Wil jij een dagje naar het strand in Scheveningen met mindervaliden in een rolstoel? Dit zijn de rolstoeltoegankelijke strandtenten in Scheveningen. En wil je echt over het strand wandelen dan kan je ook een strandrolstoel huren.

Scheveningen, ook strand voor mindervaliden

Sinds 2 jaar zit mijn moeder een groot deel van haar tijd in een rolstoel. Wij wonen op Scheveningen en mijn moeder deed niets liever dan naar het strand toe gaan. Ook nu wil zij nog graag genieten van het strand ondanks dat ze mindervalide is. Gelukkig kan dat nog, je moet alleen weten waar de op- en afgangen zijn naar het strand.

De gehele boulevard op Scheveningen is gelijkvloers. Je kan dus van noord naar zuid met een rolstoel wandelen en genieten van de frisse zeelucht en het strand zien. Er zijn een paar plekken waar je met een rolstoel naar beneden kan om daadwerkelijk op het strand te komen.

Verharde paden tot aan de vloedlijn Scheveningen Haven

Wil je met je rolstoel zo dichtbij als mogelijk bij de zee komen? Dan kan dat zowel op de Noordboulevard (Zwarte Pad) als op de Zuidboulevard (Scheveningen Haven).

Recht voor het Carlton Beach Hotel ligt een verhard betonnen pad dat naar de vloedlijn leidt. Als je met de auto hiernaar toe rijdt dan vind je in de lus aan het einde van van de Gevers Deynootweg zes parkeerplaatsen voor minder validen.

Richting Scheveningen Haven vind je aan de linkerkant van strandtent Hart Beach een verhard pad tot aan het water speciaal voor minder validen. Om van de boulevard op het pad langs de strandtenten te komen vind je aan de rechterkant ter hoogte van strandpaviljoen Spice een hellingbaan.

  1. Ter hoogte van De Pier is recht tegenover Restaurant Steam een strandopgang.
  2. Voor het Carlton Beach Hotel aan de Noordboulevard (Zwarte Pad) van Scheveningen is een strandopgang.
  3. De gehele Pier is rolstoelvriendelijk en gelijkvloers, zo kan je ook als minder valide boven zee komen.
  4. Bij Zanzibar Beachclub is een afgang die je via het terras naar het strand leidt.

Rolstoeltoegankelijke strandtenten Scheveningen

Waar zijn er rolstoeltoegankelijke strandtenten op Scheveningen? Het antwoord op deze vraag moet je met enige nuance lezen want in principe zijn de meeste strandtenten op Scheveningen toegankelijk voor mindervaliden. Het is alleen zo dat er op een paar plekken op- en afgangen zijn naar het strand die naast of bij een strandtent liggen. Via die op- en afgangen kan je ook uiteraard de andere strantenten bereiken. Maar wil je direct weten waar je met een rolstoel het terras op kan dan zijn de onderstaande locaties daarvoor geschikt.

Hou er wel rekening mee dat het op sommige terrassen wat lastiger manoeuvreren is omdat veel tafels en stoelen dicht op elkaar staan.

Op de Google Maps kaart hieronder zie je waar de rolstoeltoegankelijke strandtenten op Scheveningen zijn gelegen. Daarnaast zijn er extra locaties gemarkeerd die handig zijn voor mindervalide reizigers.

  1. Zanzibar Beachclub – links van De Pier – verharde afloop direct naar het terras
  2. Atlantis Beachclub – rechts van De Pier – houten afloop naar het terras
  3. Tussen Solbeach en Twins – iets verder dan SeaLife – verharde afloop tussen de strandtenten.

Rolstoeltoegankelijke strandtenten Scheveningen

Strand rolstoel huren in Scheveningen

Wil jij met iemand die minder valide is een strandwandeling maken? Denk er dan eens aan om een strand rolstoel te huren in Scheveningen. Zo kunnen ook mindervalide bezoekers genieten van een dagje strand op Scheveningen.

Bij de Biesieklette fietsenstallingen op Scheveningen kan je speciale strandrolstoelen en strandrollators huren. Zo zijn er speciale rolstoelen met extra grote banden die het mogelijk maken om ook over het strand een wandeling te maken.

Een strand rolstoel huren in Scheveningen kan via Biesieklette en kost €5,- per 4 uur.
*Maak wel minimaal 48 uur van te voren een reservering, er zijn maar een paar exemplaren.  

Strand rolstoel huren in Scheveningen

Mindervalide / Rolstoeltoiletten Scheveningen

Helaas zijn er op Scheveningen maar weinig plekken met een mindervalide toilet en waar je met een rolstoel naar binnen kan. Er is een rolstoeltoilet in Scheveningen Haven. Deze vind je bij de Biesieklette fietsenstalling.

Ter hoogte van het centrum van Scheveningen Boulevard, bij De Pier, vind je de Palace Promenade, een overdekte shopping Mall. Ook hier is tegen betaling een openbaar mindervalide toilet. Je vind het rolstoeltoegankelijk toilet aan de strandzijde kant, direct links van de ingang. Op de Google Maps kaart in dit artikel zijn de mindervalide toiletten op Scheveningen aangeduid met een ‘Oranje rolstoelteken’.

Scheveningen Rolstoeltoegankelijk

Heb jij nog meer tips voor mindervaliden die een dagje naar Scheveningen willen? 

Print Friendly, PDF & Email