Ben je op zoek naar mooie snowboots voor je volgende winterse vakantie? Dan kan ik je deze zwarte Sorel snowboots voor dames zeker aanraden. Het Canadese merk Sorel heeft een uitgebreide lijn aan snowboots waarvan de ‘Sorel Caribou’ misschien wel de meest populaire is. Deze review van Sorel snowboots gaat over het type; ‘Sorel Women Whistler Tall Black Dark Stone’, een mooie zwarte laars van Sorel.

Review Sorel snowboots voor dames

Welk seizoen het ook is, ik heb bijna altijd koude voeten. Noem het gerust ijsklompen! Het vinden van een paar warme snowboots voor dames was voor mij best een zoektocht, mede omdat ik ook nog eens leuke en mooie snowboots wil dragen. Leuk en mooi is natuurlijk een relatief begrip. De meeste snowboots vind ik er gewoon lomp uitzien, die grote gekleurde MoonBoots vind ik helemaal geen gezicht en ik wil ook geen snowboots die iedereen al draagt.

Jarenlang droeg ik snowboots van het merk Thinsulate. Die heb ik al zeker 15 jaar in de kast staan en waren toentertijd betaalbaar voor mij als student. Inmiddels kan ik wat meer besteden aan goede en duurzame spullen en was ik al een tijd ‘getriggerd’ door het Canadese merk Sorel. Sorel bestaat sinds 1962 en ontwierp in eerste instantie alleen laarzen waarmee men met warme voeten de winter in Canada goed zou doorkomen. Tijdens mijn reis naar Canada zag ik in Whistler bijna iedereen op Sorel lopen.

De belangrijkste eis voor snowboots is voor mij dat ik warme voeten heb. Maar daarnaast vind ik het praktisch om halfhoge laarzen te dragen zodat ik ook nog eens in de diepe poedersneeuw kan staan en ik niet tijdens een potje ravotten in de sneeuw gelijk mijn schoenen vol sneeuw heb zitten. Daarbij vind ik de snowboots die ik nu gekozen heb ook nog eens zo leuk dat je ze ook prima aan kan voor een lunch in een berghut, een diner in een restaurant of tijdens de aprés ski.

Sorel gebruikt hoogwaardige materialen en combineert het pure vakmanschap van schoenen maken met de functionele mogelijkheden van nu. Sorel heeft een zeer uitgebreide lijn aan snowboots voor dames en heren. Toch leuk dat ik in Whistler ben geweest en nu winterse wandelingen maak op de ‘Sorel Women Whistler Tall Black Dark Stone’ snowboots.

De snowboot laars is gemaakt van volnerf leer dat waterdicht is zodat je volop door diepe sneeuw kan stappen en ook tijdens regenbuien geen natte voeten krijgt. De binnenzijde van de snowboots zijn gevuld met warme en zachte wol dat een fijn en comfortabel gevoel is voor je voeten. Het profiel van de rubberen Sorel snowboot is zeer goed en geeft je veel grip tijdens het wandelen. Aan de snowboot zit een rand die ook van wol is die de snowboot wat mij betreft net die extra leuke uitstraling geeft.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Sorel snowboots

Zwarte sorel laarzen

Wil jij ook deze zwarte snowboots van Sorel?

Vind jij deze zwarte snowboots van Sorel ook gaaf en wil je er mee wandelen door de natuur, de sneeuw mee trotseren en genieten van warme voeten tot temperaturen van -30? Dan kan je de ‘Sorel Women Whistler Tall Black Dark Stone’ bestellen bij onder andere Outdoorsupply voor €269,99. Outdoorsupply is één van mijn favoriete webshops voor outdoor spullen voor zowel de winter als de zomer.

Sorel maattabel

Het is belangrijk als je snowboots gaat passen dat je eraan denkt dat je dikke sokken draagt in de winter. Hou daar dus zeker rekening mee qua maat. Het Canadese Sorel werkt met specifieke schoenmaten. Daarom raad ik je aan om de onderstaan Sorel maattabel te gebruiken zodat je zeker de juiste maat Sorel snowboots besteld.

Maat:
36
36.5
37
37.5
38
38.5
39
Lengte voet (cm):
   21.8 – 22.2
22.2 – 22.6
22.6 – 23.1
23.1 – 23.5
23.5 – 23.9
23.9 – 24.3
24.3 – 24.7
Maat:
39.5
40
40.5
41
41.5
42
43
Lengte voet (cm):
   24.7 – 25.1
25.1 – 25.6
25.6 – 26
26 – 26.4
26.4 – 26.9
26.9 – 27.3
27.3 – 28.1

 

zwarte snowboots van Sorel

Wat vind jij van dit model Sorel snowboots voor dames? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email