan Hebron, Jericho en Ramallah. Ik ben hier niet geweest vanwege de aanslagen toen.

Grensovergang Israël - Palestijnse gebieden

Palestijnse gebieden

Dode Zee – Ein Gedi

Je moet minimaal één keer in je leven bij de Dode Zee zijn geweest. Het is zo gaaf om te ervaren dat je kan drijven in het zoute water. En ook jij wil vast die ene foto maken dat je al drijvend een boek leest in de zee.

Het meest bekende resort aan de Dode Zee is Ein Bokek, in de buurt van natuurgebied Ein Gedi en de burcht Massada. In principe kan je met je huurauto overal stoppen langs de Dode Zee en het water ingaan waar jij wilt. Ik raad alleen aan dat je ergens het zoute water ingaat waar ze ook openbare douches hebben. Het zout bijt namelijk direct je huid uit en het is wel zo fijn om dat van je af te kunnen spoelen.

Daarbij zijn bij de openbare plaatsen en bij de hotels meestal ook modderbakken aanwezig zodat je jezelf kan verwennen met een dode zee modderbehandeling. Ook niet onbelangrijk, scheer jezelf niet van te voren, dat gaat prikken!

Dode Zee - Israel

Naar de top van Massada

Maasada, een bijzondere plek waarvan je 500 meter hoogte een weids uitzicht hebt over de woestijn en de Dode Zee. Bij helder weer kan je zelfs Jordanë zien liggen. Het verhaal van de rots Massada in het zuiden van de Judea woestijn is bijzonder en gaat over de drang naar vrijheid en moed.

Voor geschiedenis liefhebbers is het zeker het bezoeken waard en er is een deel van het paleis van Herodes, een badhuis met mozaïek vloeren en muurschilderingen bewaard gebleven. Zorg dat je aan het eind van de dag op de top bent zodat je de adembenemende zonsondergang kan zien. Bovendien is Massada ook de plek waar Israëlische militairen nog steeds de eed afleggen, “Massada zal nooit meer vallen!”

Massada

Wat te doen in Eilat?

Eilat is een fijne zonbestemming om te relaxen na je rondreis door Israël. Het ligt in het uiterste zuiden en grenst aan Jordanië en Egypte. Vanuit Eilat kan je ook uitstapjes maken naar Aqaba in Jordanië en naar Taba in Egypte.

Zoals in de meeste badplaatsen kan je ook in Eilat aan de boulevard diverse winkeltjes vinden. Als je echt van shoppen houdt dan mag een bezoek aan de Red Canyon Mall niet ontbreken. Hier kan je tot elf uur in de avond naar hartelust shoppen.

Wil je een keer thee drinken in een bedoeïnentent? Tussen het centrum van Eilat en de grens met Egypte ligt een lange kustweg. Halverwege vind je de tent waar je hartelijk wordt ontvangen voor een koffie, thee of een lekker pita gerecht.

 • Timna Park, rotsformaties;
 • Dolphin Reef, duiken met dolfijnen;
 • Underwater Observatory Marine Park;
 • Dag uitstapje naar Aqaba in Jordanië en/of Taba in Egypte.

Wat te doen in Eilat

Duiken met dolfijnen in Eilat

Ik hou van dolfijnen, wat een prachtige dieren zijn het toch. In Eilat vind je het Dolphin Reef en het toffe is dat je hier kan snorkelen en/of kan duiken met tuimelaar dolfijnen. Wat mij betreft is dit een aanrader omdat de dolfijnen die hier zwemmen niet getrained zijn en geen trucjes uitvoeren voor toeristen. Je gaat hier daadwerkelijk duiken of snorkelen en je zal de dolfijnen onderwater zien doen wat ze altijd doen.

