In juni maakte ik een roadtrip van een week door Slovenië. Vlak voor vertrek zag ik een foto op social media verschijnen van een weg in de vorm van een hart. Tja, aangezien ik ging roadtrippen had ik in mijn hoofd gehaald dat ik die weg hoe dan ook moest zien. Slovenië is ook nog eens het enige land met de naam sLOVEnie in het woord, dan kan het spotten van de “Heart Road”  tijdens een roadtrip toch ook niet ontbreken?!

Spot de sLOVEeense Heart Road

Heart road

Spotten van de sLOVEeense Heart Road 

De regen kwam met bakken uit de lucht en onze stemming daalde met de minuut. We reden met de auto door een prachtig landschap vol wijnvelden en pittoreske dorpen, maar het regende te hard om uit te stappen en foto’s te maken. We zouden vlak langs de Heart Road rijden, gelegen tussen Špičnik en Svečina en ik had in mijn hoofd gehaald dat ik dat perse wilde zien. Denise keek mij aan of ik gek was? Eh ja, het zit in mijn gedachten dus ik moet het gezien hebben!

Ik reed met de auto naar boven over een lange kronkelweg en kwam uit bij een verlaten boerderij. Er was niemand op het terrein maar volgens mijn intuitie moest ik daar zijn om de hartvorm in de weg te kunnen spotten. Ik baalde als een stekker! Langzaam reed ik weg in de hoop nog iemand te zien waaraan ik kon vragen of ik het terrein op mocht voor die ene foto die ik wilde hebben.

Touren door Slovenie

Mijn hoop ebde weg en langzaam vervolgde ik de weg naar beneden. Ineens trapte ik op de rem, “ik ga op het dak van de auto staan“. Denise keek mij aan of ik gek was geworden. Misschien wel, maar ik moest het geprobeerd hebben. Denise hield een paraplu boven mijn hoofd terwijl ik via de passagiersdeur op de auto klom. Als de verhuurmaatschappij, dit blog maar niet leest, grapte ik nog. In de stromende regen haalde ik mijn camera tevoorschijn en schoot ik het onderstaande plaatje:

Heart Road - Slovenie

Tja, ik stond dus te laag en spotte maar de helft van het hart, wat een teleurstelling! Denise lag in een deuk en vond het later ook nog nodig even te melden dat we de weg hoe dan ook waarschijnlijk niet hadden kunnen zien omdat de foto waarop ik mij had ingesteld in het najaar is gemaakt als er geen bladeren aan de wijntakken zitten. Grrrr! Mocht je dus in het najaar in Slovenië zijn, veel succes met het spotten van de Heart Road;)!

Met de auto op pad
Met mijn eigen auto van 25 jaar oud durfde ik de reis niet meer aan naar Slovenië.  Van vrienden weet ik dat zij wel eens een auto hebben gekocht speciaal voor de zomervakantie. De auto werd dan na de vakantie weer doorverkocht omdat ze midden in de stad wonen en werken. Ik ben benieuwd of jij een auto zou kopen om mee op reis te gaan of dat je de voorkeur geeft aan het huren van een auto?  Voordeel van een eigen auto, geen probleem als je erop gaat staan;)!

Mijn roadtrip door Slovenië
Op uitnodiging van “Mijn Slovenië” maakte ik een roadtrip van een week. Wil jij meer informatie over de mogelijkheden qua reizen en wat je allemaal kan doen in Slovenië? Bezoek dan de website. Ik heb inmiddels al meerdere artikelen geschreven over Slovenië, check hiervoor mijn Slovenië pagina of link gelijk naar de onderstaande artikelen:

Ik ga een roadtrip maken door Slovenië, reis je mee?

Overnachten in Kamp Koren en hiken langs Soca river

Raften op de Soca rivier – Slovenië

Must see: de Tolmin kloof en Triglav National Park – Slovenië?

Must visit: Op 1 na grootste grot in wereld: Postojnska Jama

In het AD vertel ik over mijn roadtrip Slovenie

Vergeet na Postojnska Jama Predjama Castle niet

Paardrijden op Lippizaner in Radolca – Slovenie

Spa & Wellness in Hotel Spik in Kranjska Gora

Fotoreport: Lake Bled zoals het hoort te zijn

 3 x Dit moet je zien gezien hebben in Kranjska Gora 

Reisvideo Roadtrip Slovenië

Ik heb van de gehele reis een reisvideo gemaakt, kijk je mee?

Zou jij omrijden om de Heart Road proberen te spotten?

Print Friendly, PDF & Email