Ben je ook zo gek op reizen en wil je er zo lang mogelijk van nagenieten? Creëer een reisgevoel in huis en droom iedere dag weg naar je mooiste reisherinneringen of naar nieuwe vakantiebestemmingen.

Reisgevoel in huis, thuis wegdromen!

Regelmatig droom ik weg naar diverse vakantiebestemmingen. Er verrijst een glimlach op mijn gezicht als ik denk aan de reizen die ik nog wil maken en al heb mogen beleven. Dik ingepakt zie ik mijzelf weer door de sneeuw struinen in Lapland, ik bedenk hoe het zou zijn als ik al die mooie dieren zou spotten op de Galapagoseilanden en hoe kouder het wordt bedenk ik hoe heerlijk het zou zijn om te gaan eilandhoppen op een zonovergoten bestemming.

Bam, mijn ogen gaan open en ik ben thuis, terug in de werkelijkheid! Ik staar voor mij uit en zie een mooie souvenir op de kast liggen. Ik kijk naar de wereldkaart aan de pas geverfde muur, loop naar de badkamer waar dat lekkere vakantiegeurtje staat en bel een vriendin om reisherinneringen op te halen terwijl ik een wijntje dat we op vakantie kochten open trek. Zo heb ik toch dat reisgevoel in huis!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Reisfoto inspiratie voor in huis

Wat doe jij met je mooiste vakantiefoto’s? Vroeger drukte ik ze allemaal af en maakte ik plakboeken. Die boeken hebben plaatsgemaakt voor deze site waar ik al mijn reiservaringen verzamel met foto’s en soms ook video. Het is net een persoonlijk online reisdagboek waarmee ik anderen kan inspireren.

In huis heb ik een paar van mijn mooiste vakantiefoto’s uitvergroot aan de muur hangen en op het toilet hangt een zelfgemaakte verjaardagskalender met iedere maand een andere mooie reisfoto van eigen hand. Mijn zusje gaf ik eens een fotocollage van al onze reizen samen en een vriendin gaf ik eens een foto op canvas van onze paardrijtocht op Heavy Horses in Engeland.

Heb je een tuin of een balkon? Dan is een mooie tuinposter met een foto ook een leuk idee. Als de kerstdagen er weer aan komen, kan het ook een leuk idee zijn om van je winterse reisfoto’s een mooie kerstkaart te maken. Ik zit zelf nu te denken om iets te gaan doen met mijn mooiste foto’s van mijn reis naar de Faeroer Eilanden.

Reisfoto inspiratie voor in huis

Verf je muren in mooie vakantiekleuren

Ik hou van kleuren op reis! Die mooie blauw met witte huisjes in Griekenland en in het Tunesische plaatsje Sidi Bou Saïd zijn ze ook te vinden. Of de kleurrijke huizen in Gdansk en op Curaçao.

Naast al die kleuren hou ik ook van warmte, een zen uitstraling en rustgevende kleuren. Ik heb een beetje een mix van alles in huis. Zo heb ik de slaapkamer in een warme aarde tint geverfd. Ik heb een paar mooie crèmekleurige manden uit Gambia meegenomen die daar mooi tegen afsteken. De gang heeft een frisse mint geur, daar word ik vrolijk van als ik het huis binnen stap.

Voor de woonkamer heb ik muurverf voor binnen gebruikt met een matte kleur omdat er veel lichtinval is. De ene muur aan de lange zijde is wit en de muur er tegenover, waar ik het vaakst naar kijk vanaf de bank heeft een crèmekleurige kleur. Het heeft een beetje de zandkleur dat lijkt op die mooie tropische stranden. Als je het doet moet je het goed doen vind ik, maar voor die witte muur ging ik toch overstag voor een goedkope pot verf! Zonde want uiteindelijk had ik een extra pot verf nodig en kon ik drie keer die hele muur verven voordat het er mooi uitzag.

Voor de kleuren in de slaapkamer, de andere wand in de woonkamer en de gang koos ik wel gelijk voor een verf van een goed merk. En dat verschil, dat zie je gelijk op de muren. Bedenk ook, je kijkt elke dag tegen die muren aan als je niet op reis bent, dus daar mag je best in investeren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Sigma verf assortiment. Dit Nederlandse bedrijf heeft een historie dat terug gaat tot 1722! Voor de woonkamer kan je bijvoorbeeld Sigma Perfect Matt gebruiken. Een matte verf is ideaal om strepen en baanvorming te voorkomen, wat vooral fijn is in kamer met veel lichtinval. Een matte verf zal niet glanzen of glimmen als het zonlicht erop schijnt.

Reisgevoel in huis

Gebruik je reissouvenirs in je reis interieur

Vroeger kocht ik wat ik nu noem, de meest vreselijke reissouvenirs. Een rode dubbeldekker bus uit Londen, een klein beeldje van de Eiffeltoren, een magneet en ga zo maar door. Op een gegeven moment sloeg het om en kocht ik tijdens reizen alleen nog maar mooie reissouvenirs die zouden passen in het reis interieur dat ik voor ogen had.

Zo prijkt er nu een mooie wereldbol op mijn bureau, ligt er op de tafel een mooie koffietafelboek over reizen, staat er op de dressoirkast een meer dan 10 kilo wegende ‘Dessert Rose’ uit Tunesië, hangt er een Afrikaans masker aan de muur als wanddecoratie en de kamer wordt verlicht met een mooie oosterse lamp uit Dubai. Van elke reis neem ik iets moois mee naar huis. En mooie reissouvenirs hoeven niet van ver te komen, wat dacht je van lekkere warme wollen schapensokken of een mooie kunstcreatie uit een lokaal atelier.

Reis interieur

Tover je badkamer om tot hotel spa

Geniet jij ook zo graag van wellness vakanties? Tover je badkamer om tot een hotel spa zodat jij thuis net zo fijn kan ontspannen. Koop eindelijk eens een paar hele fijne zachte handdoeken. Hou jij van bepaalde vakantiegeuren zoals kokos? Koop producten met je favoriete vakantiegeur.

Zet een paar kaarsen neer op de badrand, zoek uit welke planten in de badkamer goed tot zijn recht komen. Heb je flink wat budget te besteden dan kan je ook eens nadenken of er ruimte in huis is voor een sauna of een combinatie douche met hammam.

*Tips voor meer rust creëren in huis

Wellness badkamer

Thuis vakantie tips

Wil je zelf het reisgevoel in huis halen? Dan kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Koop een wereldgerecht in de supermarkt, steek je handen uit de mouwen en maak die lekkere vakantie cocktail na, nestel je op de bank met de mooiste Netflix documentaires over reizen, speel samen met vrienden een reisspel, blader door de mooiste reistijdschriften of luister en podcast over reizen.

*Hier lees je meer dan 25 tips voor een thuisvakantie!

Staycation tips

 

Wat doe jij om het reisgevoel in huis te halen?

Print Friendly, PDF & Email