De reisbranche is constant in ontwikkeling en er worden steeds weer nieuwe initiatieven ontwikkeld. Soms ben ik verbaasd als er iets word gelanceerd en denk ik; “waarom was dat er nog niet“. Juist die dingen deel ik graag met jullie want praktische reistips en nieuwe ontwikkelingen kunnen een reis zo veel voordeliger leuker en specialer maken. Lees snel verder en ontdek al mijn reistips voor flight alerts en nieuwe reisplatformen en zie ook gelijk welke een mooi idee hadden, maar het helaas niet gered hebben.

Reistips flight alert en nieuwe reisplatformen

Slapen op een woonboot heb ik nog nooit gedaan en staat zeker op mijn bucketlist. Het instellen van flight alerts is ideaal als je zeker wilt weten dat jij het goedkoopste vliegticket te pakken hebt. Wat betreft de safarisharing ben ik heel benieuwd hoeveel mensen daarvan gebruik gaan maken.

*Ontdek hier alles dat je wilt weten over goedkope vliegtickets met een Error Fare.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

BookaHouseboat.com is live, verhuursite voor woonboten

Altijd al eens op een woonboot willen overnachten? Vanuit de passie voor wonen op het water is BookaHouseboat ontstaan. Amsterdam mag dan de ‘woonboothoofdstad van de wereld’ zijn maar in vele plaatsen en landen zijn woonboten te huur.

Sinds begin september is het mogelijk om via de website te kijken naar het online verhuur aanbod van woonboten in diverse categorieën, van eenvoudig tot luxe drijvende villa’s. In Amsterdam zijn er traditionele verbouwde vrachtschepen en woonarken, rondom Berlijn is de pontonboot populair en in Engeland is de tradtionele narrowboat – een langwerpige traditionele schuit van maximaal 2 meter breed – veel te vinden.

bookahouseboat-floating

Flight Alert service voor vliegen vanaf specifieke luchthavens

Het zoeken en boeken van goedkope vliegtickets kan een flinke klus zijn.  Onlangs heb ik dan ook een uitgebreid artikel geschreven over het zoeken en boeken van goedkope vliegtickets en waar je op moet letten. Fijn is dat er steeds meer online reisplatforms de mogelijkheid bieden zogenoemde ‘flight alerts’ in te stellen. Bij Vliegennaar kan je nu niet alleen een melding krijgen wanneer je gewenste vliegtickets beschikbaar zijn maar je kunt nu ook flight alerts instellen op basis van de luchthaven waar je vandaan wil vertrekken.

Een Flight Alert instellen is heel eenvoudig. Je geeft je bestemming en beschikbare reisbudget op en krijgt vervolgens een seintje wanneer een ticket onder dat bedrag beschikbaar komt bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau. Nu kun je je flight alert nog meer personaliseren, door aan te geven dat je een voorkeur voor vliegen vanaf een bepaalde luchthaven hebt, lastminute wilt vertrekken en of je dagelijks of wekelijks updates wilt ontvangen. Zo hoef je niet meer zelf alle relevante airline- en ticketwebsites in de gaten te houden of er een leuke actie is; dat doet de Flight Alert voor je.

*Ontdek hier alles dat je wilt weten over goedkope vliegtickets met een Error Fare.

Zoeken-goedkope-vliegtickets

Helaas! Deze start ups hebben het niet gehaald

Revolutie in reisbranche met Flylust

De Eindhovens start-up Flylust biedt een unieke zoekmachine voor goedkope wereldwijde reisdeals. Het algoritme van Flylust analyseert en selecteert reisdeals waarmee reizigers voor spotprijzen op onverwachte plekken terechtkomen. Bart Denteneer, co-founder van Flylust: “De wereld is binnen handbereik. Door je niet vast te pinnen op specifieke bestemmingen ga je pas echt op avontuur. Daarbij bieden we ook nog eens prijzen waar je voorheen alleen maar van kon dromen. Het enige wat de reiziger hoeft te doen is aan te geven van waar hij wil vertrekken”.

De website biedt de beste reisdeals aan op basis van de gewenste vertrekplaats en reisduur, en niet op basis van vertrekdatum en bestemming. Flylust richt zich nu op reisdeals in de vorm van vliegtickets. Door de samenwerking met Skyscanner heeft Flylust de beschikking over alle beschikbare vluchten en de meest actuele vluchtdata. In de toekomst zal het aanbod verder worden uitgebreid naar complete reisaanbiedingen.

Nieuw reisplatform live; Safarisharing

Is het jouw grote wens om eens op safari te gaan maar reis je liever niet alleen? Het nieuwe online reisplatform Safarisharing speelt in op deze reisbehoefte door vraag en aanbod op een platform te koppelen. Voor veel reizigers is het soms lastig om op bepaalde dagen een safaritrip te organiseren en de kosten daarvan kunnen soms hoog oplopen.  “De bedoeling van het Safarisharing platform is om reizigers makkelijk en snel toegang te geven tot het boeken van een safari, het betaalbaarder te maken en mensen bij elkaar te brengen“, aldus co-founder Daan Degenkamp.

Safarisharing

Wat vind jij van deze nieuwe reistips voor flight alerts en nieuwe reisplatformen? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email