Eind mei reisde ik per trein door de Cinque Terre en bezocht ik alle vijf de dorpen. In mijn wekelijkse fotoreport op zondag trapte het dorpje Vernazza twee weken geleden af gevolgd door Corniglia vorige week af. Deze week neem ik je mee naar Riomaggiore…

Riomaggiore Cinque Terre

Riomaggiore is het eerste dorp van de Cinque Terre dat je bereikt vanuit La Spezia. De huizen in Riomaggiore zijn geverfd in de typische Ligurische kleuren. Vanuit Riomaggiore kon je altijd via de beroemde “Via dell’Amore” naar Manarola lopenHelaas was deze weg toen gesloten vanwege herstelwerkzaamheden.

Riomaggiore kan je goed bereiken per trein en vanaf het station kan je of via een vrij steil bergpad omhoog lopen of je kan kiezen voor een tunnel die je naar de haven leidt. Ik raad aan om de heenweg de weg naar boven te lopen voor het top uitzicht en terug via de tunnel te gaan, die overigens prachtig is bewerkt door lokale kunstenaars met mozaïeken.

Riomaggiore is een klein dorpje en ik vond het leuk om er even doorheen te slenteren. De weg loopt langs het dorp en biedt mooie uitzichten en langs de kant streetart van kunstenaars uit de omgeving. Het meest genoot ik van de zonsondergang bij de haven en de lichtval op de mooie gekleurde huizen.

*Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Uitzicht vanaf Riomaggiore

Riomaggiore

Riomaggiore in Italië

Streetart

Food in Riomaggiore

Citroenen in Riomagiore

Met Mams op reis in Cinque Terre

Zonsondergang bij Bar & Vini in Riomaggiore

Na de zonsondergang raad ik je aan om naar de hotspot van het plaatsje te gaan, Bar & Vini. Hier kan je genieten van heerlijke streek wijnen en Italiaanse bits & bites. De locatie is super, hoog gelegen op een klif met een wijds uitzicht over de zee. Ik vond het daar zo leuk dat ik er een heel artikel aan heb gewijd, zie “Hotspot: Bar & Vini – Riomaggiore – Cinque Terre“.

Als je nog helder bent na een paar wijntjes let dan goed op als je via de trappen naar beneden loopt, daar spotte ik deze Nederlandse poëzie op de muur.

Hotspot Bar & Vini - Riomaggiore

Hotspot Bar & Vini

Bits, bites & vino

Reizen met de trein door de Cinque Terre

Vanuit Manarola kan je met de trein eenvoudig de andere vier dorpen in Cinque Terre bereiken. Meer informatie over reizen met de trein door de Cinque Terre kan je lezen in mijn gastartikel; “Italiaanse droomreizen: de Cinque Terre” dat ik schreef voor het reisblog; “Reizen met de trein“. Bekijk ook zeker even mijn reisvideo van Cinque Terre voor een impressie.

*Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Poëzie Cinque Terre

Poëzie Riomaggiore

Meer reistips Cinque Terre

Ik heb alle vijf mooie dorpen van de Cinque Terre bezocht per trein. Achteraf gezien had ik een complete reisgids over een bezoek aan Cinque Terre kunnen schrijven, maar ik koos er toen voor alles per dorp te beschrijven. Dus wil je alle praktische reistips lezer voor een rondreis door Cinque Terre in Italië? Bekijk dan zeker alle onderstaande artikelen die ik heb geschreven.

  1. Het oudste dorpje in Cinque Terre is Vernazza.
  2. Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.
  3. Hou je van wandelen en mooie uitzichten? Ga naar Corniglia
  4. Alles over Monterosso al Mare, enige dorpje met strand in Cinque Terre
  5. Zien en doen in Manarola in Cinque Terre + tip voor beste lunchplek!
  6. Bekijk deze complete reisgids voor reizen met de trein in Cinque Terre in Italië.

Zonsondergang

Heb jij plannen om de Cinque Terre te gaan bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email