Uniek in Europa, een reuzenrad boven zee en dat in Scheveningen! Na weken van bouwen, uitstellen en twee dagen proefdraaien was het vorige week vrijdag eindelijk zover. Het Reuzenrad De Pier Scheveningen werd geopend voor het publiek en daarmee is Den Haag weer een nieuwe hotspot rijker. Dat Den Haag booming is moet je maar snel komen ontdekken want deze attractie mag je niet missen!

De Pier in Scheveningen

Hotspot: Reuzenrad De Pier Scheveningen

Ik kom al sinds mijn jeugd in Scheveningen omdat mijn familie daar woont en heb vele goede herinneringen aan De Pier. Ik was dan ook dolblij dat De Pier weer open ging nadat het jaren dicht was geweest. Heerlijk flaneren over het bovendek en net als vroeger met omi weer even portie poffertjes eten bij het Pannekoekenrestaurant. Jammer dat zij dat niet meer heeft mogen meemaken!

Inmiddels is er zoveel veranderd en is De Pier echt een dagattractie geworden. Het overdekte gedeelte is een lange foodpromenade en op het bovendek kan je aan het einde genieten bij Kust voor een drankje. Op het zuidereiland kan je sinds kort “Tasty Comedy” avonden beleven en onlangs ben ik gaan floaten boven zee in het FloatCenter. Hoe gaaf is het dat er nu ook een reuzenrad op het voormalige Schateiland is herrezen?

Reuzenrad De Pier Scheveningen

Hotspot: Reuzenrad De Pier Scheveningen

Reuzenrad De Pier Scheveningen

Den Haag van grote hoogte bekijken? Dan kan nu dus op de Scheveningse Pier waar het eerste reuzenrad boven zee staat. Vanuit de 36 gondels die in het reuzenrad hangen heb je een weids uitzicht over het 11 kilometer lange strand, de kustlijn, de skyline van Den Haag en bij helder weer zelfs Katwijk en Hoek van Holland. Wil je helemaal een unieke ervaring beleven stap dan aan boord van de VIP gondel die is voorzien van een glazen bodem en extra luxe inrichting. Als je nog even geduld hebt, of kom gewoon een keer terug als het zover is, straks is het ook mogelijk om te genieten van een lunch, high tea of diner in de VIP gondel.

De wind was krachtig afgelopen zondag op Scheveningen maar tegen het einde van de middag ging het reuzenrad gelukkig open. Samen met Willemijn van Den Haag FM ben ik naar het reuzenrad gegaan voor een reportage. Check zeker even de publicatie van het reuzenrad op de Pier van Willemijn met radio fragment. Als een klein kind zo blij stond ik voor het rad te wachten tot er een gondel vrij kwam. Langzaam draaien we omhoog naar een hoogte van 50 meter en daar ‘hangen’ we dan. “Wowww, zo gaaf om mijn eigen stad zo te zien, heel bijzonder“. Ik reis ontzettend veel en zoek overal waar ik ben het hoogste punt op voor een uitzicht. Hoe gaaf dat dit nu ook kan in mijn eigen woonplaats. Ik zit nu op een plek die nog hoger is dan de Pier toren.

Reuzenrad

Reuzenrad De Pier

Reuzenrad Attractie Scheveningen - Den Haag

Reuzenrad De Pier

Opnames Den Haag FM Reuzenrad De Pier Scheveningen

Reuzenrad De Pier

Reuzenrad Attractie Scheveningen

Facts & Figures Reuzenrad De Pier

 • Eerste reuzenrad in Europa boven zee
 • Ruim 50 meter hoog
 • 36 gondels
 • 1 VIP gondel met glazen bodem
 • 2 minuten per ronde
 • 200 ton zwaar
 • De constructie van 8 palen is door het eiland geboord en verankerd in zee
 • Bij windkracht wordt het schommelen en draait het reuzenrad niet

Hotspot Den Haag

Attractie Scheveningen - Den Haag

Informatie en prijzen voor bezoek reuzenrad
Tickets voor het reuzenrad kunnen bij de kassa op De Pier gekocht worden. Op dit moment is het nog niet mogelijk om tickets online te reserveren. Het reuzenrad is, net als De Pier zelf, elke dag geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Vanaf windkracht 8 gaat het reuzenrad dicht, omdat de gondels dan teveel schommelen. Dus bij twijfel over het weer op Scheveningen, even bellen. Voor meer informatie over het reuzenrad van Skyview Attractions kan je de website Skyview De Pier checken.

 • 7 euro voor kinderen t/m 12 jaar
 • 9 euro voor volwassenen
 • 24 euro voor een familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen)
 • 55 euro voor de VIP-gondel

Wil jij ook Scheveningen wel eens zien vanuit het Reuzenrad De Pier Scheveningen?

Hieronder vind je het artikel dat is verschenen op Den Haag FM.

Den Haag FM Reuzenrad

 

Print Friendly, PDF & Email