Cinque Terre, dé vijf Italiaanse dorpjes gelegen op een prachtige en bijzondere locatie. Reizen met de trein Cinque Terre is de ideale manier om alle dorpen te ontdekken. Reis met de trein langs de dorpen Manarola, Vernazza, Monterosso al Mare, Corniglia en Riomaggiore.

Reizen met de trein Cinque Terre 

De vijf hieronder genoemde dorpen vormen samen de Cinque Terre. De Italiaanse dorpjes zijn zo populair dat het hier echt enorm druk kan worden. Aangezien de meeste dorpen autovrij zijn kan je de Cinque Terre het beste per trein ontdekken.

Voor de eigenwijze reizigers onder ons. Je kan het proberen maar ik geef je in het hoogseizoen weinig kans op een parkeerplek als je toch besluit de Cinque Terre te bezoeken met de auto. Doe je het toch, bereid je voor op ellenlange files! Ik was er in mei en reisde met een taxi vanaf het treinstation La Spezia met de auto naar Manarole. Het is werkelijk waar een prachtige rit maar gelukkig werd ik afgezet, er zijn reizigers die uren op de weg hebben gestaan.

Reizen met de trein dus als je naar Cinque Terre gaat! Er is een zeer goed, frequent en goedkoop trein netwerk. Ik heb in drie dagen, met twee overnachtingen, alle tijd gehad om de Cinque Terre te ontdekken. Zie hieronder een overzicht (van zuid naar noord) van de vijf Italiaanse dorpen en de bezienswaardigheden in Cinque Terre. Klik gelijk door naar de artikelen.

🚂Bbekijk treinreisplanner van Omio.
🚂Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis;
🚂Bekijk hier de treinreizen via RailEurope en The Train Line;
🚂Ontdek hier alle Cinque Terre treinreizen van Eliza was here;
🚂Cinque Terre is een van mijn reistips voor de herfstvakantie, minder warm, minder druk.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

De treinstations in Cinque Terre 

Je kan alle dorpen gemakkelijk bezoeken met de trein. Voor alle vijf de dorpen geldt dat de treinstations aan de voet van het dorpje liggen. Als je uitstapt sta je eigenlijk bij elk dorp gelijk in het centrum. Om meerdere dorpen te bezoeken kan je ook de wandelpaden volgen maar niet alle paden zijn meer open.

Zelfs het beroemde wandelpad, de Via dell’Amore, het liefdespad, was toen gesloten, hopelijk is het open als jij naar de Cinque Terre op vakantie gaat. Ik raad dus aan om alle dorpen te bezoeken met de trein. Dit artikel over reizen met de trein in Cinque Terre is geschreven aan de hand van de onderstaande topics:

 • Cinque Terre bezoeken in 1 dag of langer?
 • Onbeperkt reizen met de trein in Cinque Terre;
 • Cinque Terre Card kopen of een goedkope dagkaart voor Cinque Terre;
 • De treinstations in Cinque Terre + treintijden + adres en parkeren La Spezia;
 • Het treinstation van La Spezia, Riomaggiore, Corniglia, Vernazza, Manarola en Monterosso al Mare.

🚂Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.
🚂Ontdek hier alle Cinque Terre treinreizen van Eliza was here.

De treinstations in Cinque Terre + treintijden

Het treinstation van Riomaggiore

Het treinstation van Riomaggiore ligt buiten het oude centrum. Riomaggiore is één van de haltes langs de spoorlijn van Genua naar Pisa. Vanaf het treinstation kan je bovenlangs via een panorama route naar het oude centrum lopen of je kan ervoor kiezen om paralel aan de spoorlijn door een tunnel te lopen.

🚂Lees hier alles over het dorpje Riomaggiore.
🚂Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.
🚂Bekijk de tickets van en naar Riomaggiore via Omio treinreisplanner.

Het treinstation van Riomaggiore

Het treinstation van Corniglia

Als je de trein uitstapt is er bovenaan de trap een bushalte die je in 5 minuten naar het centrum van Corniglia vervoert. Met je Cinque Terre kaart kan je gratis gebruik maken van de shuttlebus.

