Toscane is een populaire bestemming voor Nederlanders! Tijd voor een review van de 100% Toscane reisgids boordevol tips voor jouw vakantie in Italië.

Vakantie naar Toscane

Al jaren is het Italiaanse Toscane een populaire bestemming voor Nederlanders. Ik had het geluk dat ik er in 2013 vijf maanden mocht wonen toen ik als campingbeheerder voor Roan Camping Holidays werkte.

Florence kent iedereen en de scheve toren van Pisa hebben de meeste mensen ook wel gezien. In Siena zijn ook veel mensen geweest maar de wereld beroemde Palio di Siena kent niet iedereen is mij duidelijk geworden.

Of je nou van de Italiaanse charme houdt, het eten, de pittoreske dorpjes, de natuur, de stranden of wat dan ook. Toscane biedt zoveel mogelijkheden voor iedereen dat ik mij niet kan voorstellen dat je niet van deze regio gaat houden.

Pitiglanio

Review 100% Toscane reisgids

100% Toscane brengt je naar die plekken waar anderen niet komen staat er in de gids. Ik schreef al dat ik vijf maanden in Toscane heb gewoond en ik dacht dat ik toch wel alles had gezien.

Ik maakte uitstapjes naar San Gimigano, Volterra, Bolgheri, Pisa, Lucca, Florence, twee kaar naar de Palio in Siena, Nationaal Park Maremma, de eilanden Giglio en Elba en nog tientallen plaatsjes. En nog staan er in de reisgids plaatsen en reistips waar ik niet ben geweest.

Bij het doorlezen van de gids heb ik weer genoeg inspiratie opgedaan voor als ik weer eens terug ga naar Toscane. Ik wil ook wel eens wandelen door het natuurgebied Lagi di Burano, (blz. 300), paardrijden door de Toscaanse heuvels, (blz. 218), uitgaan in Forte dei Marmi, (blz. 180) en het moet er toch eens van komen om Arezzo te bezoeken.

Italiaanse lekkernijen

Favoriete fotograaf in Siena

Toen ik de gids thuis ontving bladerde ik als eerst naar pagina 264 want daar staat een foto van mijn favoriete fotograaf, Luciano Valentini, die al meer dan 30 jaar de Palio di Siena fotografeert. Leuk om te zien dat hij ook in deze reisgids wordt genoemd want zijn winkel is zeker een bezoek waard als je in Siena bent.

Foto Luciano Valentini 100% Toscane gids

Maremma National Park

Daarnaast kwam ik weer tips tegen van waar ik denk daar moet ik ook nog over schrijven, zoals de natuurlijke baden van Saturnia en mijn paardrijtocht tezamen met de Butteri in de Maremma. Wil jij nog veel meer reisinspiratie op doen voor je vakantie in Toscane, Italië? Neem dan eens een kijkje op de website van ToscaneTips.nl.

*Ontdek deze leuke Agriturismo Giuncola & Granaiolo in Rispescia.
**Lees mijn ervaringen bij bovenstaande Agriturismo en show van Butteri.

Maremma National Park

Voordelen 100% Toscane reisgids

• Duidelijke informatie met openingstijden en website vermeldingen voor meer info
• Bijna overal staan adressen bij vermeldt die je kan invoeren in je navigatie
• Uitneembare routekaart
• Stadswandelingen op losse handzame kaarten met plattegrond
• Je kan een gratis app downloaden die je ook offline kunt gebruiken

Nadelen 100% Toscane reisgids

• De gids telt méér dan 300 bladzijden en ik vind hem vrij zwaar. Voordeel is wel dat je ter plaatse de gratis app kan gebruiken.

Heb jij nog plannen voor dit jaar of wellicht al voor volgend jaar om naar Toscane te gaan?

 

Print Friendly, PDF & Email