Jassen, rugzakken en handige accessoires, je ontdekt het allemaal in deze review van de Fjällräven collectie. Ben je op zoek naar stevige en waterdichte rugzakken en mooie kleding bestaande uit truien, jassen en vesten? Dan zit je goed bij dit mooie outdoormerk uit Zweden.

Review Fjällräven collectie

Met dank aan Åke Nordin, die in 1960 na zijn reis naar Groenland in zijn kelder in het Zweedse Örnsköldsvik dook, kunnen wij vandaag de dag allemaal optimaal genieten van outdoor reizen in fijne kleding en met een goede uitrusting en handige accessoires.

De missie van Fjällräven is het ontwikkelen van tijdloze, functionele en duurzame outdoor producten, waarbij mens, dier en natuur centraal staan. Na mijn eerste ervaring met Fjällraven, het dragen van een winter parka jas, ben ik helemaal om. Tijd voor een review van de Fjällräven collectie want die is zeer uitgebreid dus je kan alle kanten op. Tip, ga eens kijken bij de enige echte Fjällraven winkel in Amsterdam. Vandaag de dag bestaat de Fjällräven collectie uit:

 • Fjällräven Dameskleding;
 • Fjällräven Herenkleding;
 • Fjällräven uitrusting en accessoires.

*Bekijk de Fjällräven collectie bij Bever en bekijk hier de Fjällraven collectie bij De Bijenkorf.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Review Fjällräven collectie

Abisko Trail Fleece vest en praktisch outdoor jack met capuchon

De nieuwe Fjällraven lente- en zomercollectie is gelanceerd en gezien ik graag met dit mooie Zweedse merk samenwerk heb ik weer twee kledingstukken uitgezocht voor mijn komende reizen dit seizoen. Nieuw dit jaar in de Fjällräven lente- en zomer collectie is de toepassing van G-1000 Air Stretch.

*Ontdek er alles over in dit artikel over de Fjällräven lente- en zomercollectie

Fjällräven lente- en zomercollectie

Fjällraven jassen, review Greenland Jacket W

Voor mijn reis naar de Faeroër Eilanden was ik op zoek naar een stevige ’tussenjas’ die vooral echt goed waterdicht is. Omdat ik ook een aantal activiteiten ging ondernemen, waaronder paardrijden, vind ik het heel belangrijk dat een jas een rits heeft die aan twee kanten open kan. Zodat ik de jas ook te paard kan dragen.

Zo ontdekte ik het Greenland Jacket, dat al sinds 1968 op de markt is en het eerste jack was van Fjällräven. Het Greenland Jacket werd ontwikkeld in samenwerking met leden die deelnamen aan de Scandinavische Greenland-expeditie in 1966 en werd direct populair bij bergbeklimmers. Gelukkig ontdekte ook andere outdoorliefhebbers het praktische jack en anno 2019 is het Fjällräven Greenland Jacket een van Fjällräven’s signature-kledingstukken.

 • Handig, een binnenzak met rits.
 • Wind- en waterbestendig met G-1000 Eco.
 • Ideaal, de jas weegt maar 650 gram en is heel klein op te rollen;
 • Rits die aan 2 kanten werken, ideaal voor paardrijden op reis;
 • Gemaakt van 65% gerecycled polyester & 35% biologisch katoen.
 • Verstelbaar trekkoord, waardoor je de jas naar je smaak kan aantrekken.
 • Goed passende capuchon, een die eens niet afwaait bij een flinke windvlaag;

*Bekijk hier de Fjällräven dames jassen collectie
*Tip > Impregneer de jas met Greenland Wax voor extra bescherming tegen het weer.

Fjällraven jassen, review Greenland Jacket W

Fjällräven Greenland winter parka jas

Inmiddels draag ik al drie winters langs de Fjällraven Greenland winter parka jas. Een hele fijne en warme jas die mij goed beschermt tegen het weer en ook nog eens leuk staat. Hoewel Fjällräven zich richt op outdoor kleding is deze jas ook prima te dragen in het dagelijks leven. Ik ben zo’n fan van de jas dat ik voor de afwisseling van kleur nog een Greenland winter parka jas voor dames heb, in de kleur Buckwheat Brown.

Het fijne aan deze winterjas vind ik dat hij goed wind- en waterdicht is. Het teddybont waarmee de jas gevoerd is, is zo lekker warm en zacht. De winter parka jas is lang en komt met mijn 1.80 meter tot iets boven mijn knie waardoor ook de achterkant lekker warm blijft. Door de dubbele ritsen kan je er ook prima mee fietsen, dan rits je de jas namelijk aan de onderkant iets open.

*Ontdek het verhaal van de winter parka jas.
**Lees mijn uitgebreide review van de
Fjällraven Greenland winter parka jas.
***
Nu in de sale bij Bever, Fjällräven winterjas in donkergroen en donkerblauw.

Wat is een winter parka jas?

Fjallraven parka

Review Fjällräven Visby 3-In-1 winterjas voor dames

Ik ben net terug van een winterse reis naar Finland en Fins Lapland. Tijdens die reis heb ik een lange winterjas voor dames gedragen. Zojuist is mijn complete review over de Fjällräven Visby 3-In-1 winterjas voor dames gepubliceerd zodat jij kan ontdekken of dit de warme winterjas is die je zoekt.

*Deze paarse winterjas is nú in de aanbieding bij Bever.
**Lees hier de complete review van de Fjällräven Visby 3-In-1 winterjas voor dames.

