De vakantie staat voor de deur en iedereen is druk bezig met zijn of haar vakantie te plannen. De een wil zo snel mogelijk op de bestemming aankomen en de ander wil graag zo goedkoop mogelijk ergens naar toe reizen in Europa. Of is de reis op zich voor jou al een hele belevenis? Ga je reis plannen met vliegtuig bus of trein. Deze handige reisplanner laat je eenvoudig zien wat de snelste, slimste en goedkoopste reis is én met welk vervoermiddel.

Reis plannen vliegtuig bus of trein, handige reisplanner!

Heb je beperkte data waar binnen je kan reizen of heb je vaste data opgenomen op je werk waar binnen je reis moet vallen? Dan kan ik mij voorstellen dat je zo snel mogelijk op je bestemming wilt aankomen. Heb je alle tijd om te reizen en wellicht qua dagen net wat meer speling dan is het interessant om eens te kijken of je nou het beste met het vliegtuig, de trein of met de bus naar een bestemming kan reizen.

Omio is een zoekmachine waarbij reizen in Europa worden vergeleken op basis van de beste en goedkoopste vervoersoptie. Vul je gewenste bestemming in en het aanbod qua treinen, bussen en vluchten worden met elkaar vergeleken om de snelste, slimste en goedkoopste reis te vinden.

*Vergelijk hier de reisopties met vliegtuig, bus en trein via Omio.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Omio

Vergelijk vervoer opties met Omio

Over het algemeen reis ik het meest met het vliegtuig waarna ik ter plaatse een auto huur. Voor reizen naar Duitsland en België ga ik meestal met de trein omdat de verbindingen snel en goed zijn en je uitgerust op je bestemming aankomt. Met de bus ben ik nog nooit op reis geweest, hoogstens dat ik er eens van gebruik maak in het buitenland al gaat mijn voorkeur er naar uit om een auto te huren omdat mij meer vrijheid geeft.

Voor dit artikel heb ik de vervoersopties vergeleken naar steden waar ik zelf ooit geweest ben. Daarbij heb ik standaard gekozen voor een enkele reis, vertrek op 12 juli voor 1 persoon vanaf Den Haag.

*Vergelijk hier de reisopties met vliegtuig, bus en trein via Omio.

Citytrip Ljubljana

Een reis naar het Sloveense Ljubljana is het goedkoopste per bus maar het scheelt je 20 uur reistijd als je gaat vliegen. Sinds twee maanden vliegt Transavia rechtstreeks naar de hoofdstad van Slovenië.

Twee jaar geleden heb ik in juni een roadtrip van één week gemaakt door Slovenië en ik was ontzettend verrast. Een toffe studentenstad, de meest groene rivier die ik ook heb gezien en prachtige natuur. Slovenië has it all!

Slovenie - GoEuro

Slovenie - citytrip - Ljubljana

Citytrip Siena

Wat betreft Siena is de uitkomt dat een vlucht van twee uur goedkoper is dan een busreis van maar liefst 27 uur. Zelf ben ik gevlogen naar Pisa en heb ik vanaf daar een trein gepakt naar Siena.

Siena is één van mijn favoriete Italiaanse steden. Ik werd er verliefd op tijdens mijn bezoek aan de Palio di Siena. Dit bijzondere event vind tweemaal per jaar plaats, op 2 juli en op 16 augustus.

Siena - GoEuro

Palio di Siena - Italie

Citytrip Innsbruck

Een reis naar Innsbruck kan je zowel per vliegtuig, bus als trein maken. Het is maar net of je snel of juist zo goedkoop mogelijk wil reizen. Ik ben al vijf keer naar Innsbruck gevlogen en afgelopen winter had ik eindelijk de tijd om Innsbruck zelfs een te gaan ontdekken.

Ik ging skiën in het Stubaital maar had een extra dag om deze Oostenrijkse stad te ontdekken. Het vliegveld van Innsbruck vind ik een van de mooiste aanvliegroutes die ik ooit heb gevlogen. Je vliegt langs de enorme bergtoppen vlak over het centrum en je land midden in de stad.

Tip > een wellness stedentrip naar Innsbruck.

Waar op vakantie? Maatregelen per land

Citytrip München

Een citytrip naar München is over het algemeen het goedkoopste per trein. Mijn eerste reis naar München heb ik ook per treinreis gedaan en dit najaar ga ik met de auto, puur omdat een vriendin een tankpas heeft en dan scheelt dat wel met 4 personen.

Ik ben een keer in februari in München geweest voor het Starkbierfest en dit jaar ga ik terug naar München voor het Oktoberfest. Afgezien van deze grote festivals vond ik München een leuke stad die zeker de moeite waard is voor een citytrip. Slenter door de stad, neem plaats in de Hop-on-Hop-off bus en reis naar Slot Nymphenburg. Drink een biertje in het wereldberoemde Höfbrauhaus en laat je verwennen bij Just Pure Spa.

*Bekijk al mijn reistips voor München.

weekend München

(Lang) weekend citytrip Krakau

Stap je in de bus of de trein dan ben je evenveel kwijt maar met de bus scheelt het je vijf uur reistijd. Ook hier ben je weer het snelste als je gaat vliegen. Dat heb ik toen ook gedaan en ter plaatse heb ik voor 1 dag een auto gehuurd.

Het is alweer jaren geleden dat ik in Krakow was maar wat een fijne stad. Kleinschalig en ideaal om een weekend doorheen te slenteren. Krakow is hip en goedkoop. Vorig jaar tipte ik de lezers van Cosmopolitan er al over. Als je er dan toch bent huur dan zeker een auto voor één dag en rij naar Auschwitz, het is verschrikkelijk maar je moet het een keer gezien hebben met eigen ogen wat daar zich daar voor verschrikkingen hebben afgespeeld.

*Tips voor een weekend citytrip naar Krakau;
**Verschrikkelijk, maar je moet het een keer gezien hebben zodat niemand het vergeet, bezoek Auschwitz.

Aushwitz - Krakow - Polen

Reis jij het liefste per vliegtuig, bus of trein en heb jij wel eens gebruik gemaakt van Omio?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email