Ben je ook zo gek op reizen en wil je er zo lang mogelijk van nagenieten? Creëer een reisgevoel in huis en droom iedere dag weg naar je mooiste reisherinneringen of naar nieuwe bestemmingen.

Reisgevoel in huis, thuis wegdromen!

Regelmatig droom ik weg naar diverse vakantiebestemmingen. Er verrijst een glimlach op mijn gezicht als ik denk aan de reizen die ik nog wil maken. Dik ingepakt zie ik mijzelf door de sneeuw struinen in Lapland, ik bedenk hoe het zou zijn als ik al die mooie dieren zou spotten op de Galapago’s eilanden en hoe kouder het wordt bedenk ik hoe heerlijk het zou zijn om van eiland naar eiland te reizen op een zonovergoten bestemming.

Bam, mijn ogen gaan open en ik ben thuis, terug in de werkelijkheid! Ik staar voor mij uit en zie een mooie souvenir op de kast liggen. Ik kijk naar de wereldkaart aan de muur, loop naar de badkamer waar dat lekkere vakantiegeurtje staat en bel een vriendin om reisherinneringen op te halen. Zo heb ik toch dat reisgevoel in huis!

Reisfoto inspiratie voor in huis

Wat doe jij met je mooiste vakantiefoto’s? Vroeger drukte ik ze allemaal af en maakte ik plakboeken. Die boeken hebben plaatsgemaakt voor mijn blog waar ik al mijn reiservaringen verzamel met foto’s en soms ook video.

In huis heb ik een paar van mijn mooiste vakantiefoto’s uitvergroot aan de muur hangen en op het toilet hangt een zelfgemaakte verjaardagskalender met iedere maand een andere mooie reisfoto van eigen hand. Mijn zusje gaf ik eens een fotocollage van al onze reizen samen en een vriendin gaf ik eens een foto op canvas van onze paardrijtocht op Heavy Horses in Engeland. Heb je een tuin of een balkon? Dan is een mooie tuinposter met een foto ook een leuk idee. Nu de kerstdagen eraan komen, het kan ook een leuk idee zijn om van je winterse reisfoto’s een mooie kerstkaart te maken. Ik zit zelf nu te denken om iets te gaan doen met mijn mooiste foto’s van mijn reis naar de Faeroer Eilanden.

Reisfoto inspiratie voor in huis

Gebruik je reissouvenirs in je reis interieur

Vroeger kocht ik wat ik nu noem, de meest vreselijke reissouvenirs. Een rode dubbeldekker bus uit Londen, een klein beeldje van de Eiffeltoren, een magneet en ga zo maar door. Op een gegeven moment sloeg het om en kocht ik tijdens reizen alleen nog maar mooie reissouvenirs die zouden passen in het reis interieur dat ik voor ogen had.

Zo prijkt er nu een mooie wereldbol op mijn bureau, ligt er op de tafel een mooie koffietafelboek over reizen, staat er op de dressoirkast een meer dan 10 kilo wegende ‘Dessert Rose’ uit Tunesië, hangt er een Afrikaans masker aan de muur als wanddecoratie en de kamer wordt verlicht met een mooie oosterse lamp uit Dubai. Van elke reis neem ik iets moois mee naar huis. En mooie reissouvenirs hoeven niet van ver te komen, wat dacht je van lekkere warme wollen schapensokken of een mooie kunstcreatie uit een lokaal atelier.

Reis interieur

Tover je badkamer om tot hotel spa

Geniet jij ook zo graag van wellness vakanties? Tover je badkamer om tot een hotel spa zodat jij thuis net zo fijn kan ontspannen. Koop eindelijk eens een paar hele fijne zachte handdoeken. Hou jij van bepaalde vakantiegeuren zoals kokos? Koop producten met je favoriete vakantiegeur. Zet een paar kaarsen neer op de badrand, zoek uit welke planten in de badkamer goed tot zijn recht komen. Heb je flink wat budget te besteden dan kan je ook eens nadenken of er ruimte in huis is voor een sauna of een combinatie douche met hammam.

*Tips voor meer rust creëren in huis

Wellness badkamer

Thuis vakantie tips

Wil je zelf het reisgevoel in huis halen? Dan kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Koop een wereldgerecht in de supermarkt, steek je handen uit de mouwen en maak die lekkere vakantie cocktail na, nestel je op de bank met de mooiste Netflix documentaires over reizen, speel samen met vrienden een reisspel, blader door de mooiste reistijdschriften of luister en podcast over reizen.

*Hier lees je meer dan 25 tips voor een thuisvakantie!

Staycation tips

 

Wat doe jij om het reisgevoel in huis te halen?

Print Friendly, PDF & Email