Trek erop uit met de auto en geniet van de vrijheid van het reizen met een auto tijdens een autovakantie. Dit zijn mijn tips voor fijne roadtrip boeken ter inspiratie voor je volgende autovakantie.

Roadtrip boeken inspiratie

Gewoon in de auto stappen en gaan rijden en zien waar je uit komt. Op een avond thuis roadtrip boeken ter inspiratie thuis door bladeren voor leuke autovakantie tips. Een hele roadtrip route door Europa uitstippelen voor de zomermaanden. Een korte roadtrip plannen vanuit Nederland voor een weekend weg.

Een autovakantie geeft zoveel vrijheid omdat je kan gaan en staan waar je wilt tijdens je reis. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden voor een leuke autovakantie. Ik kan er zelf geen genoeg van krijgen en ik heb dan ook veel tips voor een autovakantie of roadtrip door Europa reistips. Ik heb hele lijsten thuis met locaties die ik wel eens wil bezoeken tijdens een autovakantie en ook mijn boekenkast staat vol met roadtrip boeken ter inspiratie.

Ga je met je eigen auto op vakantie in Europa dan is het van belang dat je altijd even goed controleert of je autoverzekering ook dekking biedt voor pechhulp in Europa. Wel zo fijn dat je onderweg geholpen wordt! Hou je van fietsen en van wellness? Bekijk dan ook zeker even mijn tips voor wellness fietsarrangementen bij wellness hotels in Nederland. Ga je met de fiets op vakantie dan moet je die wel apart verzekeren met een fietsverzekering. Je autoverzekering dekt geen schade aan eventuele fietsen achterop de auto als jezelf schade rijdt. Je fietsenrek of fietsenstandaard daarentegen is wel verzekerd bij je autoverzekering omdat het fietsenrek tot een accessoire van je auto behoort.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Roadtrip boeken inspiratie

De mooiste roadtrips van Europa volgens de ANWB

Een roadtrip met de auto, met een motor of met een camper. In de ‘Mooiste roadtrips van Europa’ deelt de ANWB 24 routes in Europa die je kan gaan ontdekken. Of je nu over de Via Appia in Italië wilt rijden, langs de Noordkaap in Noorwegen wilt trekken of over de beroemde bergpassen in de Alpen wilt touren. De bezienswaardigheden en autoroutes worden in detail beschreven door de auteurs van de ANWB.

‘On a roadtrip’ autovakantie tips Zuid-Europa

‘On a roadtrip’ is tot stand gekomen door een samenwerking van autoverhuurder Sunny Cars en uitgeverij mo’media, bekend van timetomomo en de 100% reisgidsen. Zodra je ‘On a Roadtrip’ open slaat reis je naar Zuid-Europa. Je kan wegdromen bij de mooiste autoroutes waarbij je op de leukste plekken stopt en er staan handige routekaarten in het boek met duidelijke etappe overzichten.

Roadtrip boeken inspiratie

Gek op Frankrijk? Volop Frankrijk roadtrips inspiratie

Frankijk Puur Roadtrips staat vol met inspirerende autovakantie ideeën die zijn samengesteld door de auteur Martijn Joosse. Rij naar de witte bergtoppen van de Alpen, rij dwars door uitgestrekte wijngaarden in de Elzas, kijk uit over de rotsen langs de kust bij Bretagne en doe het raam open als je langs de lavendelvelden in de Provence rijdt om de heerlijke geur tijdens het autorijden op te snuiven.

Lezen tijdens je autovakantie, Roadtrip van Suzanne Vermeer

Oké, het is geen boek vol roadtrip inspiratie! Maar het is wel een fijn leesboek als je en roadtrip aan het maken bent langs de Amerikaanse Westkust. En dat is de reden dat ik het boek ‘Roadtrip van Suzanne Vermeer’ benoem als lees tip voor als je een autovakantie naar Amerika aan het plannen bent.

*Handig, deze auto huren Amerika tips.

Auto huren in Amerika tips

Heb jij nog meer tips voor mooie roadtrip boeken inspiratie?

Print Friendly, PDF & Email