Uit eigen initiatief zullen de dolfijnen om je heen zwemmen of met elkaar spelen. Ik vond het machtig mooi om het specifieke dolfijn geluid zelf te horen onderwater. Aanraken, opjagen en aan de vinnen hangen is niet toegestaan maar daar kom je ook niet voor. Extra voordeel, je kan na je duik gelijk genieten van het privé strand.

Duiken dolfijnen Eilat

Timna Park – Eilat

Heb je reisplannen richting de Dode Zee of wil je even Eilat uit? Voordeel van je eigen individuele rondreis Israël is dat je zelf met je huurauto naar Timna Park kan rijden. Je kan het niet missen, het staat duidelijk aangegeven langs de weg. Hou je van natuur en bergen dan moet je hier zeker naar toe. Je kan met je huurauto door het park rijden en hier en daar uitstappen om de rotsformaties te bekijken.

In Timna Park hebben de mineralen er mede voor gezorgd dat de omgeving uit bontgekleurde bergen bestaat. De bekendste natuurlijke fenomenen in Timna Park zijn, de Pilaren van Koning Salomon, de “Paddestoel”, en de “Bogen”. Als je goed op let kan je ook de oude rotstekeningen zien. Aan de voet van de Pilaren van Salomon werd een kleine Egyptische tempel opgegraven.

Als je wil kan je je bezoek uitbreiden met een bezoek aan de vroegere kopermijn. Hier leer je meer over de koperproductie. Hier je voorbeelden van hoe de mijnbouw er vroeger aan toe ging. Timna Park is elke dag geopend van 08:00 tot 16:00 uur en van 18:00 tot 20:00 uur. Op vrijdagen geopend tot 13.00 uur in verband met Sabbat.

Timna Park - Eilat

Overige bezienswaardigheden Israël

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen in Israël dan wat ik noem in dit Israël reisblog. Het voordeel van je eigen individuele rondreis Israël is dat je precies wel en niet kan doen wat jij wilt.

Dus ben je op zoek naar meer reisinspiratie voor Israël check dan ook de onderstaande tips om te beslissen of jij deze vakantie ideeën wil opnemen in je reisplanning.

 • Makhtesh Ramon krate;
 • Beersjeba, elke donderdag bedoeïenenmarkt;
 • Getto Fighters Museum > Kibbutz Lohamei HaGeta’ot;
 • Bezoek een van de vier heilige steden; Tiberias, Safed, Jeruzalem en/of  Hebron;
 • Het Madurodam van Israël, Mini Israël. Gevestigd in Latrun op een half uur rijden van Tel Aviv;
 • Bijbelse Meer van Kinneret, Meer van Tiberias, Meer van Galilea en Nazareth, de geboorteplaats van Jezus;
 •  Tuin van Gethsemane > hier bad Jezus in de nacht dat hij werd opgepakt. Hier staat ook de Maria Magdalenakerk en de Grot van de Doodsangst, hier zweette Jezus Christus druppels bloed.

Individuele rondreis Israël

Ik hoop dat je na het lezen van al deze reistips zin hebt om direct je vakantie naar Israël te boeken. Voor het gemak kan je hier via Skyscanner direct je vliegticket prijs naar Israël controleren.

Handig om te weten is dat je vanaf Schiphol met de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al direct naar Ben Gurion Airport in Tel Aviv kan vliegen. Het is de moeite waard om ook de prijzen voor vliegtickets met Transavia naar Israël te checken. Vanaf Eindhoven Airport vliegt Transvia rechtstreeks naar Tel Aviv. Een andere optie is met chaqrtervlucht van Corendon of Tui.nl naar Eilat.

*Tips voor een auto huren in Israël via Sunny Cars!

Neem de tijd voor controle op vliegveld

Voor reizen naar Israël is het goed om te weten dat alle passagiers uitgebreid gescreend worden. Vragen als; Wat ga je er doen? Waar verblijf je? Met wie ga je? Waarom ga je er naar toe? etc. zijn heel normaal. Mochten ze een extra check willen en je bagage uitgebreider controleren dan word je doorverwezen naar de G-sectie van Schiphol. Ze nemen het zekere voor het onzekere dus bereid je voor op een extra lange controle.

