Ben je op zoek naar leuke reistips voor de herfstvakantie? Of we het nou willen geloven of niet de zomer is echt voorbij. We hoeven niet te treuren dat de herfst is aangebroken want ook dat is een perfecte tijd om te reizen. Het hoogseizoen is voorbij, het is rustiger op de bestemmingen en de temperaturen kunnen nog heerlijk zijn.

Wat doe jij in de herfstvakantie?

Over een paar weken kunnen veel mensen weer genieten van de herfstvakantie. Of als je daar niet aan gebonden bent en je hebt nog vrije dagen is het de ideale tijd om die op te nemen voor een nazomergevoel.

Ik ben benieuwd of jullie al plannen hebben voor de herfstvakantie en mocht je nog geen plannen hebben dan inspireer ik je graag met mijn reistips.

Reistips herfstvakantie

#Naar de zon

Ik ben echt een zomermens en kan er maar niet aan wennen dat we weer een lange periode tegemoet gaan van minder lekker weer. Ik probeer vaak in de herfst of in de winter nog even naar de zon te gaan om het nazomergevoel vast te houden of om de lange winter te doorbreken.

Rond het middellandse zeegebied zijn de temperaturen in oktober vaak nog erg goed. Bij Sunweb vind ik nu nog goede deals voor de herfstvakantie. Zit je niet vast aan bepaalde data en ben je flexibel hou dan zeker de website Weflycheap in de gaten. Zij sporen de beste deals op die er zijn en daar zitten vaak wereldse bestemmingen tussen vanwaar je denkt hoe is het mogelijk voor die prijs.

Grote Knip strand - Curacao

#Citytrip

Een lang weekend naar een Europese stad is ook altijd een aanrader. De drukte is voorbij en over het algemeen zijn er geen lange wachtrijen meer. De steden zijn koeler maar lekker genoeg om in de avond nog buiten te kunnen eten. Bij inpakkenenwegwezen.nl vind ik vaak leuke reisaanbiedingen ter inspiratie naar steden. Op die website is nu ook een speciale herfstvakantiespecial waarbij je wordt doorverwezen naar websites van reisaanbieders met reisaanbiedingen.

Ben je flexibel, heb je de tijd en zin in een gok? Dan is het ook altijd leuk om Vakantieveilingen voor vakanties in de gaten te houden en te proberen om daar een leuke deal te scoren.

Wat ik ook vaak doe is dat ik mij laat inspireren door de website van Transavia. Deze week hebben zij diverse bestemmingen in de uitverkoop. Als ik dan een leuke deal heb gevonden zoek ik er via Booking.com een goedkoop hotel bij.

Colosseum Rome          Gent

#Wandelen in de bergen

Ook niet verkeerd is een paar dagen lekker actief zijn in de buitenlucht. De Italiaanse dolomieten zijn goed te bereiken als je een vlucht boekt naar Innsbruck. Bij Transavia kan dat nu vanaf €39,- retour, (excl. bijkomende kosten). De regio Val Gardena in Zuid Tirol is prachtig in het najaar en er is genoeg te doen.

Wandelen Val Gardena

Heb je iets meer te besteden, reis dan naar Zürich en vanaf daar per trein naar het Zwitserse kanton Graubünden. In Scuol kan je heerlijk wandelen maar het staat ook bekend om het wellness toerisme. Het Engadin Bad Scuol maakt gebruikt van de 10 bronnen die ontspringen in de bergen. Actief bezig zijn en ontspannen in de baden is voor mij een ideale vakantie combinatie.

#Weekend weg in eigen land

Het kan heerlijk zijn om er even een paar dagen op uit te trekken in eigen land. Zo ervaar je toch dat vakantiegevoel maar dan dicht bij huis. De Nederlandse eilanden zijn altijd populair in de herfstvakantie. Het is net waar je van houdt, uitwaaien aan de kust, wandelen door de Drentse bossen met mooie herfstkleuren of fietsen in Limburg.

Reistips herfstvakantie

Ga jij wel eens op reis in de herfstvakantie?

Print Friendly, PDF & Email