Travel around with me, welkom bij de Thule familie van Henriëtte! Ben je op zoek naar een review van de Thule collectie van bagage, koffers en rugzakken? Dan zit je hier goed want ik ben inmiddels bijna een Thule expert! Travel around with me en Thule, ik heb nu meerdere reizen gemaakt waarbij er handige ruimbagage, handbagage, een rugzak van Thule en een heuptas van dit merk mee op reis ging.

Review Thule collectie ervaringen

Travel around with me en Thule, ik deel graag mijn ervaringen in deze review van de Thule collectie. In 2018 gingen Thule en ik voor het eerst met elkaar op reis. Dat was een fijne tijd en vandaag de dag rolt de handige handbagage koffer van Thule nog steeds achter mij aan. Dat zegt dus wel wat over de kwaliteit van de producten want ik reis meer dan een gemiddeld persoon. Al heeft al mijn bagage natuurlijk ook een rust periode gehad gezien de crisis die wij achter de rug hebben en zodoende is de Thule handbagage koffer ook vaker thuis gebleven.

Gelukkig stond er weer een mooie reis op het programma en stond mijn Thule handbagage koffer weer te draaien op zijn wielen van enthousiasme om mee te gaan. Ik wilde graag een complete review van de Thule collectie maken want ik was benieuwd of de andere bagage producten net zo fijn zijn in het gebruik. Wat mijn ervaringen zijn met een deel van de Thule collectie kan je hieronder lezen.

Ontdek het allernieuwste product van Thule.
De Thule Outset autotent, een tent op je trekhaak voor anders kamperen.

*Lees ook: Tips voor reizen met handbagage in vliegtuig.
**Bekijk hier de complete Thule collectie bij Travelbags of de Thule collectie bij bol.com
***Het merk Case Logic is sinds 2007 onderdeel van de Thule Group uit Malmö, Zweden. Lees hier alles over mijn ervaringen met de producten van Case Logic.  

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Review Thule collectie ervaringen

Thule handbagage koffer op wielen (Subterra Carry On)

Ik reis zoveel dat ik inmiddels een pro ben qua reizen met handbagage. De Thule handbagage koffer met compressiepaneel is in mijn ogen een van de beste aankopen die je kan doen omdat deze handbagage koffer op wielen voor in het vliegtuig bij vrijwel elke luchtvaartmaatschappij wordt toegestaan en je veel meer kan meenemen dan je denkt door het handige compressiepaneel.

Het enige nadeel van deze stevige handbagage koffer vind ik dat de koffer maar twee wielen heeft en geen 4 wielen. Zelf vind ik het wel eens prettig om de manier waarop ik de koffer rol te wisselen. Meer weten? Ik schreef een uitgebreide review over de  Thule Subterra Carry-On met een inhoud van 36L. Een goed alternatief is wat mij betreft de Case Logic Bryker Backpack Roller. Case Logic producten vallen ook onder de Thule Groep.

*Bekijk hier de Thule Subterra Carry-On van 36L.
**Bekijk hier de complete Thule collectie bij Travelbags of de Thule collectie bij bol.com.
***Veel meenemen en een stevige handbagage koffer? Bekijk mijn Thule handbagage review.

Review Thule collectie ervaringen

Handige grote Thule rugzak van 34L met apart laptop vak 

Als ik op reis ga dan moet er altijd van alles mee! De meeste ruimte in mijn handbagage wordt ingenomen door alle elektronica waar ik mee reis. Mijn telefoon oplader en een powerbank, mijn laptop en mini toetsenbord, mijn GoPro, mijn Canon camera met telelens en tegenwoordig ook een DJI mini drone.

Als het tijd is voor een nieuwe rugzak om mij te vergezellen op mijn reizen kijk ik altijd als eerste naar de grote van de rugzak, hoeveel liter inhoud heeft de rugzak. Daarnaast is een van de allerbelangrijkste dingen de afmetingen van de rugzak. Ik gebruik vaak een rugzak als handbagage omdat ik zo twee tassen-in-een bij me heb op reis.

Ik zie de rugzak als handbagage en tijdens de reis kan ik de rugzak ook gebruiken voor als ik een dagje op pad ben, ga skiën, ga paardrijden of een hike ga maken. Ik vind het super irritant dat veel luchtvaartmaatschappijen verschillende handbagage afmetingen hanteren.  Zo zou ik nu met KLM naar Finland reizen en in Finland twee binnenlandse vluchten maken met Finnair en DAT. Die drie luchtvaartmaatschappijen hanteren alleen al verschillende handbagage afmetingen.

