De reisbranche is constant in ontwikkeling en er worden steeds weer nieuwe initiatieven ontwikkeld. Soms ben ik verbaasd als er iets word gelanceerd en denk ik; “waarom was dat er nog niet“. Juist die dingen deel ik graag met jullie want praktische reistips en nieuwe ontwikkelingen kunnen een reis zo veel voordeliger leuker en specialer maken.

Reistips

Slapen op een woonboot heb ik nog nooit gedaan en staat zeker op mijn bucketlist. Het instellen van flight alerts is ideaal als je zeker wilt weten dat jij het goedkoopste vliegticket te pakken hebt. Wat betreft de safarisharing ben ik heel benieuwd hoeveel mensen daarvan gebruik gaan maken.

BookaHouseboat.com is live, verhuursite voor woonboten
Altijd al eens op een woonboot willen overnachten? Vanuit de passie voor wonen op het water is BookaHouseboat ontstaan. Amsterdam mag dan de ‘woonboothoofdstad van de wereld’ zijn maar in vele plaatsen en landen zijn woonboten te huur.  Sinds begin september is het mogelijk om via de website te kijken naar het online verhuur aanbod van woonboten in diverse categorieën, van eenvoudig tot luxe drijvende villa’s. In Amsterdam zijn er traditionele verbouwde vrachtschepen en woonarken, rondom Berlijn is de pontonboot populair en in Engeland is de tradtionele narrowboat – een langwerpige traditionele schuit van maximaal 2 meter breed – veel te vinden.

bookahouseboat-floating

Nieuwe Flight Alert service voor vliegen vanaf specifieke luchthavens
Het zoeken en boeken van goedkope vliegtickets kan een flinke klus zijn.  Onlangs heb ik dan ook een uitgebreid artikel geschreven over het zoeken en boeken van goedkope vliegtickets en waar je op moet letten. Nieuw is dat steeds meer online reisplatforms de mogelijkheid bieden zogenoemde ‘flight alerts’ in te stellen. Bij Vliegennaar kan je nu niet alleen een melding krijgen wanneer je gewenste vliegtickets beschikbaar zijn maar je kunt nu ook flight alerts instellen op basis van de luchthaven waar je vandaan wil vertrekken.

Een Flight Alert instellen is heel eenvoudig. Je geeft je bestemming en beschikbare reisbudget op en krijgt vervolgens een seintje wanneer een ticket onder dat bedrag beschikbaar komt bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau. Nu kun je je flight alert nog meer personaliseren, door aan te geven dat je een voorkeur voor vliegen vanaf een bepaalde luchthaven hebt, lastminute wilt vertrekken en of je dagelijks of wekelijks updates wilt ontvangen. Zo hoef je niet meer zelf alle relevante airline- en ticketwebsites in de gaten te houden of er een leuke actie is; dat doet de Flight Alert voor je.

Zoeken-goedkope-vliegtickets

Revolutie in reisbranche met Flylust
De Eindhovens start-up Flylust biedt een unieke zoekmachine voor goedkope wereldwijde reisdeals. Het algoritme van Flylust analyseert en selecteert reisdeals waarmee reizigers voor spotprijzen op onverwachte plekken terechtkomen. Bart Denteneer, co-founder van Flylust: “De wereld is binnen handbereik. Door je niet vast te pinnen op specifieke bestemmingen ga je pas echt op avontuur. Daarbij bieden we ook nog eens prijzen waar je voorheen alleen maar van kon dromen. Het enige wat de reiziger hoeft te doen is aan te geven van waar hij wil vertrekken”.

De website biedt de beste reisdeals aan op basis van de gewenste vertrekplaats en reisduur, en niet op basis van vertrekdatum en bestemming. Flylust richt zich nu op reisdeals in de vorm van vliegtickets. Door de samenwerking met Skyscanner heeft Flylust de beschikking over alle beschikbare vluchten en de meest actuele vluchtdata. In de toekomst zal het aanbod verder worden uitgebreid naar complete reisaanbiedingen.

Nieuw reisplatform live; Safarisharing
Is het jouw grote wens om eens op safari te gaan maar reis je liever niet alleen? Het nieuwe online reisplatform Safarisharing speelt in op deze reisbehoefte door vraag en aanbod op een platform te koppelen. Voor veel reizigers is het soms lastig om op bepaalde dagen een safaritrip te organiseren en de kosten daarvan kunnen soms hoog oplopen.  “De bedoeling van het Safarisharing platform is om reizigers makkelijk en snel toegang te geven tot het boeken van een safari, het betaalbaarder te maken en mensen bij elkaar te brengen“, aldus co-founder Daan Degenkamp.

Safarisharing

Wat vind jij van deze nieuwe reistips? 

Print Friendly, PDF & Email