Als ik mijn koffer aan het inpakken ben is het voor mij altijd weer moeilijk te kiezen welke schoenen ik zal meenemen. Het ene paar past alleen bij dat setje maar het andere paar zit zo lekker. Ga ik iets actiefs doen dan trek ik andere schoenen aan dan dat ik een dag door de stad ga wandelen. Ik praat dan nog niets eens over het feit dat mijn schoenkeuze ook afhankelijk is van het weer.

Review: Skechers GOwalk

Echte wandelschoenen heb ik nog nooit gedragen omdat ik het eerder belangrijker vond hoe mijn schoenen eruit zagen dan dat ze comfortabel zaten. Daarbij vind ik wandelschoenen meer geschikt voor in de natuur en als ik ga wandelen door een stad trek ik meestal mijn gympen aan.

Hoe dan ook draag ik heel wat gewicht mee aan schoenen in mijn koffer. Toen ik benaderd werd door Skechers en er werd gepraat over een ‘ultra lichte’ wandel sneaker werd ik nieuwsgierig.

Skeckers GOwalk

Er is niets teveel gezegd want de schoenen wegen werkelijk bijna niets, 115 gram voor maat 40. Dat zal geen overgewicht opleveren.

Skechers GOwalk, zijn flexibel en buigzaam zodat je voeten natuurlijk bewegen” lees ik op het kaartje dat eraan hangt. Ik kan inderdaad de schoen alle kanten op buigen en ze veren net zo makkelijk weer terug.

Toen ik het model zag was ik in eerste instantie niet gelijk verkocht. Ik heb een bepaalde smaak en vond ze niet echt mooi. Inmiddels heeft reizen en dan vooral het vele wandelen onderweg mij geleerd dat schoenen niet altijd mooi moeten zijn maar vooral comfortabel moeten zitten.

Skechers GOwalk

Go like never before

Bij de meeste schoenen moet ik ze echt even inlopen voor ze lekker zitten. Daarbij heb ik altijd een probleem met mijn hoge wreef waardoor de schoen wel eens knelt op mijn voet. Eerlijk is eerlijk dit is de eerste schoen waar ik zo op weg loop en waarbij ik niet na een paar uur de blaren op mijn hielen heb zitten.

Aangezien ik onderweg nog al eens van de gebaande paden afwijk zien mijn schoenen er al snel smerig uit. Voor deze schoenen hoef ik geen dure schoonmaakspullen te kopen want ik kan ze gewoon koud wassen en ophangen en daarna zitten ze nog steeds lekker.

De anti micro inlegzool gaat transpireren tegen en ik zal jullie de details besparen van andere schoenen die ik draag na een dag in de warmte op reis maar ik heb er nu geen last van.

Nieuwsgierig geworden of er een goed paar voor jou tussen zit? Bekijk dan online de Skechers GOwalk collectie.

Skechers GOwalk

De foto’s van de Skechers die ik draag op de fiets en waarmee ik door het park wandel zijn gemaakt en bewerkt door Bert van der Toorn.

 

Print Friendly, PDF & Email