Toen ik in één van mijn blogs aankondigde dat ik naar Benidorm ging waren de opmerkingen gelijk raak. Het is overduidelijk dat deze Spaanse badplaats het imago heeft van seniorenbestemming. Ik ging op ontdekking of dat terecht is of niet en wat er te beleven en te doen valt.

Het nachtleven in Benidorm

Als de schemering inzet komen de laatste zonaanbidders van het strand af, komen sommige jongeren al rollend de beachclubs uitzetten en wordt de boulevard gedomineerd door gezinnen en jawel senioren op rollators. Ik wist niet eens dat er tandemmodellen bestonden, misschien toch goed om te onthouden als ik die leeftijd eenmaal heb bereikt. Feit is die senioren zijn er dus zeker, maar daarnaast dus ook jongeren, stelletjes en families.

Ik was 5 dagen en 4 lange nachten in Benidorm en had dus alle tijd om te ontdekken wat er waar te beleven valt.

Spot de zonsondergang en geniet van het uitzicht
De stranden Poniente en Levante beach worden van elkaar gescheiden door een grote rots. Op de plek waar in de 14e eeuw de stad werd verdedigd voor aanvallen van piraten komen nu locals en toeristen samen om te genieten van de avond. Vanaf hier kan je bij mooi weer genieten van de zon die wegzakt in de zee. Alle dagen was het mooi weer maar de dag die wij uitkozen voor de zonsondergang fotografie was het zwaar bewolkt. Weer van geleerd, pak direct je kans!

De wolkenkrabbers langs de enorme zandstranden geven de badplaats een indrukwekkend gezicht. Bovenop het fort brengt een Spanjaard zijn muzikale kunsten ten gehore, laten kinderen zich vereeuwigen op tekeningen door een kunstenaar en stelletjes maken foto’s van elkaar op de plek dat ook wel het “Balkon van de Middelandse Zee” wordt genoemd. Aan de voet van het fort, dat je via een trap naar beneden kan bereiken is het een komen en gaan van mensen die genieten van de warme en zwoele avond.

Reistips voor het nachtleven in Benidorm

Reistips voor het nachtleven in Benidorm

Reistips voor het nachtleven in Benidorm

Reistips voor het nachtleven in Benidorm

Slenteren langs de haven en door het oude stadscentrum
De boulevard richting Poniente beach is sfeervol verlicht en in de avond is het hier enorm druk. Bij de fontein in Parc ‘d elx spelen kinderen in het steeds van kleur wisselende water. Overdag is het veel te warm en veel jongeren zijn op het strand aan het sporten in het licht van de straatlantaarns terwijl de oudjes vanaf een afstandje toekijken. Het omliggende oude centrum is een plek waar je kan rondstruinen langs kleine boetiekjes, tapas kan eten tot je erbij neer valt of als je even verder doorloopt kan shoppen in Spaanse en Europese winkels.

Reistips voor het nachtleven in Benidorm

Foodwalhalla, tapas alley
Een foodblogger ben ik niet maar ik hou wel van gezelligheid. Die combinatie vind je in tapas alley. Deze straat in het oude stadscentrum, van Place de la Constitutio tot aan Santo Domingo, van Benidorm is gevuld met kleine zaakjes waar je je tegoed kan doen aan lokale lekkernijen en drankjes. Terwijl de andere bloggers genieten van alle tapas, proef ik de lokale kazen, want daar ben ik wel gek op. In dit straatje vind je bijna alleen maar Spanjaarden die genieten van deze vorm van uitgaan.

Reistips voor het nachtleven in Benidorm Tapas Alley - Benidorm

Tapas Alley - Benidorm Benidorm-by-night (2)

Tapas Alley - Benidorm Tapas Alley - Benidorm

On top in Benidorm, diner met uitzicht
Waar ik ook ben ter wereld, overal wil ik minimaal naar een uitzichtpunt om te turen en te bekijken hoe een stad ervan boven uitziet. In het Madeira Centro Hotel bevind zich op de bovenste etage Restaurant Belvedere. Voor een luxueuze avond uit met top view, dat de Italiaanse naam Belvedere al zegt, moet je dus hiernaar toe. Zorg er wel voor dat je hebt gereserveerd want het buitenterras is erg gewild. Niet te vergeten, de Spanjaarden eten allemaal pas rond 22.30 uur, dus als je om 18.00 uur ergens gaat eten kijk dan niet vreemd op dat je de enige bent aan tafel.

Belvedere restaurant - Benidorm

Dinner with a view

Dinner with a view

 

Cocktail night out
Je hoeft niet eerder dan rond half één in de nacht naar een van de 160 clubs en bars. De toeristen zijn er misschien al eerder te vinden in de beachclubs maar in Spaanse bars in het oude stadscentrum wordt het pas laat op de avond druk. Matt’s bar is een piepklein barretje in een smal steegje nabij tapas alley. Een straatnaam is er niet maar iedereen weet waar het is.

Alle populaire beachclubs vind je aan Levante Beach op de boulevard. Voordeel van deze beachclubs is dat ze gratis toegankelijk zijn. Na de eerste avond is mijn favoriet KU. Ik hou van de oosterse stijl, de muziek en de mooie aankleding. Hier komen ook een mix van mensen en leeftijden en dat maakt het juist zo leuk. De KM en Penelope zijn andere bekende clubs en als je er toch bent moet je ze zeker even bezoeken. Elke tent heeft tenslotte zijn eigen sfeer. Als rond 04.00 uur in de nacht de beachclubs op zijn einde lopen gaat het feest nog door tot een uur of 07.00 in de grote clubs even buiten het centrum van Benidorm. Gemiddeld betaal je hier €25,- entree maar dan kan je ook wel uit je dak gaan in clubs waar duizenden andere feestvierders samenkomen.

Cocktailtime - Benidorm

Cocktailtime - Benidorm

Wat zou jij voor kiezen als je een avond in Benidorm was?

Print Friendly, PDF & Email