🚂Hou je van wandelen en mooie uitzichten? Ga naar Corniglia.
🚂Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Treinstation Corniglia - Cinque Terre

Reizen met de trein - Corniglia

Het treinstation van Vernazza

Vanaf het station van Vernazza loop je door een smalle straat van gekleurde huizen en binnen vijf minuten sta je op het pleintje aan de baai.

🚂Bezoek het oudste dorpje in Cinque Terre, Vernazza.
🚂Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Het treinstation van Vernazza

Het treinstation van Manarola

Vanuit Manarola kan je met de trein de overige dorpen bereiken. Het is een vrij druk station omdat Manarola in het midden van de vijf dorpen van Cinque Terre ligt. Hou hier dus rekening mee.

🚂Ontdek alles om te zien en doen in Manarola in Cinque Terre.
🚂Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Het treinstation van Manarola

Spitsuur station Cinque Terre

Reizen met de trein Treinreis Cinque Terre

Het treinstation van Monterosso al Mare

Je arriveert per trein in het soort van nieuwe centrum van Monterosso al Mare aan het strand van Fegina. Vanaf daar kan je via de tunnel of bovenlangs naar het oude centrum lopen.

🚂Ontdek alles over Monterosso al Mare, enige dorpje met strand in Cinque Terre.
🚂Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.
🚂Je kan ook van Milaan naar Monterosso al Mare reizen, bekijk treinreisplanner van Omio.

Het treinstation van Monterosso al Mare

Reizen met de trein naar Monterosso al Mare

Georganiseerde treinreis Eliza was here

Geen zin om alles zelf uit te zoeken en wil jij graag tijdens je treinreis door de Cinque Terre op mooie en bijzondere vakantieadresjes verblijven? Kies dan voor een treinreis Cinque Terre met Eliza was here, een Nederlandse reisorganisatie dat een merk is van Sunweb.

Het betreft een 11-daagse treinreis die je naar de Cinque Terre brengt en naar Toscane. Het is geen complete treinreis vakantie want na aankomst staat er een elektrische huurauto voor je klaar om naar de bijzondere vakantie adresjes te rijden, zoals een agriturismo in de natuur. Voor meer reisinformatie en beschikbaarheid, bekijk de link hieronder.

🚂Ontdek hier alle Cinque Terre treinreizen van Eliza was here.

Cinque Terre

Tips voor online trein tickets boeken

Wil jij online je treinreis naar en door Cinque Terre plannen? Geen probleem! Er zijn veel handige reisplatformen waarop je trein tickets kan boeken. Ontdek ze alle drie. Let op, de onderstaande links staan niet op volgorde in de zin van, de eerst genoemde is de beste.

 1. Check de treintickets via The Train Line;
 2. Bekijk hier de treinreizen via RailEurope;
 3. Je kan treintickets kopen via ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Van Milaan naar Monterosso al Mare reizen

Vlieg naar Milaan en reis vanaf daar met de trein naar Cinque Terre, om precies te zijn naar het Cinque Terre dorpje: Monterosso al Mare. Omio is een handige reisplannen voor treinen, vliegtuigen en bussen.

🚂Je kan ook van Milaan naar Monterosso al Mare reizen, bekijk treinreisplanner van Omio.

Treintijden Cinque Terre + afstanden

Als je met de trein door de Cinque Terre reist let dan goed op de treinborden. Er komen namelijk stoptreinen en sneltreinen voorbij. Het zou toch zonde zijn als je instapt en alle dorpjes aan je voorbij ziet razen. Dus zorg dat je in de stoptrein stapt die op alle tussenstations stopt.

Je kan je reis alvast uitstippelen via ItaliaRail of Trenitalia. Hou rekening met de onderstaande reistijden per trein naar Cinque Terre. Tip; neem direct de treintijden tabel mee als je een treinticket koopt.

