Juni is weer dé reismaand voor mij. Ik mag maar liefst twee keer op pad deze maand voor mijn blog. Van 9 tot en met 16 juni ga ik op ontdekkingstocht in Tunesië. Daarna heb ik anderhalve dag om alles uit- en weer in te pakken en dan stap ik weer op het vliegtuig naar Venetië om van daaruit door te reizen voor een roadtrip door Slovenië van een week. Wat het extra gaaf maakt is dat ik eindelijk in het vliegtuig stap met Denise van “In het Vliegtuig en van Fotograferen op reis“.

Reis naar Tunesië

In 2008 was ik voor het eerst in Tunesië. Samen met mijn zusje verbleven we een week in Monastir. We hadden een auto gehuurd en maakte uitstapjes naar Kairouan, Sousse, Sidi Bou Saïd en Tunis. In Tunis was ik maar heel kort en ik ben blij dat ik daar nu langer ga verblijven. Sidi Bou Saïd staat ook op het programma en ik kan niet wachten om een drankje te gaan drinken bij Café des Delicés en alle mooie deuren te fotograferen. Last but not least, ik ga naar Djerba en Matmata, daar heb ik zoveel zin in om die omgeving te gaan ontdekken.

Tunesië

Tunesië          Tunesië          Tunesië

Uit Kairouan kan ik mij nog goed de moskee herinneren. Kairouan is een bedevaartsoord voor moslims omdat volgens de legende het water dat werd ontdekt dezelfde oorsprong als het water van de Zamzam-bron in Mekka heeft. Door de soennieten wordt deze stad wel als de vierde heilige stad van de islam beschouwd, na Mekka, Medina en Jeruzalem. Ook bijzonder vond ik dat één van de koepels in de medina een heilige bron herbergt, de Bir Barrouta. Geen idee meer waar het is, maar als je het vraagt aan een local wijzen ze je de weg. In de koepel draait een kameel ontelbare rondjes om het water naar boven te halen. Mijn Frans stelt niet veel voor dus ik heb werkelijk geen idee hoe die kameel er boven is gekomen en eigenlijk vind ik het best zielig dat hij daar zijn dagen slijt.

Reis naar Slovenië

2009 Was het jaar dat ik voor het eerst ging interrailen. Wat een belevenis. In twee weken tijd reisde ik vanuit Nederland naar; Wenen, Boedapest, Zagreb, Ljubljana, Venetië en via Frankfurt weer terug naar huis. Ik reisde met een vriendin samen en omdat het bloedheet was in Ljubljana huurden we een auto om naar de kust te rijden.

Interrailen Slovenië

Slovenië

Slovenië

Onderweg hebben we een stop gemaakt bij het grootste Europese grottenstelsel, de Postojna Cave en uiteraard op mijn verzoek, zijn we ook gestopt bij de Lipica stallen.

Postojna Caves - Slovenië

Lipica Stud          Lipica Stud

Voor beide reizen geldt, op de enkele gepubliceerde foto’s hier na, ben ik alles kwijt omdat mijn laptop eens werd gestolen en vervolgens tot overmaat van ramp ook mijn back-up crashte. Ik ben dubbel blij dat ik nu weer terug ga naar deze bestemmingen.

Op mijn reis door Tunesië kan je mij volgen via #OntdekTunesie en in Slovenië kan je mij volgen via #MijnSlovenie en/of #Slovenie.

Ben jij al eens in Tunesië en/of Slovenië geweest en heb je nog leuke tips of wil je dingen weten? Tell me…

Print Friendly, PDF & Email

Related Post