Uiteindelijk koos ik voor de Thule rugzak van 34L met apart laptop vak. Deze rugzak is lekker groot, hij is stevig, weerbestendig en er is een apart laptop vak. Daarnaast kan je de rugzak nog vergroten door het bovengedeelte uit te rollen en je kan dat weer vastzetten met een klik gesp.

In het voorvak zitten allemaal handige kleine vakjes waar je belangrijke documenten zoals je paspoort, portemonnee en andere items in kan opbergen. Ook een must wat mij betreft bij een rugzak, er zit een vakje aan de zijkant van de tas voor een bidon. Het grote middenvak bevat een uitneembare tas met aan de bovenkant een handvat. Handig voor als je even naar de spa gaat bijvoorbeeld dat je altijd een extra tasje bij je hebt. De rugzak heeft fijne draagbanden en als je de rugzak even niet op je rug wilt dragen dan zit er zowel aan de bovenkant als aan de zijkant een handgreep.

*Lees ook: Tips voor reizen met handbagage in vliegtuig.
**Bekijk hier de complete Thule collectie bij Travelbags of de Thule collectie bij bol.com

Handige grote Thule rugzak van 34L met apart laptop vak 

Thule rugzak van 34L met apart laptop vak 

Welke reistas op wielen van Thule moet je kiezen?

Welke reistas op wielen van Thule moet je kiezen? Ik reis al jaren de wereld over en inmiddels kan ik wel stellen dat ik een expert ben geworden in het gebruik van bagage. De ene keer rol ik flierefluitend met een reistas of koffer op wielen overal naar toe en een andere keer erger ik mij groen en geel omdat wieltjes niet mee draaien, het uitschuif handvat tekort is voor mijn lengte (1.80 meter) of omdat de koffer of reistas bij nader inzien toch niet handig is.

Een van de voordelen van het schrijven van reviews over handige reisbagage collecties is dat je uit eerste hand de informatie krijgt van de experts van het merk. Daar ben ik blij mee maar zo kan ik jullie als reisliefhebbers ook van de beste praktische reistips voorzien.

Zo was ik dus op zoek naar een mooie, (I know mooi doet er niet echt toe, maar ik vind reizen in style wel fijn) goede, stevige en vooral ook weerbestendige reistas op wielen. Ik vond twee goede Thule reistassen op wielen in de Thule collectie maar ik twijfelde tussen deze twee rollende reistassen op wielen:

 1. Thule Chasm wheeled duffel van 81 centimeter, reistas op wielen.
 2. Thule Crossover  2 wheeled duffel van 76 centimeter, reistas op wielen.

De Thule Chasm wheeled duffel van 81 centimeter vond ik zelf de mooiste, de reistas op wielen is groter dan die van punt 2 en er stond als extra opmerking bij dat het materiaal echt weerbestendig is. De Thule Crossover 2 wheeled Duffel van 76 centimeter is 5 centimeter kleiner, het materiaal is anders en er is een prijsverschil waarbij deze duurder is.

Het advies van Marjolein van Thule:

De Thule Chasm collectie is de best verkochte Thule tassen collectie samen met de Subterra collectie. De Thule Crossover is zeker een hele mooie reistas op wielen maar wel wat zwaarder in gebruik. Ik adviseer je om de te kiezen voor de Thule Chasm gezien je een winterse reisbestemming gaat bezoeken en veel heen en weer gaat reizen“.

Op basis van het advies van Thule over de reistassen op wielen was de keuze snel gemaakt. Daarbij heb ik vooral ook gekeken naar de reis die ik ga maken. Tijdens deze reis naar Finland met de Thule collectie reisde ik naar verschillende locaties en sliep ik soms per nacht ergens anders. Ik zou de bagage op wielen dus veel gaan gebruiken in een winter wonder landschap. Die extra stevige wielen die de Thule Chasm reistas op wielen heeft, het feit dat die weerbestendig is en niet zo zwaar trekt gaf de doorslag.

Maar helaas! De Thule Chasm reistas van 81 centimeter was niet meer op voorraad en wordt pas weer leverbaar vanaf half maart 2022. Tijd om verder te kijken dus en dat bracht mij naar de Ferrari onder de koffers van Thule.

