Geen idee wat je nu weer moet verzinnen om dit weekend te doen? Ik inspireer je graag, stap de auto in voor een Roadtrip Nederland langs deze vreemde plaatsnamen.

Roadtrip Nederland langs vreemde plaatsnamen 

Er zijn zoveel leuke roadtrips in Nederland die je kan volgen! Heb je mijn uitgebreide artikel al gelezen met de leukste en mooiste autoroutes in Nederland? Aanrader, zeker doen!

Inmiddels heb ik zelf weer twee nieuwe roadtrips bedacht. De eerste is een roadtrip langs buitenlandse plaatsnamen in Nederland, zo jheb je toch een beetje het gevoel dat wij op reis zijn nou je de grens niet over kan. Maar in dit artikel neem ik je mee naar de meest bijzondere, rare en vreemde plaatsnamen in ons land.

Wat dacht je van: Rectum in Overijssel, Pikveld in Drenthe, Nummer Een in Zeeland, De Hel in Friesland, Moordhuizen en Trutjeshoek in Gelderland, De Dood, Kleuter en Knikkerdorp in Brabant, Kampeersnol, Fonteinsnol en De Hulk in Noord-Holland, Koekkoek en Roggel in Limburg en Hongerige Wolf en Pasop in Groningen.

Wij starten dit artikel met vreemde plaatsnamen in Gelderland, want daar moest ik naar toe reizen. Kom zeker een keer terug want dit artikel word regelmatig bijgewerkt.

*Bekijk hier de uitleg van veel van deze rare plaatsnamen in Nederland.
**Ontdek hier een overzicht aan leuke en mooie autoroutes in Nederland

Vreemde plaatsnamen in Nederland

Vreemde plaatsnamen in Gelderland

Ik woon zelf in Den Haag en moest onlangs in Nijmegen zijn. Om van een nood een deugd te maken keek ik even op Google Maps of er nog vreemde plaatsnamen op de route lagen van onze roadtrip in Nederland. En jawel, Moordhuizen en Dodewaard lagen op de route. Weliswaar moet je dan binnendoor rijden maar dat vind ik juist leuk in plaats van alleen over de snelweg rijden.

Van Den Haag naar Moordhuizen en dan door naar Dodewaard en Nijmegen is een route van zo’n 2,5 uur. Je kan hier mijn vreemde plaatsnamen route bekijken op Google Maps. Bij aankomst stelde Moordhuizen niet zoveel voor, dat is meer een dijk waarbij het lijkt alsof de dijk ‘Moordhuizen’ heet in plaats van het dorpje. Het ligt wel in het Rivierenland en vlakbij het dorpje Lith, dat is wel leuk.

Toen wij eenmaal in Dodewaard aankwamen begon het te regenen en niet zo’n beetje ook. Hier hebben we dus alleen een foto van het bordje ‘gescoord’, zo die vreemde plaatsnaam in Nederland kunnen wij afvinken.

Roadtrip Nederland vreemde plaatsnamen 

Roadtrip Nederland - Vreemde plaatsnamen

Print Friendly, PDF & Email