Of je nou een wereldreiziger bent of af en toe erop uit trekt. Iedere reiziger maakt wel eens een reisblunder of ervaart een blooper op reis. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik op de een of andere manier regelmatig in vreemde situaties terecht kom of echt een reisblunder bega. Wellicht dat dat ook wel komt door mijn impulsiviteit. Hoe dan ook, de komende tijd ga ik jullie vermaken met mijn reisblunders en reisbloopers waar jij weer van kan leren of keihard om kan lachen.

Reizen met de auto naar het vliegveld

Met de auto naar het vliegveld reizen doe ik eigenlijk zelden. Ik heb het geluk dat ik in Scheveningen woon en er eigenlijk altijd wel openbaar vervoer is dat mij naar Schiphol, Rotterdam The Hague Airport of het vliegveld van Eindhoven kan brengen. Daarnaast heb ik een lieve vriendengroep- en familie die ook nog wel eens bereid is om mij af te zetten. Maar nu ik steeds vaker op reis ga en soms ook op onmogelijke tijden vlieg heeft niet iedereen er altijd zin in om mij weg te brengen of op te halen bij het vliegveld.

Mijn laatste reis ging naar het Tsjechische Brno en ik moest om 09.20 uur vliegen vanaf Eindhoven Airport. Dat betekent om 08.00 uur aanwezig zijn op het vliegveld en voor mij een reistijd van 1.45 uur vanaf mijn huisadres. Ik werd getipt om mijn auto in een nabij gelegen woonwijk te parkeren maar online las ik daar niet al te beste berichten over. Bewoners die banden lek steken omdat ze gek worden van de parkeeroverlast wat ik wel kan begrijpen. In overleg met mijn reismaatje besloten we naar de Spoorstraat in Best te rijden en onze auto’s te parkeren op een P+R parkeerplaats. Vanaf daar zouden we met de bus naar Eindhoven Airport reizen. Klinkt goed toch? Gratis parkeren en binnen no time sta je op het vliegveld. Tenzij de bus dus niet komt.

*Voor de volgende keer, op loopafstand van de terminal je auto parkeren, check dit!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Maar wat als de bus niet komt?

De bus kwam niet en de volgende bus kwam ook niet. De tijd tikte door en wij besloten een lokale taxi te bellen. De ene chauffeur meldde dat hij vanaf Eindhoven zou moeten komen en er over 30 minuten kon zijn.

De ander nam chagrijnig de telefoon op want die bleek net in bed te liggen na zijn nachtdienst. Inmiddels was het 08.05 uur en om 08.50 uur zou de gate sluiten. Ineens bedachten wij dat we natuurlijk gewoon met onze eigen auto naar het vliegveld konden rijden. Twee mensen die dezelfde vlucht moesten halen sprongen achterin en vol gas reden wij naar Eindhoven Airport maar daar aangekomen bleek alles vol.

Lang-parkeren-vliegveld-Eindhoven

Parkeren vliegveld

P1 was vol, P2 ook en zelfs P3 was vol. P4 gaf een groene lamp maar toen de auto voor ons naar binnen reed sprong ook dat scherm op rood, VOL! Er brak lichte paniek uit in de auto want wat nu? Tegen onze Slowaakse medereizigers zeiden we dat ze maar naar het vliegveld moesten rennen wellicht konden zij later nog iets voor ons betekenen. Wij reden naar de Park & Fly maar daar kan je alleen parkeren met een reservering en ook die parkeerplaatsen waren allemaal bezet. Inmiddels was het 08.31 en beseften we ons dat wij wel eens de vlucht konden gaan missen. Op dat moment rijdt er een auto weg op de Luchthavenweg. Langs de weg recht naast het betaalde parkeerterrein kwam een plek vrij. Was dat een optie? Er was geen andere optie, we moesten de vlucht halen.

Vanuit het vliegtuig kreeg reisvriendin Denise ineens een ingeving en downloade een parkeer app. Op de kaart kan je bekijken waar je ongeveer staat en bleken wij onze auto in parkeerzone 5190 te hebben geparkeerd. De automaat gaf aan dat het in het weekend gratis was en dat je doordeweeks moest betalen. Kon dat echt? Dat de parkeerplaats tegenover het betaalde parkeerterrein van P3 gratis is in het weekend? We namen de gok maar waren niet geheel gerust.

Wat als de auto weggesleept zou worden, wij een giga bekeuring zouden krijgen? In Brno dronken wij onze zorgen weg met een biertje. Op maandagochtend hebben wij de app aangezet tussen 09.00 en 17.00 uur en op dinsdag deden wij hetzelfde. Hoewel de parkeer app aangaf dat het €1,50 per uur kostte en dat je maximaal 2 uur kon parkeren telde de kosten door. Maar stopte bij €5,25. De volgende dag hebben wij de app weer aangezet voor wij vertrokken met het vliegtuig terug naar Nederland. Eenmaal geland wisten wij niet hoe snel wij terug moesten gaan naar de auto want zou die er nog staan of niet? En als die er zou staan, zouden wij een boete hebben of een wielklem of…?

Onze auto stond er, zonder wielklem en zonder boete. Enigszins beduusd keken wij elkaar aan. Hadden wij nou echt 2 dagen gratis geparkeerd en waren de totale kosten voor maandag en dinsdag nou echt €9,50 totaal? Blijkbaar wel. Alle andere auto’s in de rij hadden één of meerdere boetes. Sommige auto’s had zelfs drie boetes op de vooruit liggen á €61,40 per boete.

Parkmobile parkeren

Parkmobile parkeren vliegveld

 

Parkeren - Vliegveld

Parkeerboete vliegveld

Wat is de wijze les?

De wijze les die ik hieruit kan trekken is dat ik zorg dat als ik nog een keer via een P+R reis ik zorg dat ik er nog eerder ben zodat ik nog tijd heb om in het ergste geval een taxi te bellen. Of ik zorg er gewoon voor dat ik van te voren een parkeerplaats heb gereserveerd, ik mij laat afzetten of een hotel in de buurt reserveer. Of zou ik misschien toch de gok nog een keer wagen als ik in het weekend vlieg?

Heb jij het ook wel eens reisblunders meegemaakt?

Print Friendly, PDF & Email