In november was ik in Glasgow voor een persbezoek en daarna reisde ik door naar het Engelse Lake District om een vriendin te bezoeken die daar is gaan wonen. Een roadtrip door Lake District kan ik iedereen aanraden.

Roadtrip door Lake District

Het Lake District is een nationaal park in het graafschap Cumbria. Gelegen in het noordwesten van Engeland en één van de dertien nationale parken in het Verenigd Koninkrijk. De streek is bergachtig en alle toppen van meer dan 900 meter boven zeeniveau hoog liggen in dit gebied. In totaal telt het Lake District 16 meren waarvan Windermere het grootste meer is. Ik verbleef in het Low Wood Bay hotel en daar tegenover is een kleine haven waar je boten kan huren om te gaan varen op het Windermere.

Fotoblog: Varen Windermere Lake District

Zoals je kan zien op de foto sloeg het weer om. Ik ben daarna in de auto gestapt om te gaan touren door het Lake District.  Reis je mee?

Fotoblog: Touren door Lake District (UK)

Fotoblog: Touren door Lake District (UK)

Fotoblog: Touren door Lake District (UK)

Fotoblog: Touren door Lake District (UK)

Fotoblog: Touren door Lake District (UK)

Fotoblog: Touren door Lake District (UK)

Waterval in Lake District

Reistips voor Lake District

Ben je een aantal dagen in het Engelse Lake District? Denk dan ook eens aan deze reistips.

Outdoor rots klimmen

Je hebt geen out- of indoor klim ervaring nodig om te gaan rots klimmen in het Lake District. Via River Deep Mountain High ben ik gaan klimmen op de leistenen en kalkstenen rotsen in de vallei Langdale. Wist jij dat het Lake District de thuisbasis van rotsklimmen  is? De eerste beklimming werd gedaan door W.P. Haskett Smith in 1886.

Fotoblog: Klim avontuur in Lake District UK

Indoor klimmen bij Kendall Wall

Hoewel er in het Lake District genoeg outdoor sport mogelijkheden zijn kan je ook naar een indoor klimmuur. In Kendal  is een indoor klimcentrum met maar liefst 12 klimmuren om je helemaal op uit te leven. Ik ben er om de Via Ferrata uit te proberen.

Indoor klimmen bij Kendal Wall


Paardrijden op Heavy Horses

Genieten van een buitenrit te paard kan natuurlijk ook in het Lake District. Cumbrian Heavy Horses is een stal met alleen maar Shires. Samen met een vriendin en een paar andere paardenliefhebbers zijn we gaan paardrijden op het strand.

Paardrijden op Heavy Horses in Engelse Lake District

Ben jij al eens in deze regio in Engeland geweest?

Print Friendly, PDF & Email