Er zijn zoveel soorten reizen dat er voor elke trip wel een bijpassende reistas is. Reis je lowcost dan wil je alleen handbagage meenemen, ga je backpacken dan gooi je het liefste een backpack op je rug, ga je naar een mooi resort dan wil je een hippe koffer mee en ga je iets sportiefs doen dan rol je graag een travelbag achter je aan. Tenminste zo doe ik dat! En daarom bestaat mijn collectie reisaccessoires dan ook uit meerdere reistassen.

Waarin neem jij je bagage mee op reis?

In juni maakte ik een prachtige reis naar de Azoren. Enig nadeel, het weer is daar zo veranderlijk dat ik veel diverse spullen  bij mij had. Voor deze reis koos ik ervoor om mijn lichtgewicht SuitSuit koffer mee te nemen. Hierin had ik genoeg ruimte om alles te vervoeren en door het lichtgewicht bleef ik onder het aantal kilo’s van de limiet van de luchtvaartmaatschappij.

lichtgewicht SuitSuit koffer

In september mocht ik een weekend lang gaan genieten tijdens de wijnfeesten in de Duitse stad Mainz. Voor een weekend heb ik niet zoveel nodig dus kon mooi mijn nieuwe handbagage koffer mee op reis.

Hema-reiskoffer

Maar tijdens mijn wintersport in Zuid-Tirol vorig jaar was ik erg blij met mijn stoere Eastpak Travelbag. Het ideale van deze reistas vind ik dat je hem groter kan maken. Zeker met wintersport als al mijn dikke truien, vesten en grote bergschoenen meegaan is dat ideaal.

Eastpak - Travelbag

Mijn backpack heb ik ooit gebruikt toen ik ging interrailen door Europa en toen ik een maand door Brazilië reisde maar die ligt inmiddels alweer jaren te verstoffen in de kast. Tijd dus om weer eens zo’n reis te gaan plannen. Ga je backpacken en vraag je je af of je een flightbag voor je backpack moet kopen? Check dan zeker even het artikel op Backpacktips.nl voor alle info. Naast mijn travelbag neem ik meestal ook mijn Deuter rugzak mee. Daar past precies alles in dat ik bij mij wil dragen tijdens een reis.

Stevige en ruime rugzak van Deuter

Welke reistas past bij jou?

Voor mij is het middel waarin ik mijn bagage vervoer mede afhankelijk van de bestemming. Het wordt dus of een reistas, een koffer of een rugzak. Als je die keuze eenmaal hebt gemaakt kan je nog kiezen voor de grootte. Maar dan ben je er nog niet want tegenwoordig is er zoveel keuze qua kleuren en prints dat het nog best een uitdaging is om te zoeken wat bij je past. Ben jij op zoek naar een koffer en weet je wel al de maat, het materiaal, hoeveel wielen je wilt en met of zonder TSA slot? Dan is de kofferkiezer van Bagageonline een leuke tool om een selectie te zien qua reiskoffers die daar bij past.

Waarin neem jij je bagage mee op reis?

Print Friendly, PDF & Email