Tip; sluit je koffer niet af want 100% zeker dat je koffer wordt open gemaakt. Tip twee; hoewel ik zelf altijd vrij laat op het vliegveld arriveer, reken voor reizen naar Israël echt minimaal 2 uur. Als je uiteindelijk door de controle bent dan wacht je een fijne vlucht met gastvrije service voor de komende 4,5 uur naar Ben Gurion International Airport in Tel Aviv.

🚗 Tips voor autohuur Israël;
✈️️Geniet van een rondreis naar Israël met TUI;
✈️️Check de goedkoopste vlucht naar Israël bij Skyscanner.nl.

Rondreis Israel individueel

Zelf reizen door Israël? Auto huren in Israël tips

Mijn advies is om je individuele rondreis Israël direct vanaf de luchthaven in Tel Aviv te starten. Ook als je laat aankomt en het al donker is kan je prima zelf rijden door Israël. Wil je liever de auto op een stadskantoor ophalen dan kan dat natuurlijk ook. Regelmatig krijg ik de vraag of het huren van een auto in Israël veilig is.

Ik kan de lokale situatie niet beoordelen maar wat mij betreft kan je prima een auto huren in Israël. Een individuele rondreis Israël met je eigen huurauto biedt je alle vrijheid en flexibiliteit om te doen wat jij wilt.

De verkeersborden zijn duidelijk en de wegen zijn goed. Heb je reisplannen om Palestina te bezoeken omdat je bijvoorbeeld naar Bethlehem wilt? Hou er dan rekening mee dat je huurauto niet is verzekerd voor grensoverschrijding. Parkeer je huurauto op het parkeerterrein bij de grenspost en ga lopend de grens over naar Palestijns gebied en neem daar een taxi.

All inclusive een auto huren in Israël

Mijn autohuur advies voor Israël is: Huur een compacte auto, (handig in de steden met parkeren) die lekker genoeg zit voor als je langer dan een week een rondreis gaat maken. Bij Sunny Cars kan je all inclusive een auto huren. Ideaal zodat jij nergens meer aan hoeft te denken.

Als je individuele rondreis Israël maakt zal je merken dat je regelmatig controleposten tegenkomt. Minder je snelheid als je een controlepost nadert en stop indien het je wordt gevraagd. In het noorden met de grens bij Libanon zijn vele controleposten, evenals rondom de steden. Ook op de weg langs de Dode Zee naar het in het zuiden gelegen Eilat kom je onderweg een aantal controleposten tegen. Wil je goed voorbereid op reis en alles weten over autohuur in het buitenland en waar je op moet letten? Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over alles dat je moet weten als je een auto gaat huren in het buitenland.

🚗 Tips voor autohuur Israël.

Auto huren Israel

Reisadvies en reistips Israël

Na twee rondreizen door Israël heb ik genoeg reisadviezen en reistips zodat jij zorgeloos je vakantie naar Israël kan plannen. Lees dus zeker mijn artikel met reistips Israël dat bestaat uit de onderstaande hoofdstukken.

Super handig om goed voorbereid aan je individuele rondreis Israël te beginnen. Vind je het leuk om meer achtergrond informatie te lezen over Israël? Dat vind ik het boek van journaliste Rachel Levy echt een aanrader: Israël op een doordeweekse dag van Rachel Levy bij Bol.com.

 1. Duiken in Israël;
 2. Rondreis of Fly Drive Israël;
 3. Let op met maken van foto’s;
 4. Draag altijd je paspoort bij je;
 5. Reisadvies Israël en veiligheid;
 6. Pin voldoende Shekels bij aankomst;
 7. Check voor vertrek je stempels in je paspoort;
 8. Tips voor het bezoeken van de moskee in Jeruzalem;
 9. Hou rekening met religieuze dagen in je reisplanning;
 10. Reis op tijd naar Schiphol en doe je koffer niet op slot;
 11. Stop een sjaal in je tas en vermijd hele drukke punten;
 12. Auto huren in Israël en een rondreis of Fly Drive maken.

