Ik hou van citytrips en als je er met de auto naar toe kan reizen is het helemaal top. Alles meenemen wat je mee wilt nemen, alle vrijheid om te vertrekken wanneer je wilt en alom gezelligheid als je met vier vrouwen in de auto zit. Als dat dat ook nog eens mag in een tof staaltje techniek, zoals de Mitsubishi ASX,dan maakt mijn hart wel een sprongetje.

Roadtrip Mitsubishi ASX

Mitsubischi ASX Roadtrip

De Mitsubishi ASX is een mooie en stoere toevoeging op het Mitsubishi assortiment. Mijn vader had vroeger een donkerrode 4-deurs Mitsubishi en eigenlijk was dat oude model een beetje in mijn hoofd blijven hangen. Geen idee waarom maar ik had van dit rode monster in eerste instantie niet gedacht dat het een Mitsubishi was.

Features Mitsubishi ASX
Al die handige technische features is even wennen aan het begin als je zelf in een oldtimer rijdt. De autosleutel is al bijna overbodig want naast de handgreep zit een klein knopje die de auto opent. Starten doe je natuurlijk met de startknop en als je gewend bent om je hoofd om te draaien hoef je dat in deze auto niet meer te doen want je kijkt gewoon op het scherm hoe ver je naar achteren kan rijden. Krijg je het koud van het stil zitten dan zet je de stoelverwarming aan en heb je ’s ochtends koude handen dan kan je ook de stuurverwarming nog aan zetten. Wat wil je nog meer? Eerlijk is eerlijk, de navigatie was zo’n technisch snufje dat ik toch mijn Tom Tom maar uit mijn tas heb gepakt en die aan heb moeten zetten om aan mijn reis naar Brussel te beginnen.

Toen ik bij de eerste vriendin voor reed was de eerste reactie; “Wooww, toffe auto har” en ook de volgende twee konden niet wachten om in te stappen. Er hadden nog wel twee vriendinnen bij gekund en zelfs in de achterbak was nog genoeg ruimte voor een paar extra koffers. Moet je een rolstoel meenemen dan kan je de achterbank gemakkelijk naar beneden klappen voor nog meer ruimte.

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar als ik in een mooie auto rijdt voel ik mij net de koningin. Vooral in dit type zit je lekker hoog, heb je een fijn overzicht over de weg, voordeel van de aflopende motorkap en geeft het ook een extra gevoel van veiligheid. Ik zit riant bij, alle ruimte voor die lange stelten van mij en mijn arm kan goed leunen op de armleuning. Ook de rest van de vrouwelijke passagiers kunnen onderuit gezakt zitten terwijl ik ze naar Brussel rij. En wat is er leuker dan meebléren met de radio met een stel meiden. Man man, er komt toch een goed geluid uit die boxen. Er zitten maar liefst 9 speakers in en via de USB poort of Bluetooth kan je je eigen favoriete muuziek afspelen.

Citytrip Brussel, met Mitsubishi

Als je een auto test dan moet je wat mij betreft wel een flink aantal kilometers maken en in diverse omstandigheden gaan rijden om echt te kijken of een auto bij je past. Dus én de binnenwegen over rijden, over de snelweg, door de stad en een paar rondjes door een parkeergarage draaien. Het sportieve aspect mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de test, dus ook het optrekken naar fijne snelheden gaat als een speer. De schokbrekers en de stabilisatorstangen zijn perfect afgestemd voor sportief gebruik. Het is dat ik geen paard meer heb maar een trailer zou hier ook mooi achter staan.

Duurzaam reizen
Ik hou van grote en stoere auto’s maar het gewicht was voor mij een belemmering qua kosten. Ik vind het zonde om zoveel wegenbelasting te betalen en daarbij zuipt die dan ook een stuk meer benzine. Maar de aerodynamica van deze auto is goed afgesteld waardoor het een lichte auto is. Je draait hem met gemak in een vrije parkeerplaats en bovenal mijn weekendtrip naar Brussel en nog wat andere bestemmingen op de route kostte mij na 550 kilometer €66,- aan tankkosten. Duurzaam reizen doe je ook zeker met deze auto want het Auto Stop & Go Systeem, de zogenoemde schakelindicator, zorgt ervoor dat de auto automatisch weer start als je de koppeling intrapt of de versnelling inschakelt.

Niet alleen op de snelweg maar ook in de stad is het een fijne auto die zeer flexibel is. Het glazen panoramadak is ideaal om veel licht naar binnen te laten en tijdens een citytrip is dat ook voor de passagiers achterin erg fijn. Helemaal top was ons bezoek aan het Atomium in Brussel. Hoe gaaf is het dat je die bollen gewoon vanuit de auto kan bekijken? Dat bedoel ik, dan mag je ook wel even zo brutaal zijn om, mijn beste vriend voor dit weekend, er even recht voor te parkeren. Ik smelt nog bij het zien van dit rode monster met stoere velgen, wat een fijne auto.  In de avond is het weer een totaal andere rit want dan veranderd het panoramadak in een sfeervol verlicht plafond met ledverlichting. Vanaf €21.6801 all-in rijklaar kan deze sportieve Mitsubishi ASX van jou zijn.

Citytrip Brussel, met Mitsubishi

Brussel - Mitsubishi

Roadtrip Brussel Mitsubishi ASX

Citytrip Brussel

De dames hadden voor een fijn hotel gezorgd in het centrum van Brussel. De parkeergarage naast het Hilton Brussels Grand Place is ideaal want je betaald maar €14,90 per 24 uur en je hebt direct acces tot de lobby van het hotel.

Hilton Brussels Grand Place

Print Friendly, PDF & Email