*Ik wilde deze Thule Chasm reistas in het zwart kiezen.
**Bekijk hier de complete Thule collectie bij Travelbags of de Thule collectie bij bol.com.

Thule Revolve, de Ferrari onder de koffers van Thule

Zelfs over koffers kan ik uren praten! Ik had zoveel te vertellen over mijn reis met de Thule Revolve koffer dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen om een complete review over de Thule Revolve koffer van 75 centimeter te schrijven. Daarbij had ik ook gewoon teveel mooie foto’s van mijn nieuwe Thule vriend.

Ben je op zoek naar een grote, stevige, weerbestendige koffer die je op allerlei verschillende reisbestemmingen kan gebruiken? Dan is de Thule Revolve, de Ferrari onder de koffers van Thule, de moeite waard om te overwegen.

*Bekijk hier mijn complete review van de Thule Revolve

Thule Revolve koffer op wielen

Vernieuwd! Thule Paramount review tassencollectie

De net nieuw (september 2023) gelanceerde Thule Paramount collectie richt zich op de commuter doelgroep. Eerlijk is eerlijk, ik moest even googlen wat de ‘commuter doelgroep’ betekent. Met ‘commuters’ wordt een doelgroep bedoeld die functionele producten gebruiken in het dagelijks leven om onderweg naar werk of opleiding te gebruiken.

Onderweg voor werk, dat ben ik vaak als reiziger. Dus in die zin past de Thule Paramount collectie bij mij. Zoals jullie weten ben ik al jaren een groot Thule fan en werk ik ook al jaren samen met het merk voor product tests en product reviews. De Thule Paramount collectie bestaat uit 6 multifunctionele producten die geschikt zijn om te gebruiken tijdens woon-werkverkeer, reizen etc. Dit zijn de zes nieuwe Thule producten:

 1. Thule Paramount Tote 22L;
 2. Thule Paramount Crossbody 2L;
 3. Thule Paramount Crossbody 14L;
 4. Thule Paramount Backpack 24L;
 5. Thule Paramount Backpack 27L;
 6. Thule Paramount Hybrid Pannier 26L, verwacht in januari 2024.

*Bekijk hier mijn uitgebreide Thule Paramount review en ervaringen;
**Lees hier mijn review over de multifunctionele kleine crossbody schoudertas voor stedentrip en natuur;

***Gelijk enthousiast? Bekijk hier de Thule producten bij bol.com en/of het Thule assortiment bij Travelbags.

Review Thule collectie

Thule review Paramount tassencollectie

Thule Aion collectie

De Thule Aion collectie is de nieuwste productlijn van Thule. De Thule Aion collectie kenmerkt zich door het veelzijdige ontwerp gericht op een actieve levensstijl. Het design van deze duurzame reisbagage collectie helpt je van een stedentrip naar verre reizen en avonturen. In totaal zijn er vijf reisbagage producten in de Thule Aion Collectie waarbij je kan kiezen uit 2 kleuren, zwart of Nutria bruin.

De waterafstotende stof van deze productlijn is een extra pluspunt voor reizen naar bestemmingen met wisselende weersomstandigheden. De gewaxte buitenstof zorg voor langdurig plezier waarbij de bagage steeds meer karakter krijgt. De unieke interieurkenmerken van de reisbagage zorgen voor een maximalisatie van de ruimte en biedt de mogelijkheid om schone en vuile was te scheiden. Handig als je veel outdoor activiteiten onderneemt en vaak spa’s, wellnesscentra en thermale baden bezoekt.

 1. Duffeltas van 35 liter;
 2. Reisrugzak van 28L of 40L;
 3. Handbagage koffer op 4 wielen;
 4. Thule Aion Sling bag ( heuptas).

*Bekijk hier de complete Thule collectie bij Travelbags of de Thule collectie bij bol.com.

Thule Aion collectie

Thule Aion Carry On Spinner

Tijdens onze rondreis door Colombia heb ik de Thule Aion Carry On Spinner meegenomen als handbagage. Ik was en ben nog steeds zeer tevreden over mijn Thule handbagage koffer uit de Subterra lijn, alleen is het voordeel van deze trolley dat hij 4 wielen heeft.

Daarnaast heeft deze Thule handbagage koffer nog een paar extra features. Ik heb er een compleet artikel over geschreven dat je via de link hieronder kan lezen.