Review over de Fjällräven Visby 3-In-1 winterjas voor dames

 

Fjällraven rugzakken, de Ulvö 23 review

De ideale rugzak voor op reis, wat mij betreft is het een hele zoektocht. Al komt de rugzak van Fjällräven, de Ulvö 23, wel dichtbij de ultieme rugzak. Het cijfer 23 staat voor een inhoud van 23 liter. Eerder gebruikte ik een wandel rugzak van 18 liter maar die vind ik toch te klein. Al met al neem ik toch altijd heel wat mee aan fotografie spullen en persoonlijke dingetjes.

Mijn 36 liter rugzak gebruik ik vooral voor het reizen van- en naar een bestemming. Daar passen namelijk al mijn persoonlijke spullen en elektronica in die ik bij mij wil houden tijdens een reis. Feit blijft dan dus dat ik meestal een extra rugzak meeneem voor tijdens wandelingen, hikes en paardrijden.

Deze Fjällraven rugzak komt wel heel dichtbij. Want de inhoud van 23 liter is prima voor een wandeling. Voor het paardrijden (alleen als ik meer dan een halve dag ga rijden, anders volstaat een heuptas) is het fijn dat ik de tas wat hoger op de rug kan dragen. En qua reizen kom ik met 23 liter al heel ver. Een van de voordelen is namelijk ook dat de rugzak is verdeeld in 2 compartimenten en een gewatteerd computervak heeft. Daar past precies mijn latop van 15 inch in.

 • Er zit een bevestigingslus aan waar je iets aan kan hangen;
 • Je persoonlijke spullen kunnen in het voorvak worden opgeborgen;
 • Plaats voor een flesje water in het zijvak dat gemaakt is van stretchstof;
 • Je kan je laptop (maximaal 15 inch) in een gewatteerd gedeelte opbergen;
 • De rugzak is waterdicht en gemaakt van duurzaam Bergshell-materiaal met 31% gerecycled nylon.
 • Beiden vakken hebben een ritssluiting waarbij de rits kan worden afgedekt door de stof van de rugzak;

*De Ulvö 23 rugzak kan je hier kopen.

Fjällraven rugzakken, de Ulvö 23 review

Review Fjällräven Ulvö Hip Pack Medium review > handig heuptasje

Meestal neem ik een rugzak mee omdat ik het fijn vind dat ik dat zoal de naam al zegt, op mijn rug kan dragen, inkoppertje! Maar een handig heuptasje is wel fijn voor tijdens het paardrijden. Het beste is om niets te dragen tijdens het paardrijden dat ‘afsteekt van je lichaam’. Mocht je van je paard vallen dan is het niet fijn als dat op een tas gebeurt waar spullen inzitten.

Maar ja soms wil je toch iets meenemen, zoals in mijn geval mijn telefoon en mijn GoPro om de buitenrit vast te leggen. En dat kan dus heel gemakkelijk in een handig heuptasje. Nu ik toch helemaal in Fjällräven stijl op reis ga kwam de zwarte Ulvö Hip Pack Medium goed van pas. Het logo van Fjällräven reflecteert ook nog eens dus je valt wel op, op je paard.

 • Er is een hoofdvak dat je kan afsluiten met een rits;
 • De inhoud van de Ulvö Hip Pack Medium is 2 liter;
 • De heuptas is gemaakt van duurzaam Bergshell-materiaal met 31% gerecycled nylon;
 • De heupgordel kan je verstellen, zodat je het bijvoorbeeld ook over je jas kan dragen;
 • Echt goed waterdicht, ik kreeg een flinke plensbui te verduren tijdens het paardrijden;
 • Er is een klein zijvak aan de achterkant van het heuptasje dat dicht tegen je lichaam zit.

*De Ulvö Hip Pack Medium kan je hier kopen.

Ulvö Hip Pack Medium review

Fjällraven Sale

Fjällraven is een prachtig en zeer goed outdoor merk waarbij je betaald voor de kwaliteit. Ik heb nu zo’n drie jaar de Fjällraven Greenland winter parka jas en hij lijkt nog als nieuw.

Om toch iets goedkoper de mooie Fjällraven producten te kunnen kopen voor je reizen raad ik je aan om de Fjällraven Sale in de gaten te houden. Een paar keer per jaar vind je in de Bever webshop de producten van Fjällraven in de sale of ga eens naar de jaarlijkse Fjällraven sample sale in Houten.

*Voordelen van Fjällräven shoppen bij Bever > gratis verzenden vanaf €30,- + 365 bedenktijd.

Fjällraven sale

Wat vind jij van deze review Fjällräven collectie?

*Ik werk samen met Fjällräven. Dat betekent dat ik regelmatig producten ontvang voor een review. Mijn reviews zijn altijd eerlijk en persoonlijk door mij geschreven. Ik review alleen producten van merken die ik zelf heb uitgekozen omdat ik het belangrijk vind dat het product bij mij en mijn wensen past. Zijn er nadelen? Ook dan vermeld ik het. Ik ben geen ambassadeur van Fjällräven en ik draag ook andere merken. Door de samenwerking aan te gaan met diverse merken ben ik in staat om deze informatie gratis aan de lezer aan te bieden. Wil je hier meer over weten? bekijk dan ook mijn Privacy & Disclaimer pagina.

Print Friendly, PDF & Email