Ik ben net weer terug van een paar heerlijke dagen in Zuid Tirol. Deze keer mocht ik de regio Alpe di Siusi en Alta Badia ontdekken op uitnodiging van BuroSix.

Overnachten in een Airport hotel

Vorige week vrijdag vertrok ik vroeg vanaf Amsterdam voor mijn vlucht naar Innsbruck. Omdat ik de dag daarvoor ook in Amsterdam moest zijn voor een paar afspraken kwam het goed uit om eens een hotel te testen dat vlakbij een vliegveld ligt.

Mercure-Airport-Amsterdam

Ik heb het geluk dat ik vlakbij Den Haag centraal woon en bijna op elke tijdstip wel op Schiphol kan komen. Maar ik moet zeggen dat het toch wel veel fijner is om vlakbij wakker te worden, een shuttle bus in te stappen en tien minuten later gewoon op Schiphol te staan.

Mercure Hotel Amsterdam Airport

Rondom Schiphol liggen meerdere hotels. Een daarvan is het Mercure Hotel Amsterdam Airport en daar heb ik de nacht doorgebracht.

Review: Mercure Hotel Amsterdam Airport

Het is een 4 sterren hotel dat is gelegen aan de rand van Amsterdam. Vanaf de A4, de A9 en de A10 is het goed bereikbaar. Als je met het openbaar vervoer reist dan kan je vanaf Schiphol met de gratis shuttle van het Mercure hotel naar het hotel. Deze service rijdt op- en neer tussen 06.00 uur en 12.00 uur en van 17.00 uur tot 23.45 uur. Mocht je in de tussentijd gebruik willen maken van de shuttle vanaf het hotel naar het vliegveld dan kan dat kosteloos op aanvraag.

De kamer

De in totaal 152 kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen. Qua uitstraling van buiten zou ik niet snel voor dit hotel kiezen maar in dit geval vind ik dat ook helemaal niet belangrijk. Het gaat om één overnachting, de kamer ziet er goed uit en het belangrijkste, het gemak dat je vlak bij het vliegveld zit.

De kamers zijn ruim en ik verbaasde me over het enorme bed, daar kan je wel met zijn drieën in liggen. De badkamer heeft een bad en dat heeft altijd mijn voorkeur. Heerlijk even dobberen;)

Review: Mercure Hotel Amsterdam Airport

Review: Mercure Hotel Amsterdam Airport

Review: Mercure Hotel Amsterdam Airport

Uitzicht had ik op het parkje en in de ochtend werd ik fris wakker met het geluid van tjirpende vogels. De Oeverlanden en het Amsterdamse Bos liggen niet ver van het hotel.

Het restaurant en de bar

Tegenover de receptie is de lounge met bar. Vanaf 08.00 uur in de ochtend tot middernacht kan je hier terecht. Veel mensen gebruiken deze locatie ook voor meetings.

Mercure-Airport-Amsterdam

Mercure-Airport-Amsterdam

De voordelen van overnachten in een airport hotel
• Je bent vlakbij het vliegveld
• Je kan later opstaan
• Je hoeft geen rekening te houden met verkeersopstoppingen
• Je wordt (in dit geval gratis) met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht.

Het nadeel vind ik dat de liften relatief ver gelegen zijn van de receptie. Je moet dus even lopen voordat je naar boven kan en daarbij pas je niet met 2 personen en met grote bagage in de lift.

Overnacht jij wel eens in een airport hotel?

Print Friendly, PDF & Email