 • Monterosso – Vernazza: 4 minuten
 • Vernazza – Corniglia: 4 minuten
 • Corniglia – Manarola: 5 minuten
 • Manarola – Riomaggiore: 6 minuten
 • La Spezia – Riomaggiore: 9 minuten
 • Levanto – Monterosso: 5 minuten
 • Bonassola – Monterosso:10 minuten
 • Deiva Marina – Monterosso: 16 minuten
 • Sestri Levante – Monterosso: 20 minuten met intercity – 30 minuten met lokale stoptrein
 • Portofino (station of S. Margherita Ligure-Portofino) – Monterosso: 40 minuten met intercity – 50 minuten met lokale stoptrein
 • Reserveer direct je treinticket online in het Engels via de website van TrenItalia
 • Je kan ook treintickets kopen via ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Reizen met de trein Cinque Terre treintijden

Treinkaartje kopen Cinque Terre

Twee keer per jaar verandert Trenitalia de dienstregeling. Dat gebeurt in de eerste week van juni en in de eerste week van december. Met de regionale treinen reis je het goedkoopste. Online alvast je treinkaartje kopen is handig. Maar je kan ook op het treinstation, tot vijf minuten voor vertrek, een treinkaartje kopen naar Cinque Terre of één van de vijf dorpen. Goed ome te weten:

 • De Rail Pass is duurder dan gewone tickets;
 • Er zijn altijd stoelen beschikbaar, je hoeft niet te reserveren;
 • 2 keer per jaar verandering dienstregeling, juni en december;
 • Tot vijf minuten voor vertrek kan je een treinkaartje kopen bij het loket of de automaat;
 • In Italië kent men drie soorten treinen: Regionali zonder reservering – Intercity met reservering – Eurostar/Freccia, dit zijn de snelste en meest comfortabele treinen. Ze zijn veel duurder maar als je op tijd boekt is het goedkoper voor langere afstanden.

🚂Je kan ook treintickets kopen via ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis;
🚂Ook de moeite waard, bekijk hier de treinreizen via RailEurope en The Train Line.

Onbeperkt reizen met de trein in Cinque Terre 

Met de Cinque Terre Card kan je onbeperkt met de trein reizen tussen de vijf dorpen. De kaart is alleen voordeliger als je langer dan een dag in één van de dorpen verblijft. Als je maar één of twee dagen in de Cinque Terre bent dan is het goedkoper om losse treinkaartjes te kopen. Losse treintickets kosten ongeveer €2,50 per enkele treinreis.

Cinque Terre Card kopen

Cinque Terre Card kopen – dagkaart / 2 dagen kaart

De Cinque Terre Card kan je kopen bij de informatiekantoren waar; “Parco Nazionale delle Cinque Terre” op staat. Deze kaart geef voor één dag toegang tot alle treinen en wandelpaden in Cinque Terre.

Op elk station kan je dagkaarten kopen die ongelimiteerd geldig zijn voor de trein (van validatie tot middernacht) tussen La Spezia en Cinque Terre. Voordeel van de Cinque Terre Card is dat de pas ook nog vele andere services biedt, zoals onderstaande. Let op, dit kan wijzigen per jaar.

 • gebruik van de eco-bussen in het park;
 • toegang tot de oude oliemolen in Groppo;
 • toegang tot het virtuele aquarium in Monterosso;
 • bezoek aan de ansjovis zoutfabriek in Monterosso;
 • toegang tot het Sciacchetra Museum in Manarola;
 • toegang tot het Historisch Museum in Riomaggiore;
 • toegang tot het beroemde Blauwe Pad dat de Cinque Terre-dorpen onderling verbindt.

Cinque Terre Card online kopen

Wil je helemaal goed voorbereid op reis? Koop dan online de Cinque Terre Card. Dat scheelt wachttijd als je eenmaal ter plaatse bent. Je kan zowel de Treno Card (treinticket) als de aparte Trekking Card online kopen. Er zijn wel twee nadelen van het online kopen van de Cinque Terre Card, meestal is de online Cinque Terre Card duurder dan ter plaatse, maar het scheelt je wel tijd ter plaatse. Daarnaast moet je direct je aankomstdata doorgeven. Dus eenmaal gekocht kan je het niet meer veranderen mocht je reisplanning anders lopen.

Cinque Terre Card online kopen

Treinstation La Spezia naar Cinque Terre

Vanaf het treinstation La Spezia is er een zeer frequent trein netwerk dat de vijf dorpen met elkaar verbind. La Spezia is het hoofdstation en ieder dorpje heeft haar eigen treinstation. Als je weinig tijd hebt kan je alle dorpen op een dag bezoeken maar ik raad aan om minimaal een nacht te overnachten in één van de dorpen om het maximale uit je trip te halen.