🚗 Tips voor autohuur Israël;
✈️️Geniet van een rondreis naar Israël met TUI;
✈️️Check de goedkoopste vlucht naar Israël bij Skyscanner.nl.

Reisadvies en reistips Israël

Openingstijden winkels Israël

Israël is een bijzonder land qua openingstijden en in je reisplanning is het zeker handig om daar rekening mee te houden. De regels qua openingstijden zijn gericht op de religieuze bevolking en je zal het voornamelijk in Jeruzalem merken. In Tel Aviv en zeker in Eilat zal je hier niets van merken. De meeste winkels zijn geopend van zondag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 19.00 uur. Als winkels tussen de middag sluiten is dat meestal tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Hou rekening met Sabbat

Tijdens Sabbat gaan de winkels dicht. Dat betekent dat op vrijdag aan het einde van de ochtend de winkels dicht gaan en op zondagochtend weer open. De winkels sluiten ook in de middag vóór het begin van Joodse feestdagen en blijven dan tijdens die feestdagen de hele tijd gesloten. Sommige winkels zijn ook op dinsdagmiddag gesloten. Zaken van moslims gaan meestal dicht op vrijdag, de rustdag voor de moslimgemeenschap, en zaken van christenen zijn op zondag gesloten. Hou hier rekening mee tijdens je individuele rondreis Israël. Je wilt ten slotte niet voor een dichte deur staan.

De winkels en winkelcentra die geen rekening houden met de religieuze bevolking, zijn wel open op zaterdag of gaan op zaterdagavond weer open.  Cafés en restaurants die geen koosjere maaltijden aanbieden, blijven op zaterdag meestal open.

Openingstijden winkels Israël

Reisvideo Israël

Wil je alvast even wegdromen van jouw reis naar Israël? En wil je zien zien wat je allemaal kan beleven in Israël en waar je beslist naar toe moet? Bekijk dan als laatste ook eens mijn reisvideo voor een impressie van deze bestemming.

Combinatiereis Israël en Jordanië

Als je alle tijd hebt voor een individuele rondreis in Israël dan is het zeker een aanrader om een combinatiereis te maken naar Israël en Jordanië. Ik heb beiden landen apart van elkaar bezocht maar je kan het prima combineren. Aqaba is net als Eilat een fijne zon bestemming en je kan mooi duiken in Aqaba. Persoonlijk vind ik de badplaats Aqaba leuker dan de badplaats Eilat. Leuker omdat ik het minder toeristisch vind. Benieuwd wat de bezienswaardigheden in Aqaba zijn? Lees dan daarnaast ook mijn artikel; ‘Wat te doen in Aqaba‘.

De wereldberoemde stad Petra ligt op maar twee uur rijden vanaf Eilat. Petra is het absolute hoogtepunt van Jordanië en moet je een keer gezien hebben. Je kan zelf de landsgrens oversteken en een auto huren in Jordanië. Of je kiest ervoor om een ticket te reserveren voor een excursie naar Petra. Wat mij betreft ga je op eigen gelegenheid zodat je alle tijd hebt om op jouw gemak deze historische stad te bewonderen. Ga in elk geval twee dagen zodat je ook tijd hebt voor de Madras Hike en Petra by night kan bezoeken. Ik adviseer je om er wel rekening mee te houden dat de grensoverschrijding enige tijd kan duren vanwege de controles.

🚗 Tips voor autohuur Israël;
✈️️Geniet van een rondreis naar Israël met TUI;
✈️️Check de goedkoopste vlucht naar Israël bij Skyscanner.nl.

Combinatiereis Israël en Jordanië

Tot slot, zou jij een individuele rondreis Israël willen beleven?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email