Sinds eind oktober 2013 is mijn eigen website online en lezen inmiddels al méér dan 1100 unieke bezoekers per maand mijn ervaringen en tips over reizen. Ik vind het erg leuk en bijzonder dat zo veel mensen mijn verhalen lezen, tips vragen en reageren. Voor mij is het soms nog steeds een gek idee dat ik alles over mijn reizen online deel en dat ik veel mensen niet eens ken maar blijkbaar inspireer of dingen kan leren.

Daarom vond ik het dan ook hoog tijd worden om eens wat persoonlijker te worden. Dat bedoel ik in de zin van wie ben ik nou eigenlijk, waarom reis ik zo graag, schrijf ik daar over en heb ik een eigen website. Ik heb besloten in diverse delen persoonlijker te worden want toen ik eenmaal aan het schrijven was kon ik niet meer stoppen en ik wil jullie niet met een pagina’s lang verhaal om de oren slaan.

Wie is reisblogger Henriette Bokslag?

Ik ben Henriëtte, 29 jaar, kom uit de regio Den Haag en hou van…klinkt dat even fout;)
Ik hou dus van reizen en op vakantie gaan, maar meer van reizen. Wat dat verschil voor mij betekent kom ik nog wel eens op terug. Maar zeker is wel dat reizen op nummer 1 staat waar je mij ’s nachts voor mag wakker maken of nog beter waarvoor je mij altijd mag wakker schudden als ik weer eens in reis dromenland ben. Van wat voor soort reizen ik hou vertel ik ook graag later nog eens net zoals waar ik nog meer van hou. Wil je nog meer weten? Lees dan verder op mijn ‘over mij‘ pagina.

That's me: Henriëtte Bokslag

Als kind reisde ik amper

Mijn ouders hebben mij ooit verteld dat ik heb leren lopen in Frankrijk toen we daar op vakantie waren. In een oogopslag had ik mij zelf opgetrokken aan een stoeltje en was ik van de handdoek weggelopen bij het zwembad. Een paar jaar later ging ik samen met mijn moeder en oma bij familie op bezoek in Spanje die daar toen woonden. Verder reisde ik niet veel met mijn ouders omdat we daar geen geld voor hadden. De lange zomervakanties en schoolvakanties tussendoor bracht ik vaak door in Scheveningen bij mijn oma of bij mijn tante in Emmeloord die een manege had.

Leren lopen in Frankrijk     Leren lopen in Frankrijk

Toen ik tien was ben ik nog een keer op reis geweest met mijn ouders. We gingen naar Zweden omdat mijn vader daar toen naar toe moest voor zijn werk.

Opleiding

In het laatste jaar van de middelbare school besloot ik als vervolgopleiding de MTRO te gaan doen in Groningen. Tijdens deze vierjarige opleiding Toerisme ging ik een week op watersportreis in Friesland en voor het eerst op wintersport naar Oostenrijk. Rome bezochten we ook als citytrip en ik denk dat in deze periode mijn reiskriebels naar boven kwamen. Ik vond het geweldig om in een andere omgeving te zijn, nieuwe dingen te ontdekken en te beleven.

Sparen voor reizen

In mijn studiejaren spaarde ik geld met vele bijbaantjes en ging ik eens per jaar op reis met mijn zusje. Meestal een of twee weken in de zomervakantie naar een warme bestemming en de reis boekte ik altijd via het reisbureau waar ik stage liep of werkte. Mijn laatste stage sloot ik af bij een touroperator waar ik ook nog een tijd als bijbaan heb gewerkt naast mijn vervolgstudie HBO Vrijetijdsmanagement.

Met mijn zusje in Murano, Italië

Toen ik eenmaal afgestudeerd was ging ik fulltime werken en kon ik met het geld dat ik verdiende vaker op reis gaan. Ik werd gedetacheerd door een uitzendbureau op tijdelijke banen in verband met de crisis die zijn intrede deed in 2008. Ik ben ambitieus en baalde ervan dat ik geen passende vaste baan kon vinden. Voordeel was wel dat ik tussen de steeds wisselende banen in de mogelijkheid had om op reis te gaan voordat ik weer ergens anders aan het werk ging. Zo heb ik de afgelopen jaren steeds een paar weken kunnen reizen en zelfs twee keer voor langere tijd in het buitenland gewoond en gewerkt.

Inmiddels reis ik de laatste paar jaar zeer regelmatig en denk ik echt dat ik reisverslaafd ben.

Print Friendly, PDF & Email