Grote blauwe dingen staken er vroeger uit mijn oren als ik weer eens ging vliegen. Vreselijk vond ik ze en ik deed ze altijd gauw in en mijn haar los. Al gauw was ik er helemaal klaar mee en nam ik mijn oordoppen niet meer mee op reis. Voor vertrek kocht ik dan maar een zak winegums die ik leeg at in de hoop minder last te hebben van de luchtdruk in het vliegtuig.

FlyFit en SwimSafe oordoppen

Onlangs werd ik benaderd door Alpine Hearing Protection met de vraag of ik de FlyFit oordoppen wilde testen. Daar had ik wel oren naar.

Flyfit oordoppen

 

Afgelopen week vloog ik met Thai Airways naar Bangkok en tijdens het taxiën plugde ik de doppen in mijn oren. Ik zat er klaar voor en jawel met mijn haar in een knot want die oordoppen zijn zo klein dat je ze echt bijna niet ziet. Als je wil kan je ze zelfs nog iets inkorten en op maat maken.

Alpine FlyFit oordoppen & travelbox

Toen ik eenmaal in de lucht hing heb ik ze uit gedaan want ik miste wel het geroezemoes in het vliegtuig. De oordoppen werken niet alleen goed voor de druk maar dempen ook het geluid. Bij mijn setje FlyFit zat ook een kleine travelbox waarin ik de oordoppen kan opbergen. Handig detail, je kan de ring die eraan hangt bijvoorbeeld aan je sleutelbos bevestigen.

Voor de daling bracht ik de oordoppen weer in en zo landde ik zonder oorpijn op de luchthaven van Bangkok.

SwimSafe oordoppen

SwimSafe oordoppen

Als ik op reis ben en er is water in de buurt dan ben ik daar te vinden. Van jongs af aan ben ik al een waterrat en sinds ik de onderwaterwereld heb ontdekt begeef ik mij graag tussen de vissen. De SwimSafe oordoppen zijn te gebruiken bij zwemmen en snorkelen tot maximaal 1 meter diepte. Voor duiken zijn ze dus niet geschikt.

Snorkelen op Koh Talu

Stop ze diep genoeg in je oren en je hebt geen last van water in je oren. Ook onderwater bleven de oordoppen goed zitten en een leuke bijkomstigheid is, het dempt ook de omgevingsgeluiden. Ideaal voor mij als er gillende kinderen in het water rond spartelen.

Niet alleen voor in het water zijn de oordoppen geschikt, ze beschermen ook tegen de wind als je bijvoorbeeld op een boot zit of aan het surfen bent. Voor mensen die regelmatig last hebben van een oorontsteking of dit juist willen voorkomen zijn de SwimSafe oordoppen ideaal.

Beide oordoppen zijn gemaakt van zacht materiaal en de vorm past zich door de warmte aan de gehoorgang aan. Bij mij liggen de setjes alweer klaar voor de volgende reis.

FlyFit oordoppen winnen?

Heb jij ook last van luchtdruk verschillen tijdens het vliegen en zou een FlyFit oordoppen set jouw reis een stuk comfortabeler maken? Like dan mijn Facebook pagina en laat mij weten in een reactie hieronder waarom jij ze graag wilt ontvangen. Wie weet ontvang jij dan binnenkort een setje in de brievenbus.

Print Friendly, PDF & Email