 • Vernazza: 18 minuten;
 • Corniglia: 14 minuten;
 • Manarola: 10 minuten;
 • Riomaggiore: 7 minuten;
 • Monterosso: 22 minuten.

Vanuit La Spezia kan je ook goed de rest van Italië per trein verkennen. Zelf ben ik vanuit La Spezia met de trein naar Turijn gereisd. Je kan treintickets kopen via ItaliaRail.

Treinreis Cinque Terre

Parkeren Cinque Terre

 1. Aan de rand van het dorp Vernazza is een parkeerplaats maar u zult wel zo’n twinig minuten moeten lopen naar het dorp. Er gaat echter ook een busje;
 2. Het dorp Monterosso is het gemakkelijkst te bereiken met de auto en er zijn meerdere parkeerplaatsen. In Monterosso is ook een parkeerplaats voor campers;
 3. Bij Corniglia zal het moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden. Er is gewoon te weinig ruimte bij het dorp om te parkeren. U kunt beter in één van de andere dorpen parkeren en de trein naar Corniglia nemen.

Adres treinstation La Spezia + informatie parkeren La Spezia

Ben je met de auto een rondreis aan het maken door Italië en wil je ook de Cinque Terre bezoeken parkeer je auto dan bij het treinstation van La Spezia of even buiten het centrum van La Spezia. Het treinstation La Spezia is gelegen aan het Piazzale Medaglie d’Oro al Valor Militare, 19122 La Spezia SP.

Gratis parkeren en betaald parkeren bij La Spezia

Gratis parkeren kan op het volgende adres: Palaspezia, Via Federici, La Spezia. Vanaf hier gaat een gratis bus naar het centrum van La Spezia.

Bij het treinstation van La Spezia kan je voor €1,20 per uur parkeren tot ongeveer €18,- per dag. Je kan ook online een parkeerplaats reserveren bij Park Centro Stazione. Het is wel even een flinke regelklus en de plaatsen zijn beperkt maar het is de moeite waard om te proberen als je er niet van houdt om langs de straat te parkeren.

Treinstation La Spezia naar Cinque Terre

Cinque Terre bezoeken in 1 dag of langer?

Bedenk goed dat deze regio niet echt een plek is om vakantie te vieren. Zie de vijf dorpen meer als een bestemming voor een citytrip. Mijn tip zou zijn, verblijf drie dagen en twee nachten in een van de vijf dorpen. Wil je langer in de regio verblijven of niet in de drukke dorpen? Wijk dan uit naar Levanto. Het voordeel van de dorpen bezoeken vanuit Levanto is dat deze kleine stad maar op acht kilometer afstand ligt.

Wil je in Levanto overnachten? Bekijk hier alle hotels in Levanto en je kan genieten aan het lange zandstrand en je voetjes even de rust geven van het wandelen door alle vijf mooie dorpen van Cinque Terre. Zelf heb ik tijdens mijn rondreis geslapen in Hotel Marina Piccola in Manarole. Via Booking.com kan je goed zoeken naar hotels waar je kan overnachten in Cinque Terre dat bij je past.

🚂Bekijk alle hotels in Cinque Terre.

Meer reistips Cinque Terre

Ik heb alle vijf mooie dorpen van de Cinque Terre bezocht per trein. Achteraf gezien had ik een complete reisgids over een bezoek aan Cinque Terre kunnen schrijven, maar ik koos er toen voor alles per dorp te beschrijven. Dus wil je alle praktische reistips lezer voor een rondreis door Cinque Terre in Italië? Bekijk dan zeker alle onderstaande artikelen die ik heb geschreven.

 1. Het oudste dorpje in Cinque Terre is Vernazza;
 2. Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis;
 3. Hou je van wandelen en mooie uitzichten? Ga naar Corniglia;
 4. Alles over Monterosso al Mare, enige dorpje met strand in Cinque Terre;
 5. Zien en doen in Manarola in Cinque Terre + tip voor beste lunchplek;
 6. Het dorpje Riomaggiore, met hotspot bar boven zee om te genieten van zonsondergang.

Reistips Cinque Terre

Reizen met de trein Cinque Terre, heb jij dat al eens gedaan?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email