Ik vind het één van de allerleukste activiteiten in de sneeuw, rodelen! Actie, avontuur, snelheid, opspattende sneeuw, ik hou ervan!

Rodelen in Ortisei, startpunt berg Rasciesa

Heb jij plannen voor een wintersportvakantie in Zuid-Tirol? Denk dan eens aan een verblijf in het leuke dorpje Ortisei, Urtijëi (St. Ulrich) in het Duits.

Vanaf het dalstation in Ortisei/St. Ulrich kan je met de nieuwe Rasciesa-kabeltrein de berg Rasciesa op. Eenmaal aangekomen bij het bergstation ligt er een 6 kilometer lange rodelbaan voor je klaar.

Ben je zo enthousiast dat je gelijk nog een keer wilt rodelen in Ortisei? Bij het middenstation kan je weer in de Rasciesa kabeltrein stappen voor het volgende rodelavontuur.

Wil je het rodelen afwisselen met een winterwandeling door de sneeuw? Je kan ook in ongeveer een half uur naar berghut Rifugio Rasciesa lopen. Daar even een bakkie doen met een lekkere Zuid-Tiroolse snack om vervolgens via de kleine piste naar de rodelbaan in Ortisei te sleeën. De sleetjes kan je huren bij het dalstation van de kabeltrein. Hoe vaak zal jij op een slee naar beneden crossen denk je?

Bijkomen van het rodelen in Ortisei in de sneeuw? Op loopafstand van het dalstation in Ortisei bevind zich het wellness hotel Cavallino Bianco. Duik daar lekker de spa in om op te warmen van het rodelen in Ortisei en maak plannen voor een nieuwe winterdag in het Ortisei skigebied in Val Gardena.

*Ontdek hier al mijn reistips voor Zuid-Tirol.
*Lees meer over Ortisei skigebied in Val Gardena.
*Handig, bekijk hier alle rodelbanen in Zuid-Tirol.
*Leuk! Met paardenslee door sneeuw in Zuid-Tirol.
*Check ook deze tips voor vakantie in Val Gardena in Zuid-Tirol.
*Bekijk hier al mijn tips voor een wellness vakantie in Zuid-Tirol.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Wintersport vakantie in Ortisei skigebied

Heb jij al zin om te gaan rodelen in Ortisei?

Print Friendly, PDF & Email