*Alles over de Thule handbagage op 4 wielen, de Thule Aion Carry On Spinner.
**Bekijk hier de complete Thule collectie bij Travelbags of de Thule collectie bij bol.com.

Thule handbagage koffer op 4 wielen

Thule Aion Sling Bag (heuptas)

De Thule Aion sling bag is een mooie, moderne en stoere heuptas. Een leuk detail dat mij gelijk opviel is dat de heupriem dezelfde sluiting heeft als wat je vaak aan de binnenkant in je koffer ziet. Daarnaast is er zowel aan de binnenkant- als aan de buitenkant een extra vak waarin je veilig belangrijke spullen kan opbergen zoals je geld en je paspoort. Het geeft toch een fijn gevoel als je je waardevolle spullen dichtbij je kan dragen.

Het design van de heuptas met de interne verdeler en het vak met ritssluiting zorgen ervoor dat je alles georganiseerd bij je kunt dragen. Er is overal aan gedacht, er zit zelfs een bevestigingspunt voor een sleutelhanger in zodat je je huissleutels of kamersleutel altijd snel kunt terugvinden. Ook fijn vind ik het verborgen veiligheidsvak aan de buitenkant, het gedeelte dat tegen je lichaam aan zit.

De gehele Thule Aion collectie is gericht op gemak en reizen nóg leuker en slimmer maken. Je kan deze heuptas dan ook prima als heuptas dragen in combinatie met de Thule Aion-rugzakken.

Ik gebruik vaak een heuptas tijdens het paardrijden. Over het algemeen vind ik paardrijden met een rugzak niet zo relaxt, omdat het hobbelt en teveel beweegt op je rug. Tijdens lange buitenritten en meerdaagse trektochten ontkom je er niet aan, vooral als er geen zadeltassen aanwezig zijn. Het fijne van het gebruik van een heuptas is, is dat het laag bij het zadel zit en je er snel iets uit kan halen mocht dat nodig zijn.

*Bekijk hier de prijzen van de Thule Aion Sling bag


Heupgordel voor paardrijden

Meer Thule reviews en Case Logic ervaringen 

Ik ben een echte Thule fan vanwege de kwaliteit, duurzaamheid en de stijlvolle producten. Mijn Thule familie bestaat nu uit een handbagage koffer, een ruimbagage koffer en een rugzak zoals je hebt kunnen lezen.

Daarnaast is het goed om te weten dat het merk Case Logic ook onderdeel is van de Zweede Thule Groep. Daarom deel ik hieronder ook graag mijn persoonlijke ervaringen met de Case Logic collectie.

 1. Alles over de Thule handbagage koffer.
 2. Handig, deze tips voor reizen met handbagage in het vliegtuig.
 3. Bekijk ook al mijn Case Logic ervaringen met diverse bagage producten, Case Logic is onderdeel van de Zweedse Thule groep.

Ruimbagage Thule Revolve Koffer

Over Thule

Of je nu de spectaculaire natuur gaat ontdekken of de wereld gaat rondreizen met familie en vrienden, net als Thule wil ik graag genieten van een actief leven met mooie lifestyle producten. Het fijne aan Thule vind ik naast de kwaliteit en duurzaamheid dat ze erg innovatief zijn.

Ik vind dit zo mooi omschreven en dit is precies de reden waarom ik graag met Thule reis en samenwerk; ‘Al meer dan 75 jaar creëert Thule oplossingen om de avonturen in het leven te vereenvoudigen. Onze aandacht is volledig gericht op het ontwikkelen van slimme, stijlvolle producten die milieuvriendelijk zijn, van hoge kwaliteit, en veilig en gemakkelijk in gebruik. En dat allemaal zodat je de spullen mee kunt nemen die je het dierbaarst zijn’.

Wat je passie ook is, wat je ook najaagt.
Waar je ook heen gaat, wat je ook meeneemt.
Met Thule kun je volop genieten van je actieve leven.

 1. Bring your board
 2. Bring your bike
 3. Bring your skis
 4. Bring your gear
 5. Bring your kids
 6. Bring your love
 7. Bring your dreams
 8. Bring your passion
 9. Bring your life.

Review Thule collectie persoonlijke ervaringen

Wat vind jij van deze review van de Thule collectie? Heeft het geholpen bij je bagage keuze?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email