La Dolce Vita, oftewel, geniet van het goede leven in Zuid-Tirol! Een adresje waar dat kan is het luxe wellness hotel Der Weinmesser, een van de eerste wijnhotels in Zuid-Tirol. Het restaurant van Der Weinmesser in Schenna staat bekend onder fijnproevers en wijnliefhebbers. En het beste is natuurlijk als je hier als hotelgast verblijft, zodat je na een heerlijk diner met bijpassende wijnen zo naar je hotelkamer kan.

Restaurant Der Weinmesser, voor fijnproevers en wijnliefhebbers

De gastheren Doris en Christian Kohlgruber leggen hun gasten graag in de watten. Zowel in het hotel als in het restaurant van Der Weinmesser. Beide heren zijn gediplomeerde sommeliers die wijnliefhebbers graag het beste van Zuid-Tirol en Italië laten proeven. Je gelooft het niet, maar er zijn maar liefst 600 wijnen in de wijnkelder! Het is dan ook niet zo gek dat dit wijnhotel een van de top wijn- en wellnesshotels in Zuid-Tirol is en één van de ruim 25 hotels dat is aangesloten bij de hotelcoöperatie Vinum Hotel Südtirol.

Veel liefhebbers van goed en lekker eten met bijpassende wijnen kiezen voor het speciale Wine & Dine arrangement. Hotel Der Weinmesser is door Falstaff uitgeroepen tot een van de ‘5 lekkerste fijnproevershotels van Zuid-Tirol‘. Hotelmanager Christian Kohlgruber is zelf de chef-kok van het hotel. Hij selecteert zorgvuldig de beste regionale producten om ze samen met zijn keukenteam te verwerken tot verfijnde gerechten. Wat er nou zo bijzonder is aan het restaurant Der Weinmesser is volgens de eigenaren dat:

  1. Er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige ingrediënten;
  2. Er wordt gekookt met lokale producten en verse, seizoensgebonden producten;
  3. Bij elke gang adviseren de gediplomeerde sommeliers een bijpassende wijn, zodat de volle smaaknuances van elke maaltijd tot uiting komen.

Loopt het water jou al in de mond en wil je hier graag eens dineren? Maak dan een reservering voor een diner in het á la carte restaurant. Als het heerlijke zomerweer is, kan het diner ook op het terras geserveerd worden. Wil je echt bijzonder uit eten in Zuid-Tirol tijdens je vakantie? Neem dan op tijd contact op met het hotel en informeer naar de mogelijkheden voor een diner in de rode wijnkelder of in de moderne Weinmesser Stube.

Alle rode wijnen worden in de wijnkelder bewaard. Alle witte wijnen bevinden zich boven het restaurant, in een speciale opslagruimte en koelruimte ineen die de aandacht trekt. De sommeliers hoeven daarvoor alleen maar de trap op te lopen om een passende witte wijn op te halen die direct goed gekoeld geserveerd kan worden.

Wijn, eten en design, dat zijn de drie kernwoorden van dit hotel met restaurant. Een aanrader is om niet alleen te gaan eten in restaurant Der Weinmesser, maar een complete wijnvakantie in dit hotel in Zuid-Tirol te plannen. Er valt namelijk van alles te ontdekken en te beleven op het gebied van wijn, zoals:

  1. Wijnproeverijen;
  2. Het volgen van wijnseminars;
  3. Rondleidingen door wijngaarden;
  4. Rondleidingen door de wijnkelders;
  5. ‘Wine & Dine’ arrangementen en meer wekelijkse thema arrangementen.

*Bekijk hier alvast de menukaart;
**Bijzonder! Ontdek ook de wijnspa;
***Ontdek hier onze uitgebreide reportage over hotel der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wijnhotel in Scena in Zuid-Tirol

Hotel Der Weinmesser in Scena in Zuid-Tirol

Loopt het water jou al in de mond?

Print Friendly, PDF & Email