Ben jij op zoek naar een lange warme outdoor winter jas? Dan kan ik je de Fjällräven Greenland winter parka jas voor dames zeker aanraden. Ga warm de winter door, ontdek wat de betekenis van een parka is en hoe je met een technisch wasmiddel langer kan genieten van je outdoor winter jas.

Warm de winter in met Greenland winter parka jas

Ik heb het altijd een uitdaging gevonden om een fijne en warme winterjas te vinden. Op echt koude dagen in Nederland trek ik graag mijn wintersport jack aan. De winterjassen die ik heb komen allemaal net tot onder mijn rug en dat betekent dat het gedeelte rond mijn heupen wel frisjes is in de wintermaanden. Zeker als er een gure wind door Nederland raast. Dus ik was al lange tijd op zoek naar een fijne winterjas die wat langer is, zo net boven de knie. En dan niet zo’n ‘slaapzak look-a-like’ jas.

Het merk Fjällräven kende ik alleen van het zien van de hip gekleurde rugzakken bij vriendinnen. Dat had de Zweedse Åke Nordin toen hij in 1960 zijn kelder inging in Örnsköldsvik vast niet kunnen bedenken. Toen ik onlangs in de Fjällraven winkel was in Amsterdam ontdekte ik dat dit Zweedse merk veel meer outdoor (kleding) spullen heeft dan ik dacht. Er is een zeer uitgebreide Fjällräven collectie bestaande uit, dames- en herenkleding, outdoor spullen en uitrusting en handige accessoires. Er zit vast iets bij voor jouw avontuur.

Blij verrast was ik bij het zien van de winter parka jas. Een stoer model winter jas voor een fijne wandeling, maar waar je ook prima mee kan fietsen of zelfs paardrijden. Want de rits kan je aan twee kanten open doen en dat is wel handig bij een lange jas als je wilt gaan zitten. Ohhh en dat ’teddyachtige’ bont van binnen voelt zo heerlijk aan. Jammer trouwens dat dat niet in de zakken van de jas zit, dat zou nog fijner zijn voor die koude handen van mij.

Of je nu op zoek bent naar een warme winterjas voor wandelingen over het strand of door het bos of dat je een warme winter parka zoekt voor dagelijks gebruik. Het kan allebei. De Fjällräven parka is gemaakt van zogenoemd G-1000 materiaal, een duurzaam eco materiaal dat wind- en waterbestendig is. De lekkere warme teddyvoering zit zowel in de capuchon als in de jas rondom je lijf.  Ik ben helemaal blij met deze Scandinavische winterjas die je ook nog eens leuk kunt tailleren met behulp van touwtjes aan de binnenkant van de jas.

*Bekijk de Fjärväven collectie bij Bever en hier bij de Bijenkorf.
**Ontdek hier al mijn reviews van producten uit de Fjällräven collectie.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Warm de winter in met Greenland winter parka jas

Wat is een parka en wat is de betekenis ervan?

Een parka jas?! Wat is een parka jas en wat is de betekenis ervan vroeg ik mij als eerste af. Ik hou wel van het dragen van goede en mooie kleding maar ik ben absoluut geen shop liefhebster. Ik koop iets als ik het nodig heb en ga alleen naar de stad of winkelen met een doel. Niet om, naar mijn mening doelloos, rond te kijken. Toen ik op zoek was naar een fijne warme en vooral ook lange outdoor jas ontdekte ik pas de betekenis van parka. Een parka jas is een jas met een capuchon die meestal met bont is afgewerkt.

De Ungangan, mensen die leven op de Aleoeten, een eilandengroep die grotendeels tot Alaska behoort en aan de westkant in Tsjoekotka, Rusland hebben het woord parka nieuw leven ingeblazen. Zo nieuwsgierig als ik ben surf ik dan gelijk weer minuten lang over het internet en ontdek ik dat het woord parka is afgeleid van het Russische ‘párka’, waar het een jas gemaakt van pels betekent. Oorspronkelijk waren parka’s jassen gemaakt van pels of echt bont maar dat is uit den boze tegenwoordig, gelukkig.

In de jaren ’50 raakte de parka bekend in het westen, uitgevoerd in nylon met een gewatteerde voering een capuchon met bont. Vooral de Amerikaanse krijgsmacht gebruikte de jas toen. In de jaren ’60 werd het een fashion item en kon je de jas bij zogenoemde armydumps kopen. In no time werd de parka super populair en dat is die eigenlijk nog steeds. Fjällräven verkocht de eerste winter parka in 1972 en deze donkergroene gevoerde Greenland Winter Parka is geïnspireerd op dat model. Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar dit hele verhaal vind ik toch erg leuk om te weten, zeker als reisliefhebber.

Wil jij je winter parka extra lang mooi houden? Zo doe je dat! 

Wasvoorschrift parka: check specifiek de wasvoorschriften van jouw parka. Is de parka met dons gevoerd? Gebruik dan een donswasmiddel, daarna kan die eventueel in de droger met een tennisbal erbij. Het zou een ‘Oma-weet-alles weetje kunnen zijn’. Is die gevoerd met bont? Dan is het belangrijk de jas te wassen met een technisch wasmiddel. Nooit geweten dat het bestond maar je kan een technisch wasmiddel kopen bij onder andere Bever. Ik ben dus altijd bang dat het misgaat met dit soort dingen, dus een keer in de zoveel tijd breng ik mijn duurdere kleding/jassen naar de stomerij. Het kost wat meer maar daar vertrouw ik meer op.

De winter parka impregneren: ik zou er dus niet aan denken maar het wordt dus juist aangeraden om de winterjas na het wassen in de droger te stoppen of zelfs te strijken. Het is dus blijkbaar zo dat je de waterafstotende laag als het ware heractiveert hierdoor. Heb je dit een paar keer gedaan? Dan wordt het tijd om de winter parka te impregneren. Wat mij betreft handige weetjes voor een jas die je vermoedelijk graag zo lang mogelijk mooi wil houden voor de prijs die je ervoor betaald.

Fjällräven parka voor dames, nu = Sale!

Denk jij na het lezen van deze review over de Fjällräven Greenland winter parka jas en het zien van de foto’s; ‘die jas wil ik ook‘. Dan bof je, want deze warme winterjas kan je nu tijdens de Bever Sale kopen met 25% korting, dat scheelt zo’n €100,-! Van dat bedrag kan je alweer een deel van je reis naar bijvoorbeeld Zweden uitgeven.

*Koop deze warme  Fjällräven winterjas nu met korting.**
Voordelen van shoppen bij Bever > gratis verzenden vanaf €30,- + 365 bedenktijd, dus als het niet meer zo koud wordt kan je de jas in oktober nog testen en eventueel retourneren. 

Wat vind jij van deze Fjällräven Greenland winter parka?

*Ik werk samen met Fjällräven. Dat betekent dat ik regelmatig producten ontvang voor een review. Mijn reviews zijn altijd eerlijk en persoonlijk door mij geschreven. Ik review alleen producten van merken die ik zelf heb uitgekozen omdat ik het belangrijk vind dat het product bij mij en mijn wensen past. Zijn er nadelen? Ook dan vermeld ik het. Ik ben geen ambassadeur van Fjällräven en ik draag ook andere merken. Door de samenwerking aan te gaan met diverse merken ben ik in staat om deze informatie gratis aan de lezer aan te bieden. Wil je hier meer over weten? bekijk dan ook mijn Privacy & Disclaimer pagina.

Print Friendly, PDF & Email